Μπαρτσελόνα

Γιορτάζει ο Μέσι, γιορτάζει το ποδόσφαιρο! (vid)

Ο Λιονέλ Μέσι μεγαλώνει. Έχει γενέθλια και εμείς του ευχόμαστε να γίνεται ολοένα και καλύτερος για να μας προσφέρει συνέχεια στιγμές μαγείας.

Θυμάστε εκείνη την εποχή που ένας πιτσιρικάς με χαίτη έπαιζε στην Μπαρτσελόνα και έλεγαν ότι μπορεί να γίνει σπουδαίος; Αυτός έχει γενέθλια σήμερα. Μεγάλωσε και πέτυχε πολλά παραπάνω από αυτά που πολλοί πίστευαν. Ο Λιονέλ Μέσι έγινε 33 ετών.

Πριν καν γίνει 18 έδινε παράσταση στα ισπανικά γήπεδα. Από τότε μέχρι και σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Χρόνο με τον χρόνο ο Αργεντινός ήταν ολοένα και καλύτερος. Χρόνο με τον χρόνο έδειχνε ότι ο μόνος που μπορεί να τον φτάσει ή να τον ξεπεράσει είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Κι όμως. Ακόμη και τώρα που πέρασε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα εκείνος πηγαίνει κόντρα στη λογική. Κόντρα στους νόμους της Φύσης. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Ακόμη και τώρα κάνει κινήσεις με την μπάλα που άλλοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Κινήσεις που άλλοι και άλλοι απλά δεν μπορούν να σκεφτούν. Όλα αυτά που για εκείνον φαίνονται… απλά για εμάς που τον παρακολουθούμε φαίνονται βγαλμένα από ταινία του Χόλιγουντ. Ένας και μοναδικός ο Λιονέλ Μέσι.

Λιονέλ Μέσι, απλά ο καλύτερος!

Τι να πρωτογράψει και τι να πρωτοπεί κανείς για τον Λιονέλ Μέσι; Σίγουρα όταν η κουβέντα πάει σε αυτόν και στα κατορθώματά του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα χάνεται η… μπάλα. Δεν υπάρχει νόημα. Όπως και κανένα νόημα για εκείνον δεν έχουν όλα αυτά τα χρόνια τα ρεκόρ που έχει κάνει σκόνη. Ή τα γκολ που έχει σημειώσει, ή τις ασίστ που έχει δώσει στους συμπαίκτες του.

Εκείνος παραμένει το παιδί από το Ροζάριο. Ταπεινός μέχρι… αηδίας! Θα μπορούσε να ήταν αλλιώς. Αλλά δεν είναι. Άλλωστε μιλάμε για τον άνθρωπο που άλλαξε το ποδόσφαιρο και το πέρασε στο επόμενο στάδιο. Μιλάμε για εκείνον που το έκανε ακόμη πιο ωραίο. Αλλά όσο και αν μιλάμε για τον σούπερ σταρ της “Μπάρτσα” ό,τι και αν πούμε για εκείνον θα είναι πραγματικά λίγο με όλα όσα έχει προσφέρει. 33 χρόνια Λιονέλ Μέσι. 33 χρόνια επιτυχίες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ