ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η μπάλα στην εξέδρα

Βέρνερ: Το κλειδί για να διεκδικήσει πρωτάθλημα η Τσέλσι

Ο Τίμο Βέρνερ αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Τσέλσι και το Sportsking.gr αναρωτιέται αν θα είναι το κλειδί για να διεκδικήσουν οι «μπλε» το πρωτάθλημα.

Βέρνερ: Το κλειδί για να διεκδικήσει πρωτάθλημα η Τσέλσι

Ο Βέρνερ έχει μπει για τα καλά στο χορό των μεταγραφικών σεναρίων, με πλήθος ευρωπαϊκών κολοσσών να του χτυπούν την πόρτα για να τον προσθέσουν στο δυναμικό τους.

Φήμες θέλουν την Τσέλσι να είναι εξαιρετικά κοντά στην απόκτησή του, στην προσπάθεια των Λονδρέζων να χτίσουν ένα σύνολο που θα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη.

Η σεζόν μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα αλλά η Τσέλσι έχει ήδη αποκτήσει τον Χακίμ Ζιγέχ ενώ ακούγονται «δυνατά» τα ονόματα των Ονάνα, Τσίλγουελ και Χάβερτζ.

Το πιο ηχηρό όμως είναι αναμφίβολα αυτό του Τίμο Βέρνερ. Ο επιθετικός της Λειψίας αποτελεί τον Νο.1 στόχο των Λονδρέζων, οι οποίοι θεωρούν πως η απόκτησή του θα σηματοδοτήσει την διεκδίκηση πρωταθλήματος.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Τίμο Βέρνερ

Ένας για όλους και όλοι για έναν

Φυσικά, ο Βέρνερ δεν θα είναι μόνος του σε αυτό το νέο project. Η Τσέλσι σκοπεύει να φτιάξει έναν ευρύτερο κορμό παικτών που συνδυάζουν δύο πράγματα. Ταλέντο και μέλλον. Όχι μόνο στη βασική ενδεκάδα αλλά και στον πάγκο.

Από τα καρέ της εστίας με τους Κέπα και Ονάνα ( ; ) ως και την επίθεση με Άμπραχαμ, Οντόι, Χάβερτζ και Βέρνερ. Άμυνα; Ζούμα, Έμερσον, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Τσίλγουελ, Μάρκος Αλόνσο και Αθπιλικουέτα. Not bad. Not bad at all. Κέντρο και χαφ με Μπάρκλεϊ, Ζορζίνιο, Καντέ, Λόφτους Τσικ, Κόβασιτς, Μάουντ και Πούλισιτς, ούτε αυτό το λέει κανείς κακό.

Για του λόγου το αληθές όμως, ας δούμε το μέσο όρο ηλικίας όλων αυτών των παικτών. 24 έτη. Ο ορισμός της νεανικής ομάδας. Της ομάδας με μέλλον. Και ειδικά αν υπολογίσει κανείς το γεγονός ότι όλοι έχουν πάρει παιχνίδια στα πόδια τους και μπορούν να σταθούν στο επίπεδο της Τσέλσι, τότε καθίσταται σαφές ότι η ομάδα αυτή έχει βάσεις για ψηλά. Πόσο ψηλά; Κανείς δεν ξέρει ακόμα.

Πράγματι, στην Πρέμιερ Λιγκ το να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τη Λίβερπουλ φαντάζει ομηρικό έπος. Αλλά ο Οδυσσέας δεν έφτασε στην Ιθάκη σε μία ημέρα. Αλλά η Τσέλσι θα πρέπει να επιμείνει γιατί πλην των «reds», καμία άλλη ομάδα δεν δείχνει ικανή να την τρομάξει. Ναι μεν η Σίτι είναι υπολογίσιμη και η Γιουνάιτεντ παλεύει να επιστρέψει στις παλιές της ημέρες αλλά αντικειμενικά δεν τρομάζουν την Τσέλσι. Τίμο Βέρνερ

Είναι ο Βέρνερ το κερασάκι στην τούρτα;

Όπως προαναφέρθηκε, ο Βέρνερ δεν θα είναι ο μόνος «καπετάνιος» του καραβιού που θα οδηγήσει την Τσέλσι σε διακρίσεις στην Αγγλία και την Ευρώπη. Το εγχείρημα είναι συνολικό και συλλογικό. Όλες οι μεταγραφές των «μπλε» -αν πραγματοποιηθούν- θα είναι μία προς μία, πινελιές σε έναν πίνακα που ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί. Αλλά είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι στη δημοπρασία θα «πιάσει» πολλά λεφτά.

Στην περίπτωση που ολοκληρωθούν όλα τα μεταγραφικά σενάρια και η Τσέλσι πάρει Ονάνα, Τσίλγουελ, Χάβερτζ και Βέρνερ θα μιλάμε για το next big thing όλης της Ευρώπης. Αυτή η ομάδα δεν θα έχει ούτε ένα κενό. Κυριολεκτικά όμως ούτε ένα.

Ακόμα και να μην επιτευχθούν όλες όμως, και πάλι η Τσέλσι θα έχει το υλικό να δημιουργήσει κάτι καλό. Ο Βέρνερ θα είναι ο θεμέλιος λίθος της επίθεσης και το ξέρει. Ο Ζιρού πλέον μεγάλωσε και δεν μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και ο Άμπραχαμ δεν έχει αποδείξει ακόμα ότι θα αντέξει το βάρος των ευθυνών. Ο Μπατσουαγί αποτελεί ένα αξιοπρεπές back-up αλλά δεν έχει πείσει ακόμα τον Λάμπαρντ. Γι’ αυτό, ο Βέρνερ και τα 25 γκολ του σε 30 παιχνίδι είναι μείζονος σημασίας. Είναι σκόρερ και ακριβώς ό,τι χρειάζεται ο Λάμπαρντ τώρα. Η Τσέλσι μέχρι τη διακοπή είχε 51 γκολ έναντι 68 και 66 των Σίτι και Λίβερπουλ αντίστοιχα. Το κενό που δημιουργείται είναι φυσικό πως πρέπει να καλυφθεί άμεσα. Ειδάλλως δεν μπορείς να πεις πως «χτυπάς» με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Το μόνο που μένει είναι να «βγει» ο Βέρνερ. Γιατί δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα στην Πρέμιερ Λιγκ και πράγματι πολλοί έχουν πέσει στην «παγίδα» της. Σκόρερ που κόστισαν πολύ αλλά έμειναν… άσφαιροι. Θα είναι ένας από αυτούς και το παιδί θαύμα της Γερμανίας;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ