ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Με την ψυχή στο στόμα η Μπαρτσελόνα – Λύγισε με Ράκιτιτς την Μπιλμπάο (vid)

Ακόμη μία βραδιά μακριά από τον καλό της ευατό η Μπαρτσελόνα. οι Καταλανοί παρόλα αυτά δεν πλήρωσαν την μέτρια εμφάνιση και με τον Ιβάν Ράκιτιτς πανηγύρισαν ένα πολύτιμο τρίποντο.

Με την ψυχή στο στόμα η Μπαρτσελόνα – Λύγισε με Ράκιτιτς την Μπιλμπάο (vid)
Η Μπαρτσελόνα μετά την ισοπαλία στο Πιθχουάν κόντρα στην Σεβίλλη δεν είχε άλλα περιθώρια. Οι Καταλανοί μπορεί να δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα κόντρα στην Μπιλμπάο ωστόσο βρήκαν την λύση. Με τέρμα του Ιβάν Ράκιτιτς στο 71′ οι «Μπλαουγκράνα» λύγισαν τους Βάσκους και επανήλθαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Έχοντας αφήσει πίσω της δύο πολύτιμους βαθμούς η Μπαρτσελόνα απόψε δεν είχε περιθώρια για νέα απώλεια. Η ισοπαλία κόντρα στην Σεβίλλη έφερε τους Καταλανούς ισόβαθμους στη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι ξέρει πως από εδώ και στο εξής δεν κρίνεται η πατρίδα από τη δική της πλευρά. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας την ισοβαθμία βρίσκεται σε θέση οδηγού του πρωταθλήματος.
Απέναντι στους «Μπλαουγκράνα» απόψε η πολύπειρη Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη με σκοπό το θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Γκάιθκα Γκαριτάνο από το πρώτο λεπτό έδειξε τις προθέσεις της. Σφικτή αμυντική διάταξη με πρόθεση να κυνηγήσει στην αντεπίθεση τις πιθανότητές της.
Το προσεκτικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων έβαλε εξαρχής δύσκολα στους Καταλανούς. Ο Κίκε Σετιέν μπορεί να παρέταξε όλα τα διαθέσιμα όπλα όμως η εικόνα της ομάδας του το πρώτο 45λεπτο δεν τον δικαίωσε. Αντιθέτως ο έμπειρος τεχνικός προβληματίστηκε εντόνως βλέποντας τους παίκτες του να μην μπορούν να διασπάσουν την άμυνα της Μπιλμπάο.
Το πρώτο μέρος κύλησε στην απόλυτη μετριότητα. Ελάχιστες φάσεις απέναντι στις δύο εστίες και μια Μπαρτσελόνα για ακόμη μια φορά σε κακή βραδιά.

Έδωσε την λύση ο Ιβάν Ράκιτιτς

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν με σκοπό να λύσουν τον γόρδιο δεσμό που τους δημιουργούσαν οι Βάσκοι. Στο 54′ ο Γκριεζμάν βρέθηκε σε θέση βολής όμως ο Σιμόν φώναξε παρών στην πρώτη επικίνδυνη στιγμή μπροστά στην εστία του. Ο Λιονέλ Μέσι βρήκε με όμορφο τρόπο τον Γάλλο στα αριστερά με τον τελευταίο ωστόσο να μην τον δικαιώνει και να χάνει μια πολύ καλή στιγμή για την ομάδα του.
Βλέποντας το παιχνίδι να μετατοπίζεται πλήρως στην περιοχή της Μπιλμπάο, ο Κίκε Σετιέν θέλησε να δώσει άμεσα νέες ιδέες στην ομάδα του. Ανσου Φάτι και Πουτς ρίχτηκαν στη μάχη αυξάνοντας τον κίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα. Ωστόσο η αλλαγή του Ισπανού που έφερε τη λύση ήταν ο Ιβάν Ράκιτιτς. Ο Κροάτης μέσος στο 71′ κατάφερε να πατήσει περιοχή και να παραβιάσει στην εστία του Σιμόν.
Ο έμπειρος μέσος εκμεταλλεύτηκε άριστα την κόντρα που έγινε μετά την ενέργεια του Λιονέλ Μέσι. Με γρήγορη αντίδραση και άμεσο τελείωμα ο Ράκιτιτς νίκησε τον Σιμόν και έδωσε το πολυπόθητο προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα. Από εκεί και πέρα τα πόδια των Καταλανών… λύθηκαν

Μπαρτσελόνα
Σετιέν: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Αρτούρ, Μπουσκέτς, Βιδάλ, Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν.
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Γκαριτάνο: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Νούνιεθ, Άλβαρεθ, Μπαλενθιάγα, Λόπεθ, Βέσγα, Λέκουε, Κόρδοβα, Σάνσετ, Ουίλιαμς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ