ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Φιλ Φόντεν: Το διαμάντι της Σίτι λάμπει και… θαμπώνει!

Ο Φιλ Φόντεν αρχίζει και επιβεβαιώνει τις προβλέψεις που τον ήθελαν να εξελίσσεται σε έναν σπουδαίο παίκτη. Όχι ότι αμφιβάλλαμε και ποτέ.

Φιλ Φόντεν: Το διαμάντι της Σίτι λάμπει και… θαμπώνει!

Ο Φόντεν μετράει τρία γκολ σε δύο ματς μετά την επανέναρξη του Πρωταθλήματος έχοντας προκαλέσει αρκετό θόρυβο με τις εμφανίσεις του. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είναι ένα πρότζεκτ που τόσο οι «Πολίτες» όσο και το αγγλικό ποδόσφαιρο γενικότερα πιστεύουν πολύ. Η πληθώρα πρωτοκλασάτων μεσοεπιθετικών στο ρόστερ της Σίτι περιορίζει αναγκαστικά τις ευκαιρίες του Άγγλου. Παρόλα αυτά κάθε φορά που βρίσκεται το γήπεδο επιβεβαιώνει ότι το ταβάνι είναι πολύ ψηλό. Από του χρόνου ο ρόλος του αναμένεται να αναβαθμιστεί και ο ίδιος δείχνει πανέτοιμος γι’ αυτό.

Στο πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον που θα μπορούσε να βρεθεί

Ο Φιλ Φόντεν είναι ένας χαφ με ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του. Ένα σύγχρονο οχταροδεκάρι με δυνατά στοιχεία την τεχνική και τη δημιουργία. Στην επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ είδαμε τον Γκουαρντιόλα να τον χρησιμοποιεί στα άκρα της επίθεσης. Ο Άγγλος χαφ δεν έδειξε να έχει κανένα πρόβλημα ούτε εκεί. Προφανώς πριν ο Πεπ τον χρησιμοποιήσει εκεί θα είχε διαπιστώσει από τις προπονήσεις ότι είναι ικανός να κάνει τη διαφορά.

Ας πούμε λοιπόν ότι οι θέσεις που μπορεί να αγωνιστεί ο Φόντεν είναι αυτή του δημιουργικού χαφ και αυτή του πλάγιου επιθετικού. Δεν υπάρχει πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον από αυτό της Μάντσεστερ Σίτι για έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή! Οι «Πολίτες» έχουν ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ παγκοσμίως αλλά σε αυτές τις θέσεις συγκεκριμένα το έχουν… παρακάνει.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε για τη θέση του δημιουργικού χαφ υπάρχουν οι Κέβιν Ντε Μπρούιν, Μπερνάρτο Σίλβα και Νταβίντ Σίλβα. Τις δύο θέσεις στα πλάγια της επίθεσης διεκδικούν οι Στέρλινγκ, Σανέ, Μαχρέζ και ο Μπερνάρντο Σίλβα που λειτουργεί σαν μπαλαντέρ για τον Πεπ. Μιλάμε για εφτά παίκτες παγκόσμιας κλάσης οι οποίοι κλείνουν το δρόμο του Φόντεν  στη διαδρομή προς την βασική εντεκάδα. Όπως καταλαβαίνεται ο 20χρονος Άγγλος έχει να τα βάλει με… θηρία. Ξέρει ότι κάθε ευκαιρία που παίρνει είναι πολύτιμη και πρέπει οπωσδήποτε να την εκμεταλλευτεί. Και αυτό κάνει!

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά η χρονιά που διανύουμε είναι η τρίτη του Φόντεν σαν μέλος της πρώτης ομάδας της Σίτι! Κάθε χρόνο τα λεπτά συμμετοχής του αυξάνονται. Τη σεζόν 17/18 είχε 10 συμμετοχές, πέρυσι σταμάτησε στις 26 και φέτος βρίσκεται ήδη στις 28. Τις οποίες μάλιστα έχει συνοδεύσει με έξι γκολ και εφτά ασίστ. Το πλάνο των «Πολιτών» θέλει τον ταλαντούχο Άγγλο να παίρνει ακόμα περισσότερο χρόνο από τη νέα σεζόν. Και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό.

Η ατάκα του Πεπ που δείχνει το μέλλον

Στη Σίτι δεν βλέπουν στο πρόσωπο του Φόντεν έναν παίκτη που απλά μπορεί να γίνει σημαντικό μέλος της ομάδας, αλλά τον επόμενο ηγέτη τους! Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λέει ο ίδιος ο Πεπ. Όπως είναι γνωστό από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του Νταβίντ Σίλβα στο Μάντσεστερ.

Μετά από έντεκα χρόνια παρουσίας ένας παίκτης ζωντανός θρύλος της ομάδας θα αποτελέσει παρελθόν. Ο Νταβίντ Σίλβα βοήθησε όσο λίγοι να γιγαντωθεί η Σίτι και τινάξει από πάνω της τη ταμπέλα του νεόπλουτου κλαμπ. Ο Ισπανός έχει προσφέρει τα μέγιστα όλα αυτά τα χρόνια και το κενό που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο. Κι ενώ όλοι αναρωτιόνταν πόσα εκατομμύρια θα χρειαστούν για να καλυφθεί ο Πεπ είχε ήδη έτοιμη τη λύση. Μια λύση που δεν κοστίζει τίποτα αφού βρίσκεται ήδη στην ομάδα και μάλιστα προέρχεται από τα σπλάχνα της. Ναι καλά καταλάβατε.

Ο Γκουαρντιόλα δήλωσε δημόσια ότι η Σίτι έχει ήδη τον αντικαταστάτη του Νταβίντ Σίλβα και αυτός δεν είναι άλλος από τον Φιλ Φόντεν! Το να μπεις στα παπούτσια του μεγάλου Ισπανού δεν συνιστά καθόλου εύκολη και απλή υπόθεση. Στη Σίτι ωστόσο πιστεύουν ότι ο Φόντεν έχει όλα τα φόντα να το κάνει και δεν το κρύβουν. Η αλήθεια είναι ότι η κλάση και η ποιότητα του Άγγλου χαφ είναι κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει κανείς.

Η λογική λέει ότι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Αγγλίας με λιγότερες μεσοεπιθετικές λύσεις θα είχε ήδη ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο. Για τη Σίτι είναι ένα στοίχημα να βγάλει και να εκμεταλλευτεί η ίδια έναν πρωτοκλασάτο παίκτη από τις ακαδημίες της. Το πάθημα με τον Σάντσο έγινε μάθημα για τους «Πολίτες», οι οποίοι δεν σκοπεύουν να «χαρίσουν» και άλλο διαμάντι τους. Ο Φιλ Φόντεν θα αποτελέσει κεφάλαιο για τη Σίτι για πολλά χρόνια ακόμα.

Πανέτοιμος στη θεωρία αλλά το γήπεδο είναι πάντα ο καθρέφτης

Η αλήθεια είναι ότι ο Φόντεν μοιάζει πανέτοιμος να αναλάβει περισσότερος και σημαντικότερες αρμοδιότητες στο παιχνίδι της ομάδας. Του χρόνου μπαίνει στη τέταρτη σεζόν του σαν επαγγελματίας, έχοντας δουλέψει όλο αυτό τον καιρό με έναν προπονητή όπως ο Γκουαρντιόλα. Ο Ισπανός τεχνικός έχει παρακολουθήσει βήμα βήμα την εξέλιξη του Φόντεν. Ξέρει ακριβώς τι μπορεί να περιμένει από αυτόν και τι περιθώρια εξέλιξης έχει σαν παίκτης.

Πράγματι ο Άγγλος έχει εξαιρετικά στοιχεία σαν ποδοσφαιριστής. Με τις θανατηφόρες κάθετες μπαλιές του μπορεί να φέρει σε ανισορροπία οποιαδήποτε άμυνα ενώ δείχνει έφεση και στο σκοράρισμα. Την ίδια στιγμή έχει γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά σε ένα περιβάλλον σκληρού πρωταθλητισμού με πολύ ψηλές απαιτήσεις. Μην ξεχνάμε ότι ο Φιλ Φόντεν είναι ήδη δύο φορές πρωταθλητής Αγγλίας με τη Σίτι. Γνωρίζει πολύ καλά πως είναι να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα η οποία στοχεύει σε όλους τους τίτλους που δύναται να διεκδικήσει.

Βέβαια έχει διαφορά να βιώνεις όλα αυτά όντας ο νέος με το λαμπρό μέλλον και είναι τελείως άλλο πράγμα όταν είσαι αυτός πρέπει να «κουβαλήσει». Όχι ο Φόντεν δεν θα είναι την επόμενη χρονιά το νούμερο ένα στη Σίτι. Αυτό ίσως γίνει σε μερικά χρόνια από τώρα, ίσως και όχι. Παρόλα αυτά η θέση του στο ροτέισον αναβαθμίζεται για τα καλά. Μαζί και οι ευθύνες του.

Με τη φυγή του Νταβίντ Σίλβα ο Άγγλος θα πάρει σίγουρα περισσότερα ματς σαν βασικός και θα κληθεί να κάνει τη διαφορά εκεί που η μπάλα είναι πιο βαριά απ’ ότι έχει συνηθίσει. Σίγουρα δείχνει ικανός να ανταπεξέλθει στη νέα πραγματικότητα, όμως ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα αν δεν κριθεί στο γήπεδο. Αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι ο μικρός έχει ότι χρειάζεται για να κάνει μεγάλα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Στο χέρι του είναι να τα καταφέρει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ