ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Τιάγκο Σίλβα άξιζε καλύτερης αντιμετώπισης από την Παρί!

Η Παρί αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Τιάγκο Σίλβα. Ενός παίκτη που έδωσε τα πάντα για αυτήν και την τίμησε φορώντας τη φανέλα της.

Ο Τιάγκο Σίλβα άξιζε καλύτερης αντιμετώπισης από την Παρί!

Έχουμε γράψει πολλές φορές για τον τρόπο λειτουργίας της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Γάλλοι έχουν επενδύσει άπειρα χρήματα όλα αυτά τα χρόνια αλλά το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να γίνουν το απόλυτο αφεντικό εντός συνόρων. Ο τρόπος που τρέχει το κλαμπ πραγματικά υποβαθμίζει όλη αυτή την επένδυση. Η Παρί δεν χτίζει πάνω στις προηγούμενες σεζόν της, δεν δείχνει σεβασμό σε παίκτες που την βοήθησαν να γιγαντωθεί. Με λίγα λόγια αψηφά μονίμως βασικές ποδοσφαιρικές αρχές για τον πως μεγαλώνει μια ομάδα. Σε ακόμη μια τέτοια απόφαση η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσα αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Τιάγκο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος ήρθε στο Παρίσι το 2012 όντας ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο. Βοήθησε όσο λίγοι την Παρί να αλλάξει επίπεδο και κέρδισε μαζί της 21 τίτλους. Οχτώ χρόνια μετά δεν του δίνεται η ευκαιρία να κλείσει στην καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε. Κι όλα αυτά ενώ παραμένει ένας από τους καλύτερους στόπερ στον κόσμο. Τι να πει κανείς;

Ήθελε σαν τρελός να μείνει

Ο Τιάγκο Σίλβα ήταν ένα πραγματικό κόσμημα για τα γαλλικά γήπεδα. Στόπερ απίστευτης κλάσης χωρίς κάποια πραγματική αδυναμία στο παιχνίδι του. Μέχρι πριν τρία τέσσερα χρόνια ήταν ξεκάθαρα στην κορυφαία τριάδα στόπερ στον κόσμο. Όχι ότι τώρα που μεγάλωσε είναι κακός. Ίσα ίσα. Ακόμη και στα 35 του παραμένει ένας παίκτης κορυφαίου επιπέδου. Στην Παρί άλλωστε φέτος ήταν βασικός και αναντικατάστατος μετρώντας 30 συμμετοχές πριν το πρωτάθλημα διακοπεί.

Ο Τιάγκο Σίλβα είναι ένας παίκτης που δένεται με τις ομάδες που παίζει. Αυτό φάνηκε το 2012 όταν αποχαιρετούσε με βαριά καρδιά την αγαπημένη του Μίλαν, φάνηκε και τώρα. Ο Βραζιλιάνος είχε δηλώσει με κάθε τρόπο ότι θέλει να συνεχίσει στο Παρίσι. Μέχρι και η σύζυγός του είχε τοποθετηθεί δημόσια για αυτό. Στην Παρί είχε βρει το λιμάνι που δεν μπόρεσε να βρει στη Μίλαν εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε τότε η ομάδα του Μιλάνο. Έγινε αρχηγός της ομάδας, δέθηκε μαζί της. Το έβλεπες παρατηρώντας πως έδινε ότι είχε και δεν είχε μέσα στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου. Τιάγκο Σίλβα Μαρκίνιος

Δεδομένης της -γνωστής σε όλους- επιθυμίας του για παραμονή η απόφαση της Παρί να μην τον ανανεώσει αφήνει μια πολύ άσχημη εικόνα για τον σπουδαίο Βραζιλιάνο. Μια εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν του αξίζει. Ουσιαστικά είναι σαν να τον διώχνουν από την ομάδα. Σαν να του δείχνουν πως δεν υπάρχει πλέον χώρος για αυτόν εδώ. Σε ένα μέρος που τόσο καιρό θεωρούσε σπίτι του. Τιάγκο Σίλβα

Ναι έτσι αποφάσισε να συμπεριφερθεί η Παρί στον αρχηγό της! Σε έναν παίκτη που της αφιέρωσε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια όταν τον ήθελε όλη η Ευρώπη. Σε έναν παίκτη που η παρουσία του ανέβαζε το πρεστίζ τόσο της ίδιας της ομάδας όσο και του γαλλικού πρωταθλήματος συνολικά. Μια απόφαση τόσο στεγνή από συναίσθημα και όχι μόνο.

Δεν χώραγε ο Τιάγκο Σίλβα στην Παρί;

Καταλαβαίνω ότι αυτά περί συναισθήματος βρίσκουν όλο και λιγότερο χώρο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Περισσότερο είναι για εμάς τους ρομαντικούς που πεισματικά αρνούμαστε να δούμε τη νέα πραγματικότητα. Ας μιλήσουμε λοιπόν με απόλυτο ρεαλισμό και με μηδέν συναίσθημα. Δεν χώραγε αγωνιστικά ο Τιάγκο Σίλβα στην Παρί; Δεν έχει το επίπεδο να σταθεί βασικός στην εντεκάδα της; Κοιτώντας το ρόστερ της Παρί η θέση που βλέπει κανείς ότι χρειάζεται ενίσχυση είναι αυτή του στόπερ;

Το δίδυμο Τιάγκο Σίλβα-Μαρκίνιος δεν θα ήταν (και) του χρόνου ένα από τα καλύτερα στον κόσμο; Οι κεντρικοί αμυντικοί που είναι καλύτεροι από την 35χρονη εκδοχή του Τιάγκο Σίλβα είναι ελάχιστοι. Για να τους αποκτήσει η Παρί θα πρέπει να καταβάλει τεράστια ποσά. Μήπως θα ήταν πιο έξυπνο να δωθούν στα χαφ που ο μόνος πρωτοκλασάτος παίκτης είναι ο Βεράτι; Ακόμη όμως κι αν αποφάσιζε να πάρει στόπερ ο Τιάγκο Σίλβα θα μπορούσε κάλλιστα να παραμείνει ως τρίτος στο ροτέισον. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Μαρκίνιος παίρνει πολλά ματς και σαν αμυντικό χαφ.

Από όπου και να το πιάσεις η απόφαση αυτή δεν έχει καμία λογική. Εκτός αν πια ο παίκτης στα 35 του ζήτησε κλειστό τετραετές! Είναι σαν η Ρεάλ Μαδρίτης να μην ανανέωνε το συμβόλαιο του Σέρχιο Ράμος επειδή… μεγάλωσε. Ένας παίκτης σαν τον Τιάγκο Σίλβα θα μπορούσε να βοηθήσει με άπειρους διαφορετικούς τρόπους. Τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά με την εμπειρία του και με το στάτους που έχει εντός ομάδας. Ένας παίκτης μπαρουτοκαπνισμένος σε συνθήκες πρωταθλητισμού, με γερό στομάχι και ηγετική προσωπικότητα. Τιάγκο Σίλβα Παρί

Η Παρί όχι μόνο θα έπρεπε να ανανεώσει το Σίλβα, αλλά θα έπρεπε να έχει ήδη πλάνο για το πώς θα τον κρατήσει κοντά στην ομάδα όταν αυτός κρεμάσει τα παπούτσια του. Αντ’ αυτού σε αυτή την προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία τον ωθεί στο να κλείσει την καριέρα του κάπου άλλου. Κρίμα.

Δεν έκανε την καριέρα που θα του άξιζε αλλά…

Κάπως έτσι λοιπόν θα κλείσει ο κύκλος του Τιάγκο Σίλβα στην Παρί. Ένας κύκλος που αποτελείται από 310 εμφανίσεις, 7 Πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Γαλλίας. Ο Τιάγκο Σίλβα μπορεί να κέρδισε πολλά χρήματα και πολλούς τίτλους στη ζωή του όμως θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα. Να θυμίσουμε ότι στα χρόνια του στη Μίλαν θεωρούταν ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά ένα κάρο τεράστιες ποδοσφαιρικές φιγούρες του παρελθόντος.

Τον Βραζιλιάνο στόπερ έχουν αποθεώσει άνθρωποι όπως ο Μαλντίνι, ο Νέστα, ο Ρονάλντο, ο Μπαρέζι. Άνθρωποι που η γνώμη τους ζυγίζει… τόνους. Η μεταγραφή του στην Παρί στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία τον εμπόδισε στο να αναγνωριστεί με βάση την τεράστια ποδοσφαιρική του ποιότητα και κλάση. Η αλήθεια είναι πως το Γαλλικό Πρωτάθλημα παραμένει πολύ λιγότερο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Πόσο διαφορετική θα ήταν καριέρα του Σίλβα αν αντί για την Παρί είχε πάει σε κάποια μεγάλη ομάδα; Πολύ! Ανεξαρτήτως από το Τσάμπιονς Λιγκ έχει άλλη βαρύτητα να κερδίζεις το Σαμπιονά και άλλη την Πρέμιερ Λιγκ, την Πριμέρα Ντιβιζιόν, το Καμπιονάτο ακόμη και τη Μπουντεσλίγκα. Όταν τόσο μεγάλοι παίκτες επιλέγουν την Γαλλία είναι σαν να χάνονται κάπως από το προσκήνιο και αυτό έχει αντίκτυπο και στην καριέρα τους.

Όχι ότι η καριέρα του Τιάγκο Σίλβα ήταν άσχημη ωστόσο θεωρούμε ότι θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως ένας εκ των κορυφαίων στόπερ όλων των εποχών! Όπως και να έχει η καριέρα και η υστεροφημία του Σίλβα δεν αλλάζουν το πόσο μεγάλος παίκτης υπήρξες -και παραμένει κατά τη γνώμη μας- ο Βραζιλιάνος. Έχω την εντύπωση ότι δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να βρει ομάδα μένοντας ελεύθερος. Ίσως μάλιστα ο επόμενος προορισμός του αποτελέσει την ευκαιρία για ένα εντυπωσιακό κλείσιμο ενός εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών που είδε η γενιά μας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ