ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Όταν τα λόγια τελειώνουν αρχίζει ο Σέρχιο Ράμος!

Με τη χθεσινή του γκολάρα ο Σέρχιο Ράμος έγινε ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Πέσατε από τα σύννεφα;

Όταν τα λόγια τελειώνουν αρχίζει ο Σέρχιο Ράμος!

Ο Σέρχιο Ράμος ήρθε στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2005 σαν ένα άτεχνο δεξί μπακ με κυρίως αμυντικούς προσανατολισμούς. 15 χρόνια μετά είναι ίσως ο κορυφαίος τεχνικά στόπερ που έχουν δει τα μάτια μας. Στο χθεσινό ματς κόντρα στην Έιμπαρ έσπασε το ρεκόρ του Κούμαν για τον αμυντικό με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του Ισπανικού Πρωταθλήματος με ένα γκολ αριστούργημα. Ο αρχηγός της Ρεάλ ξεκίνησε τη φάση από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του και κατέληξε να μπαίνει με τη μπάλα στα δίχτυα! Όσο για εμάς; Τίποτα δεν μας κάνει πλέον εντύπωση με αυτόν τον απίθανο τύπο.

Κανείς στον κόσμο δεν είναι σαν αυτόν

Αυτό που κάνει ο Ράμος είναι πραγματικά απίστευτο. Ο Ισπανός σου δίνει την εντύπωση ότι με την τεχνική κατάρτιση που διαθέτει θα μπορούσε κάλλιστα να αγωνιστεί μέχρι και δεκάρι. Η έφεσή του στο επιθετικό παιχνίδι είναι το κάτι άλλο! Υπάρχουν και άλλοι αμυντικοί που σκοράρουν. Κανείς όμως δεν το κάνει με τη συχνότητα και με την ποικιλία του Ράμος.

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι «φωτιά» στις στημένες μπάλες και εξαιρετικός στις εκτελέσεις φάουλ. Το πιο εντυπωσιακό -επιθετικό- του στοιχείο όμως είναι το φονικό ένστικτο μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Μυρίζεται το γκολ σαν ήταν φορ και φυσικά τελειώνει τις φάσεις σαν τέτοιος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από τη σεζόν 2004-05 μέχρι και την εφετινή σεζόν σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ τη χρονιά. Μιλάμε για 16 συνεχόμενες σεζόν! Ράμος

Κάπως έτσι εξηγείται ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Ράμος είναι ο δεύτερος σκόρερ της Ρεάλ στη σεζόν, τη στιγμή που πέρυσι βρέθηκε στην τρίτη θέση! Στις 887 επαγγελματικές του εμφανίσεις σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων ο Ράμος έχει σημειώσει μέχρι σήμερα 118 γκολ. Αδιανόητοι αριθμοί!

Επειδή έτσι όπως το πάμε όμως θα ξεχάσουμε ότι πρόκειται για έναν κεντρικό αμυντικό -χωρίς να φταίμε- να σημειώσουμε ότι αυτές οι απίστευτες επιθετικές επιδόσεις δεν έχουν καμία επίπτωση στο υπόλοιπο παιχνίδι του Ράμος. Από την πρώτη στιγμή που μετατοπίστηκε από τα δεξιά της άμυνας στο κέντρο αυτής είναι ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο στη θέση του. Ράμος Ρεάλ

Όσο και να ψάξεις δεν μπορείς να βρεις έναν τομέα του παιχνιδιού που να υστερεί. Γρήγορος, ανίκητος ψηλά, με άψογες τοποθετήσεις, ικανός με τη μπάλα στα πόδια, ηγετικός και πολύ… δυναμικός. Ίσως αυτό το τελευταίο να είναι και το μόνο αρνητικό που μπορεί να σταθεί κανείς. Βλέπετε εκτός από το ρεκόρ στα γκολ ο Ράμος διαθέτει και αρκετά ρεκόρ που έχουν να κάνουν με κάρτες. Κίτρινες και κόκκινες.

Μια από τις πιο γεμάτες καριέρες

Ο Σέρχιο Ράμος δεν ήταν ποτέ αουτσάιντερ. Από τα πρώτα του βήματα στη Σεβίλλη όλοι πίστευαν ότι εκείνος ο πιτσιρικάς με το -τραγικό η αλήθεια είναι- στυλ αλά Φλωρινιώτη θα έκανε σπουδαία πράγματα. Βέβαια ο Σεβιγιάνος άσος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Και σε επίπεδο στυλ και σε επίπεδο επιτευγμάτων. Ο Ράμος από μια καλτ φιγούρα εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αρεστούς ποδοσφαιριστές. Και από ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός σε έναν από τους κορυφαίους στόπερ όλων των εποχών. Ράμος νέος

Κλασσική περίπτωση παίκτη που είτε τον μισείς είτε τον λατρεύεις. Ο Σέρχιο Ράμος δεν γεννά ποτέ μέτρια συναισθήματα. Σε όποια κι από τις δύο πλευρές κι αν είσαι δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις ότι η καριέρα του είναι το λιγότερο… καταπληκτική. Έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο από τότε που και να ήθελε δεν μπορούσε να αφήσει γένια ο Ράμος έχει πετύχει τα πάντα. Κυριολεκτικά.

Του χρειάστηκε μόλις χρονιά στη Σεβίλλη για να πείσει τη Ρεάλ να δώσει κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ και να τον κάνει δικό της. Λεφτά που για την εποχή ήταν πάρα πολλά για έναν 18χρονο δεξί μπακ με ελάχιστη εμπειρία. Με το που έφτασε στη Μαδρίτη ο δρόμος για την κορυφή ήταν… μονόδρομος. Βασικός από την πρώτη του χρονιά έχει βιώσει τεράστιες επιτυχίες με τη φανέλα της «Βασίλισσας».

641 συμμετοχές, 92 γκολ, 219 κίτρινες και 18 κόκκινες κάρτες είναι οι αριθμοί που αποτυπώνουν τι σημαίνει Σέρχιο Ράμος για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα τέσσερα Πρωταθλήματα, τα δύο Κύπελλα, τα τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας και φυσικά τα τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ δείχνουν το πόσα πέτυχαν μαζί.

Φυσικά ο Ράμος είναι απόλυτα επιτυχημένος και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Υπήρξε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της εθνικής Ισπανίας που σάρωσε τα πάντα με δύο Ευρωπαϊκά και ένα Παγκόσμιο από το 2008 μέχρι το 2012. Τι άλλο να κάνει;

Ο απόλυτος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης

Βρισκόμενος στην Ρεάλ Μαδρίτης 15 χρόνια τώρα ο Ράμος έχει εξελιχθεί σε μια πολύ σημαντική μορφή για τους «Μερένχες». Εκτός από τα αδιαμφησβήτητα ποδοσφαιρικά του προσόντα συμβάλει τα μέγιστα και με την ισχυρή του προσωπικότητα. Όσο παρακολουθώ την Ρεάλ είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες που το ιδιαίτερο κοινό της ομάδας δεν έχει… ξεσκίσει.

Δεν ξέρω αν χάνω κάτι στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του εκεί αλλά δεν θυμάμαι ποτέ μουρμούρα του Μπερναμπέου για τον Ράμος. Και όταν μιλάμε για ένα κοινό που έφτασε να γιουχάρει ολόκληρο Κριστιάνο Ρονάλντο αυτό μάλλον σημαίνει κάτι. Ο Ράμος είχε κατά καιρούς θέματα -ακόμα έχει- με τη διοίκηση του Πέρεθ ωστόσο η σχέση του με τον κόσμο παραμένει άψογη.

Το πάθος και η δίψα με την οποία αγωνίζεται θυμίζουν πολύ περισσότερο έναν 20χρονο που ματώνει για αποδείξεις παρά έναν 35χρονο που έχει κερδίσει τα πάντα. Αυτό είναι κάτι που όσα χρόνια κι αν περάσουν πάντα θα «κερδίζει» τις καρδιές των οπαδών και των φιλάθλων όσο… μοντέρνοι κι αν είναι.

Από τη στιγμή που έφυγε ο Κριστιάνο, ο Σέρχιο Ράμος είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο απόλυτος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Και μιλάμε για το αγωνιστικό επίπεδο γιατί στα αποδυτήρια ακόμη και πριν φύγει ο σπουδαίος Πορτογάλος η φωνή που μετρούσε περισσότερο ήταν αυτή του Ράμος.

Ο Ισπανός στόπερ βρίσκεται αρκετά χρόνια στη Ρεάλ ώστε να έχει κατανοήσει την ιδιοσυγκρασία και τον χαρακτήρα του κλαμπ. Ξέρει πόσο βάρος έχει η φανέλα και το περιβραχιόνιο που φοράει και πώς να το σηκώσει. Στα 35 του δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό σημάδι αγωνιστικής πτώσης και η Ρεάλ μπορεί ακόμη να βασίζεται πάνω του. Άλλωστε ο αρχηγός ήταν πάντοτε ο άνθρωπος των μεγάλων στιγμών.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ