ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Νάπολι

Μέρτενς: Ο ήρωας που η Νάπολι αξίζει και χρειάζεται

Ο Ντρις Μέρτενς είναι αναμφίβολα ο ήρωας της Νάπολι και το Sportsking.gr πλέει το εγκώμιο του Βέλγου αστέρα όπως ακριβώς του αξίζει.

Μέρτενς: Ο ήρωας που η Νάπολι αξίζει και χρειάζεται

Ο Ντρις Μέρτενς κατάφερε επιτέλους και έφτασε την δική του, προσωπική, δικαίωση οδηγώντας τη Νάπολι στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας. Ας πάμε όμως λίγες ημέρες πίσω, το βράδυ του Σαββάτου. Η Νάπολι αντιμετωπίζει την Ίντερ για τον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Για ακόμα μία φορά, ο Βέλγος δηλώνει «παρών» για τους «παρτενοπέι». Με δικό του γκολ η Νάπολι αναδεικνύεται ισόπαλη 1-1 με τους «νερατζούρι» και περνά στον τελικό. Ένα γκολ πολύτιμο για την ομάδα, ανεκτίμητο όμως για εκείνον. Κι αυτό γιατί με το τέρμα αυτό κατάφερε να ξεπεράσει και τον Μάρεκ Χάμσικ στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ της Νάπολι.

Αποκορύφωμα όλων αυτών; Η κούπα της Τετάρτης. Αντίπαλος η Γιουβέντους. Η Γιουβέντους που λίγα χρόνια πριν, βλέποντας τη Νάπολι να ανεβαίνει επικίνδυνα, της πήρε το πρώτο «πιστόλι» της, τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Η γλύκα αυτής της κατάκτησης δεν είχε προηγούμενο. Και ο Μέρτενς σίγουρα δεν μπορούσε να τη χορτάσει.

Μέρτενς

Ένας ήρωας χωρίς κάπα

Για τον Μέρτενς δεν ήταν όλες οι ημέρες καλές. Όπως όλοι έτσι και αυτός πέρασε τις φουρτούνες του, τον αμφισβήτησαν. Αλλά πάντα στο τέλος κατάφερνε να κάνει τη διαφορά. Να είναι εκεί για την ομάδα του. Να τη στηρίζει και να τη βοηθά εκεί που ενδεχομένως κανένας άλλος δεν το έκανε.

Και το έκανε ακούραστα. Δεν σταμάτησε ποτέ. Γιατί αυτό θεωρούσε χρέος του. Και σαν πιστός στρατιώτης επέμεινε. Έκανε υπομονή όταν η ομάδα έκανε «κοιλιά». Όταν οι τίτλοι δεν έρχονταν. Όταν οι οπαδοί αποδοκίμαζαν από τις εξέδρες.

Ο Μέρτενς χάραξε τον δρόμο…

Για όλους όσοι είναι και θα είναι στο μέλλον στη Νάπολι. Δεν οδήγησε την ομάδα σε κάποια μεγάλη διάκριση. Σε κάποιο πρωτάθλημα ή σε κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου. Αλλά ήταν στην πρώτη γραμμή, φτιάχνοντας τον δρόμο για να γίνει η Νάπολι υπολογίσιμη. Υπολογίσιμη σε μία Ιταλία που η Γιουβέντους μονοπωλεί αλλά και στην Ευρώπη που δεν ανήκε ποτέ στο κλειστό club των μεγαθηρίων.

Αλλά εκτός αυτού, ο Μέρτενς αποτέλεσε παράδειγμα. Παράδειγμα για τους συμπαίκτες του αλλά και τους μελλοντικούς παίκτες της Νάπολι. Πως η Νάπολι είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα που κυνηγάει τίτλους. Κάτι παραπάνω από ένα «σκαλοπάτι» για την καριέρα τους. Είναι μία ομάδα που αξίζει κανείς να αφιερωθεί για να την οδηγήσει σε ημέρες δόξας. μέρτενς

…και έμεινε στην ιστορία

Ο Μέρτενς έδωσε πολλά στη Νάπολι χωρίς να ζητήσει τίποτα. Παρά τις πολλές προσφορές που έφτασαν στα χέρια του, ο Μέρτενς δεν πρόδωσε ποτέ την εμπιστοσύνη της ομάδας του. Θα μπορούσε κάθε καλοκαίρι να ανοίξει την πόρτα και να φύγει. Αντ’ αυτού έμενε. Ήξερε πως καθώς περνούν τα χρόνια, τόσο λιγότερες ομάδες θα του χτυπούν την πόρτα. Αλλά δεν τον απασχόλησε ποτέ αυτό.

Πλέον στα 33 του είναι ακόμα περιζήτητος, αλλά ξέρει πως αυτά που έχει πετύχει στη Νάπολι δεν θα έχουν ποτέ το ίδιο βάρος με ό,τι κι αν κατακτήσει σε άλλη ομάδα. Το συναίσθημα όταν το όνομά του γράφτηκε στην κορυφή των σκόρερ της ομάδας. Όταν σήκωσε το Κύπελλο Ιταλίας το βράδυ της Τετάρτης. Όλες εκείνες τις φορές που έδωσε χαρές στο λαό της Νάπολης που είχαν να ζήσουν πολλά χρόνια, ζώντας πάντα στη σκιά των άλλων «μεγάλων» της Ιταλίας.

Γι’ αυτό και ήρθε η επιβράβευση από τον ίδιο τον σύλλογο. Η εξαργύρωση όλης αυτής της επί σειρά ετών προσφοράς στην ομάδα. Μία ανανέωση ως και το 2022, όταν και ο Βέλγος θα είναι στα 35 του χρόνια και θα οδεύει προς τη Δύση της καριέρας του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ