ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Φέλιξ μας χάρισε την πιο ΑΚΥΡΗ πρόβλεψη όλων των εποχών!
Ο αφανής ήρωας της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι!
«Στημένο» το πέναλτι του Κόβασιτς: Ο Ρούντιγκερ τον… έδωσε στεγνά! (vid)
«Επίθεση στην οικογένεια του Ασένσιο» – Τραγικό σκηνικό στην Βαρκελώνη!
Ηχηρό μήνυμα Αρτέτα: «Ίσως μας πάρει και δέκα χρόνια! Τώρα ζητάμε στήριξη»
Ανρί: «Δίκαια πέρασε η Ρεάλ! Για αυτό πήρε την πρόκριση…»
Το μήνυμα του Μίλερ στη Ρεάλ: «Σε περιμένω… για ματσάρες!» (vid)
Μπαρτσελόνα, υπό… «διάλυση» – Ο Αραχούο απάντησε στις προκλήσεις Γκουντογκάν!
Χάαλαντ «φάντασμα» – Τον μηδένισε η Ρεάλ με στατιστικά… για κλάματα! (pic)
Ο Ντάιερ γλεντάει την Άρσεναλ: «Πόσο γούσταρα που την πέταξα εκτός…» (vid)
Κάραγκερ… κράζεις: «Ρεάλ, δεν είσαι η καλύτερη! Είσαι όμως η πιο τυχερή»
H Γιουνάιτεντ στέλνει τον Γκρίνγουντ… σούμπιτο στην Ιταλία
Ρώσος δημοσιογράφος «έλιωσε» στα γέλια στην εκτέλεση πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (vid)
Έγραψε ιστορία ο Νόιερ – Περισσότερα clean sheets από κάθε άλλον στο Champions League (stats)
«Η Μπαρτσελόνα κινείται μυστικά για την απόκτηση του Ντιμπάλα»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

O Ρούνεϊ περιέγραψε το απαιτητικό “επάγγελμα” ενός αρχηγού

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλία και ο κάπτεν της Ντέρμπι, Γουέιν Ρούνεϊ, περιέγραψε τα απαιτητικά καθήκοντα για όποιον φοράει το περιβραχιόνιο.

O Ρούνεϊ περιέγραψε το απαιτητικό “επάγγελμα” ενός αρχηγού

Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους παίκτες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ήδη από τα 16 του χρόνια ως παίκτης της Έβερτον βρισκόταν στο προσκήνιο. Η μετακίνησή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον κατέστησε ένα θρύλο της ομάδας. Με την εθνική Αγγλίας, ο Ρούνεϊ παρόλο που δεν κατέκτησε κανένα τίτλο συνδέθηκε όσο λίγοι, καθώς έγινε ο πρώτος της σκόρερ με 53 γκολ. Ο νυν άσος της Ντέρμπι, μάλιστα, πρόλαβε να μετρήσει 23 συμμετοχές ως αρχηγός της από το 2014 ως το 2017. Έτσι, έχοντας φορέσει το περιβραχιόνιο της Γιουνάιτεντ, της Ντέρμπι και των “λιονταριών” μίλησε στους Times για τα αυξημένα καθήκοντα ενός αρχηγού.

“Όταν οι παίκτες δεν είναι χαρούμενοι, συχνά πάνε στον αρχηγό και συχνά αυτός είναι που θα παρουσιάσει τα προβλήματα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες συζητήσεις. Σε ένα σύλλογο μου ζήτησαν να πάω στον προπονητή και να του πω ότι οι προπονήσεις του δεν ήταν καλές. Αυτό δεν ήταν εύκολο. Πήγα σε εκείνον και του είπα ότι οι παίκτες νομίζουν πως οι προπονήσεις είναι σκ@τ@. Ως αρχηγός μπορείς να ασχολείσαι με πολλά. Εκπροσωπείς τους παίκτες σε συναντήσεις για έργο φιλανθρωπίας της ομάδας και για τις διαφημιστικές δραστηριότητες. Μιλάς στην Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών. Κατά τη διάρκεια του COVID, οι αρχηγοί χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ να είναι εκεί για τους παίκτες τους”.

Το περιβραχιόνιο στην εθνική ομάδα

Σχετικά με τις ευθύνες ως αρχηγός εθνικής ομάδας, ο Ρούνεϊ τόνισε ότι πρόκειται για μία διαφορετική υπόθεση. Επισήμανε ότι έχει περισσότερες αρμοδιότητες εκτός τεσσάρων γραμμών, όπως το να υποδέχεσαι τους νέους παίκτες και να βοηθάς στις διαπραγματεύσεις ενός νέου παίκτη για τα διαφημιστικά. Τέλος εκτενή αναφορά έκανε για το ρόλο του στις συνεντεύξεις τύπου με την εθνική Αγγλίας.

“Κάποιες συνεντεύξεις τύπου είναι δύσκολες. Το 2015, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, όταν η Γαλλία έπαιξε στη Γαλλία, θυμάμαι να κάθομαι στο γραφείο με το Ρόι Χόντσον και τον Μάρτιν Γκλεν (εκτελεστικός διευθυντής της αγγλικής ομοσπονδίας) και να διαφωνούμε για την ενημέρωση της FA. Γνωρίζαμε ότι λόγω της ευαίσθητης κατάστασης, θα υπήρχαν δύσκολες ερωτήσεις. Η FA μας συμβούλευσε να πούμε ότι τα γεγονότα είναι τραγικά αλλά να μη μιλήσουμε για μας. Του απάντησα ότι είμαστε ενήλικες και πρέπει να πούμε πως νιώθουμε. Ο κόσμος θα καταλάβαινε τις προβαρισμένες απαντήσεις”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Πήγαινα σε κάθε συνέντευξη τύπου θέλοντας να είμαι ειλικρινής και υπάρχουν κόλπα. Αν θες να δώσεις μία συγκεκριμένη απάντηση, κάνεις ότι χρειάζεται για να ερωτηθείς αυτό που θες. Στο EURO του 2016, ο Στέρλινγκ περνούσε μία άσχημη περίοδο. Αντιμετώπιζε άδικη κριτική. Έτσι, μέσω των ανθρώπων τύπου της FA εξασφάλισα ότι θα ερωτηθώ από το δημοσιογράφο μία ερώτηση προκειμένου να τον υπερασπιστώ”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ