ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει πίσω τον θρόνο της και το δείχνει!

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβηκε στην κορυφή του Ισπανικού Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ζιντάν γίνεται όλο και καλύτερη όσο περνάει ο καιρός

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει πίσω τον θρόνο της και το δείχνει!

Μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2018 η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε αναγκαστικά σε μια δύσκολη περίοδο. Η φυγή του αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας (Ζιντάν) και του καλύτερου παίκτη στην ιστορία της (Κριστιάνο) δημιούργησε κενά που δύσκολα καλύπτονται. Η περσινή σεζόν ήταν τραγική για τους «Μερένχες» οι οποίοι έπαιξαν κακό ποδόσφαιρο και δεν κέρδισαν τίποτα. Η επιστροφή του Ζιζού όμως άλλαξε τα δεδομένα. Ο Γάλλος τεχνικός έβαλε ξανά την ομάδα σε μια σειρά. Η Ρεάλ γίνεται ολοένα και καλύτερη, παίρνει αποτελέσματα και δείχνει ικανή να επιστρέψει στα γνωστά της στάνταρ. Ναι ακόμη και χωρίς τον Κριστιάνο.

Ζιντάν και παλιοσειρές βγήκαν μπροστά

Ο Ζιντάν φαίνεται πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτόν τον πάγκο. Ο Γάλλος είναι μια τεράστια προσωπικότητα που μπορεί με άνεση να διαχειριστεί την πίεση που συνεπάγεται η θέση του. Γνωρίζει καλά το κλαμπ και την πραγματικότητά του. Έχει περάσει πολλά χρόνια από τη ζωή του εκεί. Σαν παίκτης, σαν προπονητής της δεύτερης ομάδας, σαν μέλος του τεχνικού επιτελείου και σαν πρώτος προπονητής. Έχει περάσει όλα τα στάδια. Ξέρει τι εστί Ρεάλ Μαδρίτης καλύτερα από τον οποιονδήποτε.

Η επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας έμοιαζε και τελικά ήταν μια πολύ σωστή απόφαση. Ο Ζιζού ανέλαβε μια ομάδα που είχε χάσει τον προσανατολισμό της. Έναν προσανατολισμό που της είχε δώσει ο ίδιος και που οδήγησε σε τεράστιες επιτυχίες. Ποιος λοιπόν καταλληλότερος για να την βάλει ξανά στο σωστό δρόμο; Ουδείς!

Ο Ζιντάν ανέλαβε στα μέσα της περσινής χρονιάς. Σε ένα σημείο που όλοι ήξεραν ότι όλοι οι στόχοι έχουν χαθεί. Έτσι υπήρχε η πίστωση χρόνου να δημιουργηθούν οι βάσεις για μια ομάδα που θα επανέλθει στις επιτυχίες από την επόμενη χρονιά. Σιγά σιγά το σύνολο άρχισε να ρολάρει. Παρά τα σκαμπανεβάσματα και κάποια άσχημα αποτελέσματα η πρόοδος ήταν κάτι που μπορούσες εύκολα να διακρίνεις.

Σε αυτή την προσπάθεια αυτοί που έβαλαν πλάτη ήταν αυτοί που εδώ και χρόνια είναι πάντα εκεί για την «Βασίλισσα». Καρίμ Μπενζεμά και Σέρχιο Ράμος σε πρώτο βαθμό και ο Κρος με τον Καζεμίρο σε δεύτερο είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Ο Γάλλος επιθετικός δείχνει την τεράστια κλάση του και από τη στιγμή που έφυγε ο Κριστιάνο είναι το απόλυτο νούμερο ένα στην επίθεση. Ο Ισπανός στόπερ σαν το παλιό καλό κρασί είναι ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης της ομάδας. Ο Γερμανός με τον Βραζιλιάνο σταθερή αξία στον άξονα. Μαζί με τον -παίκτη αποκάλυψη της σεζόν- Φέντε Βαλβέρδε έχουν συνθέσει μια πολύ δυνατή τριάδα στο κέντρο.

Ένας… κανονικός Αζάρ την ανεβάζει οριστικά επίπεδο

Παρά την δεδομένη δουλειά που έχει γίνει και την βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα του Ζιντάν κάτι της λείπει για να περάσει στο επόμενο στάδιο. Μόνο που αυτό το κάτι που θέλει το έχει ήδη! Ο Εντέν Αζάρ είναι αυτός που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και να κάνει την Ρεάλ Μαδρίτης ξανά φόβητρο. Ο Βέλγος παικταράς ήταν η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού. Αυτός που ουσιαστικά κλήθηκε να καλύψει το κενό του Κριστιάνο όσο αυτό είναι δυνατό.

Η πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη ξεκίνησε πολύ μακριά από αυτό που αποκαλούμε ιδανικά. Ο Αζάρ δυσκολεύτηκε πολύ. Έσκασε μύτη στην προετοιμασία με αρκετά παραπανίσια κιλά. Έχασε τα πρώτα ματς της σεζόν λόγω τραυματισμού και όταν επανήλθε πριν προλάβει να βρει ρυθμό χτύπησε ξανά. Όλα έδειχναν ότι ο δεύτερος τραυματισμός του θα τον άφηνε εκτός για όλη την υπόλοιπη σεζόν. Κάπως έτσι η πρώτη του χρονιά στη Ρεάλ έμοιαζε απόλυτα αποτυχημένη.

Με την διακοπή των πρωταθλημάτων όμως ο Αζάρ κέρδισε μια δεύτερη πολύτιμη ευκαιρία. Αποθεραπεύτηκε, δούλεψε και γύρισε στις προπονήσεις υγιής και σε πολύ καλή σωματική κατάσταση. Ξεκίνησε βασικός στα δύο πρώτα παιχνίδια μετά την επανέναρξη και έδειξε μέρος των τεράστιων δυνατοτήτων του. Ήταν κινητικός, πήρε πρωτοβουλίες και μοίρασε από μια ασίστ σε κάθε ματς.

Μπορεί να είχε αρκετά προβλήματα προσαρμογής ωστόσο ο Αζάρ παραμένει ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής. Από τους καλύτερους στον κόσμο. Μετά τον Μέσι είναι ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστές της Πριμέρα και αν αποδώσει όπως ξέρει και μπορεί η Ρεάλ αλλάζει επίπεδο. Ο Βέλγος σούπερ σταρ θα αποτελούσε βαρόμετρο σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν έπαιζε. Η Ρεάλ χρειάζεται κάποιον που με μια προσωπική ενέργεια, μια έμπνευση της στιγμής, ένα μαγικό θα την ξεκολλήσει εκείνες τις μέρες που δεν λειτουργεί τίποτα. Ο Αζάρ είναι ένας τέτοιος παίκτης και στη Μαδρίτη το γνωρίζουν πολύ καλά.

Φαβορί για το Πρωτάθλημα, αουτσάιντερ φωτιά για το Τσάμπιονς Λιγκ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτή τη στιγμή ξεκάθαρο φαβορί για τη κατάκτηση της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μπορεί η ισοβαθμία στην πρώτη θέση της βαθμολογίας να μην υποδηλώνει κάτι τέτοιο ωστόσο η εικόνα των δύο ομάδων μιλά από μόνη της. Μια Ρεάλ που συνεχώς βελτιώνεται σαν ομάδα και μια Μπαρτσελόνα που κρατιέται από την ατομική ποιότητα κάποιων παικτών της. Παράλληλα οι «Μερένχες» υπερισχύουν των «Μπλαουγκράνα» σε μια ενδεχόμενη ισοβαθμία στο τέλος της σεζόν. Όποτε αν απλά κερδίσουν όλα τα ματς που τους απομένουν θα είναι πρωταθλητές.

Η αλήθεια είναι ότι ένα Πρωτάθλημα θα μετατρέψει μια σεζόν με πολύ μουρμούρα σε σούπερ επιτυχημένη. Η Ρεάλ μπορεί να έχει σαρώσει στην Ευρώπη εντός συνόρων ωστόσο δεν έχει ανάλογες επιτυχίες. Ο εγχώριες τίτλος είναι κάτι που θέλει απεγνωσμένα μιας και τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα έχει κυριαρχήσει καθολικά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα κατέβει στο Τσάμπιονς Λιγκ αδιάφορη. Η εντός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι έμοιαζε καταδικαστική με βάση την εικόνα των ομάδων και τα δεδομένα εκείνης της χρονικής περιόδου. Ωστόσο πλέον τα πράγματα είναι αλλιώς.

Το Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχιστεί τον Αύγουστο όταν όλα τα εγχώρια Πρωταθλήματα θα έχουν τελειώσει. Παράλληλα η ρεβάνς θα παιχτεί σε ένα άδειο γήπεδο. Αν έχει κατακτήσει τον τίτλο στην Ισπανία η ομάδα του Ζιντάν μπορεί να πάει στο Μάντσεστερ χωρίς πίεση. Η σεζόν της θα είναι ήδη πετυχημένη και το τρόπαιο το Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορείς να πεις ότι της λείπει κιόλας.

Σε κάθε περίπτωση η Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ευκαιρία να γυρίσει ανάποδα μια σεζόν που έμοιαζε να είχε πάρει στραβό δρόμο. Μάλιστα όπως δείχνουν τα πράγματα τη νέα σεζόν αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη. H «Βασίλισσα» επέστρεψε για τα καλά και το μόνο που τη νοιάζει είναι ο θρόνος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ