ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρεάλ έκανε πραγματικότητα τον… εφιάλτη του Τούχελ! (pic & vid)
Η Ίντερ θέλει να κάνει δικό της το «διαμάντι» της Σκωτίας!
Επική «σακούλα» του Σάντσο, αλλά ο Φούλκρουγκ έστειλε την μπάλα στα… πουλιά! (vid)
Ρεσιτάλ αστοχίας η Παρί, με βραχεία κεφαλή η Ντόρτμουντ για τελικό! (vids)
Μίλαν: Οι πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ο νέος προπονητής!
Φοβερή και τρομερή πρόταση για τον Φαν Ντάικ από τη Σαουδική Αραβία!
«Παίκτης της Ρεάλ έχει συμφωνήσει με την Ατλέτικο»!
Ντόρτμουντ – Παρί: ΔΥΟ δοκάρια σε λίγα δευτερόλεπτα από Μπαπέ και Χακίμι! (vid)
Η Ρεάλ ήδη ετοιμάζει φιέστα στη Μαδρίτη για το πρωτάθλημα πριν την Μπάγερν!
Το πρώτο μεγάλο stop του Ντοναρούμα κόντρα στην Ντόρτμουντ! (vid)
Ντόρτμουντ – Παρί: Θύμισε Χάαλαντ η γκολάρα του Φύλκρουγκ! (vid)
Ο κόσμος της Ντόρτμουντ έδωσε… ρέστα στο ματς με την Παρί! (vid)
O Κόντε θέλει την μεγάλη επιστροφή στην Τσέλσι!
Μαρτύρησε τον Ζιρού ο προπονητής του: «Φεύγει για MLS»
Νέος θρίαμβος της Ρεάλ Μαδρίτης: Έπεισε τον Κρόος να πάρει τη μεγάλη απόφαση!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Η Γιουβέντους ψάχνει ακόμα τον αντικαταστάτη του Πογκμπά

Το καλοκαίρι του 16 ο Πολ Πογκμπά άφηνε τη Γιουβέντους για να επιστρέψει στο Μάντσεστερ. Τέσσερα χρόνια μετά στο Τορίνο ακόμη ψάχνουν τον αντικαταστάτη του.

Η Γιουβέντους ψάχνει ακόμα τον αντικαταστάτη του Πογκμπά

Δε χωράει αμφιβολία ότι η Γιουβέντους είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο. Με παίκτες πρώτης γραμμής σε όλα τα σημεία του γηπέδου είναι το απόλυτο αφεντικό στην Ιταλία και ένα από τα φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ. Εδώ και χρόνια όμως κάτι φαίνεται ότι τους λείπει προκείμενου να κάνουν αυτό το ένα βήμα παραπάνω.

Η απόκτηση του Κριστιάνο έδωσε άλλη οντότητα στην επίθεση. Ο Πορτογάλος είναι ο άνθρωπος των μεγάλων ματς, αυτός που θα είναι εκεί όταν οι άλλοι δεν μπορούν. Ακόμη κι έτσι όμως η Γιούβε δείχνει να μην έχει ακόμη ότι χρειάζεται. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται το κενό της εντοπίζεται στα χαφ. Και λέμε περίεργο γιατί οι Πρωταθλητές Ιταλίας έχουν στο ρόστερ τους έξι χαφ υψηλού επιπέδου που μπορούν να προσφέρουν πολλά και διαφορετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Κάνεις όμως από όλου αυτούς δεν δείχνει ικανός γι’ αυτό το κάτι παραπάνω που κάποτε έδινε ο Πογκμπά.

Πέντε συν ένας καλοί χαφ, κανένας κορυφαίος και ο Πιάνιτς

Η Γιουβέντους ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με εφτά επιλογές για το χώρου του κέντρου! Κεντίρα, Ματουιντί, Εμρέ Τσαν, Μπεντακούρ, Πιάνιτς και οι νεοαποκτηθέντες Ράμσεϊ και Ραμπιό. Κατά τη διάρκεια της σεζόν ο Τσαν παραχωρήθηκε στη Ντόρτμουντ και οι επιλογές έγιναν έξι. Βλέποντας κανείς τους παίκτες που είχε ο Σάρι στη διάθεσή του παρατηρεί μια ποικιλία από καλούς ποδοσφαιριστές ικανούς να υπηρετήσουν διαφορετικούς ρόλους και πλάνα. Αν κοιτάξει όμως πιο προσεκτικά βλέπει ότι από το κέντρο της Γιουβέντους λείπει η ποιότητα και η δημιουργία.

Οι Κεντίρα και Ματουιντί είναι δυο παίκτες περασμένης ηλικίας οι οποίοι μπορούν να κάνουν καλά συγκεκριμένα πράγματα. Ο Γερμανός είναι πολύ βαρύς και αργός πλέον ενώ και ο Γάλλος δεν μπορεί πια να δώσει τα τρεξίματα και την ένταση που έβγαζε τα προηγούμενα χρόνια. Παίκτες με σπουδαία καριέρα και παραστάσεις που όμως βρίσκονται πια ξεκάθαρα σε πτωτική πορεία. Κεντίρα-Ματουιντί Γιουβέντους

Οι μεταγραφές  Ράμσεϊ και Ραμπιό δεν έδωσαν τίποτα καινούργιο. Ο Ουαλός και ο Γάλλος έδειξαν να μπερδεύονται στο ροτέισον και το σύστημα του Σάρι. Δεν είχαν ξεκάθαρο ρόλο μέσα στην ομάδα με αποτέλεσμα η παρουσία τους να κινηθεί σε πολύ ρηχά νερά.

Ο Μπεντακούρ από την άλλη φαίνεται πως φέτος έκανε ένα βήμα μπροστά. Έδειξε ότι μπορεί να έχει ρόλο σε μια ομάδα όπως η Γιουβέντους και κέρδισε την εμπιστοσύνη του Σάρι. Ωραίος παίκτης ο 22χρονος και με πολύ διάθεση να βελτιωθεί. Η Γιουβέντους καλά θα κάνει να τον στηρίξει. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να περιμένει από τον Μπεντακούρ να κάνει μόνος του τη διαφορά στο χώρο του κέντρου. Μπεντακούρ Γιουβέντους

Κάτι που μπορεί να περιμένει από τον Πιάνιτς. Ο Βόσνιος είναι με διαφορά ο ποιοτικότερος παίκτης στα χαφ των «Μπιανκονέρι», φέτος όμως δεν έκανε καλή χρονιά. Αλλαγή προπονητή; Κορεσμός και έλλειψη κινήτρου; Δεν ξέρουμε τι φταίει αλλά ο Πιάνιτς δεν ήταν ο εαυτός του κι αυτό φάνηκε στο παιχνίδι της Γιουβέντους.

Ο μη δημιουργικός Αρτούρ, ο μικρός Τονάλι και ο απλησίαστος Πογκμπά

Η… αναστάτωση που υπάρχει στα χαφ της Γιουβέντους αποτυπώνεται και στη στάση της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο. Αρχικά είναι η πρώτη φορά που υπάρχει έντονος θόρυβος γύρω από το όνομα το Πιάντις. Ο Βόσνιος είναι μπλεγμένος σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια με πιο έντονα αυτά που αφορούν την Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα. Πιάνιτς Γιουβέντους

Μάλιστα πριν μερικές βδομάδες παρουσιαζόταν ως κλεισμένος από τους «Μπλαουγκράνα» σε ένα ντιλ ανταλλαγών που εν τέλει αποδείχτηκε… παραμύθι. Ο Πιάνιτς δεν καίγεται να μείνει στη Γιουβέντους και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Μια ενδεχόμενη μεταγραφή του γεννάει κατά τη γνώμη μας την ανάγκη για απόκτηση δύο πρωτοκλασάτων χαφ και όχι ενός. Με όλο αυτό το συνωστισμό παικτών βέβαια η Γιουβέντους πρέπει να δει και ποιους μπορεί να… ξεφορτωθεί. Όπως και να ‘χει το ρεπορτάζ θέλει τη Γιούβε να ψάχνει για ένα χαφ οπότε με αυτό το δεδομένο προχωράμε.

Τα ονόματα που έχουν παίξει περισσότερο είναι αυτά των Αρτούρ, Τονάλι και Πογκμπά. Τρεις εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Αρτούρ είναι παίκτης από το πάνω ράφι ωστόσο δεν ξέρω αν είναι αυτό που λείπει από τη Γιουβέντους. Σίγουρα θα είναι αναβάθμιση για αυτήν αλλά ο Βραζιλιάνος είναι περισσότερο ένα μηχανάκι στο χώρο το κέντρου παρά ένα δημιουργικό χαφ.

Ο Τονάλι από την άλλη είναι ένα δημιουργικό… αμυντικό χαφ. Ο νεαρός Ιταλός δείχνει να έχει πανύψηλο ταβάνι και αποτελεί μήλον της έριδος σχεδόν για όλη την Ευρώπη. Καλά θα κάνει η Γιουβέντους να τον αποκτήσει αλλά αν μείνει σε αυτόν δεν λύνει τα προβλήματά της. Ειδικά αν φύγει και ο Πιάνιτς. Ο Πογκμπά τέλος θα ήταν ο ιδανικός παίκτης για να καλύψει το κενό που άφησε… ο ίδιος! Η τιμή του όμως είναι απαγορευτική συν ότι όλα συνηγορούν ότι ο Γάλλος προσβλέπει σε μια νέα αρχή με τη Γιουνάιτεντ.

Αυτός που χρειάζεται

Η Γιουβέντους χρειάζεται ένα χαφ που θα της λύσει προβλήματα χωρίς να δημιουργήσει καινούργια. Έναν παίκτη με ικανότητα στη δημιουργία που θα ταΐσει το κτήνος που λέγεται Κριστιάνο και θα πάρει μέρος του φορτιού από τις πλάτες του Ντιμπάλα. Ο Πορτογάλος και ο Αργεντίνος είναι δύο παίκτες παγκόσμιας κλάσης που μπορούν να κάνουν θαύματα μαζί. Γουστάρουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου, βρίσκονται καλά μέσα στο γήπεδο και η Γιουβέντους μπορεί να κοιμάται ήσυχη έχοντας αυτούς τους δύο μπροστά. Γιουβέντους

Γενικότερα οι επιλογές της Γιουβέντους τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα είναι σούπερ και με πολύ βάθος. Αυτό που ψάχνει είναι ένας παίκτης που θα δέσει τις δύο γραμμές. Αν καταφέρει και τον πάρει κρατώντας παράλληλα τον Πιάνιτς τότε το κέντρο της γίνεται και αυτό πανίσχυρο. Οι δυο τους δίπλα στον νεαρό Μπεντακούρ μπορούν περάσουν το παιχνίδι των «Μπιανκονέρι» στο επόμενο επίπεδο. Σε αυτό που θα τους φέρει πιο κοντά στην πολυπόθητη κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιος θα είναι αυτός; Δεν έχουμε ιδέα. Ή μήπως έχουμε;

Οι μέχρι στιγμής μεταγραφικοί στόχοι δεν δείχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα αυτός που μοιάζει ιδανικός για τις ανάγκες της Γιουβέντους είναι ο Μάρκο Βεράτι. Ο Ιταλός χαφ της Παρί είναι μια κίνηση η οποία έχει μόνο πλεονεκτήματα. Παίκτης κορυφαίας κλάσης εδώ και χρόνια, γηγενής, ικανός να προσφέρει σε όλους τους τομείς εκτός από το ψηλό παιχνίδι. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν ο Βεράτι είναι δημιουργικός η απάντηση είναι ναι!

Πριν τη μεταγραφή του στην Παρί ο Βεράτι ήταν περισσότερο ένα οχτάρι με επιθετικές τάσεις. Στη Γαλλία μετατοπίστηκε πιο πίσω στο γήπεδο αν κα επί Τούχελ του δόθηκαν ξανά περισσότερες δημιουργικές αρμοδιότητες. Το φλερτ με τη Γιουβέντους κρατάει χρόνια αν και τελευταία έχει ατονήσει κάπως. Μήπως οι «Μπιανκονέρι» θα έπρεπε να το αναθερμάνουν και ο Βεράτι να γίνει η νούμερο ένα προτεραιότητα γι’ αυτούς;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ