ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Η Τσέλσι σκόρπισε χαρά στο Μέρσεισαιντ – Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λίβερπουλ (vid)

30 χρόνια φαγούρας... τέλος για την Λίβερπουλ, με την Τσέλσι να σκοτώνει την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι (2-1) με την τελευταία να παραδίδει τον τίτλο στους «Κόκκινους».

Η Τσέλσι σκόρπισε χαρά στο Μέρσεισαιντ – Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λίβερπουλ (vid)

Απόψε όλοι οι φίλοι της Λίβερπουλ βρέθηκαν στο πλευρό της Τσέλσι. Οι «Κόκκινοι» ήξεραν πως αν οι «Μπλε» έκοβαν βαθμούς από την Σίτι θα πανηγύριζαν αυτόματα τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ. Όπερ και εγένετο, με τους Λονδρέζους να επικρατούν της ομάδας του Γκουαρντιόλα με 2-1. Πούλισικ και Γουίλιαν οι σκόρερς για τους γηπεδούχους. Αντέδρασαν για λίγο οι «Πολίτες», με τον Ντε Μπρούιν να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό τέρμα.

Από την μία η Τσέλσι θέλει να παραμείνει ζωντανή στην 4αδα του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στοχεύει στο απόλυτο των νικών μέχρι τέλους. Δεδομένα ο τίτλος για την Σίτι έχει χαθεί, ωστόσο το πρεστίζ του συλλόγου επιβάλλει το αυτονόητο. Το αποψινό ντέρμπι παρόλα αυτά κράτησε το ενδιαφέρον σε ακόμη μία ομάδα. Την Λίβερπουλ.

Οι «Κόκκινοι» ήξεραν πως σε ενδεχόμενη απώλεια βαθμών των «Πολιτών» θα πανηγύριζαν τον τίτλο μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι παρέταξαν όλα τους τα όπλα στον αγωνιστικό χώρο του Στάμφορντ Μπριντζ. Οι γηπεδούχοι υπό τις οδηγίες του Φρανκ Λάμπαρντ έδειξαν από νωρίς διάθεση για… άμυνα. Οι «Μπλε» περίμεναν με υπομονή και οργανωμένη άμυνα τους «Πολίτες». Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν με το… καλημέρα τα ηνία της αναμέτρησης έχοντας την κατοχή της μπάλας.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα πραγματοποιήθηκε στο 18ο λεπτό, με τον Φερναντίνιο να φθάνει κοντά στο γκολ. Ο αμυντικός της Σίτι πήρε την κεφαλιά εντός περιοχής έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Στέρλινγκ. Για κακή τύχη του Βραζιλιάνου, ο Κέπα φώναξε παρών και με όμορφη ενέργεια αποσόβησε τον κίνδυνο. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι απέκτησε ένταση και ρυθμό.

Η Τσέλσι είδε πως με συντονισμένες προσπάθειες μπορούσε να χτυπήσει τους φιλοξενούμενους και το έπραξε. Στο 26′ ο Μπάρκλει προειδοποίησε τους «Πολίτες» φθάνοντας κοντά στην παραβίαση της αντίπαλης εστίας. Λίγο αργότερα, οι Λονδρέζοι έφθασαν ξανά κοντά στο γκολ, με τους Μάουντ στο 32′ και Κρίστενσεν ένα λεπτό αργότερα να χάνουν για λίγο την ευκαιρία να δώσουν προβάδισμα.

Προσωπικό τέρμα του Πούλισικ – Τραγικό λάθος του Μεντί

Ό,τι δεν έκαναν οι παραπάνω ωστόσο το έκανε στο 36′ ο Κρίστιαν Πούλισικ. Ο Αμερικανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε άριστα το τραγικό λάθος του Μέντι στην μεσαία γραμμή. Ο έμπειρος αμυντικός έκανε το τσαφ, ο παίκτης της Τσέλσι ξεχύθηκε στον χώρο και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Έντερσον γράφοντας το 1-0. Το τέρμα του Αμερικανού έμελλε να σημαδέψει το πρώτο μέρος βάζοντας την Τσέλσι σε θέση οδηγού στον αγώνα.

Στην επανάληψη το σκηνικό επανήλθε ξανά στα αρχικά του επίπεδα. Η Μάντσεστερ Σίτι μετατόπισε πλήρως το παιχνίδι γύρω από την περιοχή του Κέπα, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους στον Ισπανό πορτιέρο. Στο 55′ οι «Πολίτες» θέλησαν να αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ενδεκάδα τους. Σίλβα και Γκάμπριελ Ζεσούς ρίχτηκαν στην μάχη, ωστόσο δεν χρειάστηκαν να δώσουν αυτοί το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Στο ίδιο χρονικό σημείο οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση για το πόδι του Κέβιν Ντε Μπρούιν. Ο Βέλγος σταρ όπως αναμενόταν ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κέπα. Με το 1-1 να έρχεται σχετικά γρήγορα στο δεύτερο μέρος, η Σίτι προσπάθησε να επιβάλει μία και καλή το τον ρυθμό της αναζητώντας την ανατροπή.

Η συνέχεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα. Οι φιλοξενούμενοι με τον Στέρλινγκ προσπάθησαν να βρεθούν σε θέση οδηγού ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Κάτι τέτοιο λίγα λεπτά αργότερα συνέβη και με τον Πούλισικ. Ο Αμερικανός βρέθηκε ξανά φάτσα με το γκολ όμως για κακή του τύχη το πλασέ που επιχείρησε δεν βρήκε τον στόχο. Ο Γουόκερ με κεκτημένη ταχύτητα κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο απομακρύνοντας πάνω στην γραμμή διατηρώντας στο 72′ το 1-1.

Λίγα λεπτά αργότερα η Τσέλσι κατάφερε να επιβεβαιώσει πως βρισκόταν στο δικό της μομέντουμ. Παρόμοια φάση με τους αμυντικούς της Σίτι να προσπαθούν πάνω στην γραμμή να γλιτώσουν το μοιραίο. Για κακή τύχη των «Πολιτών» το VAR είδε το πεντακάθαρο χέρι του Φερναντίνιο πάνω στη γραμμή σε προσπάθεια του Άμπραχαμ με τον διαιτητή να δίνει την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γούλιαν με τον Βραζιλιάνο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κέπα να σκοτώνει την ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με την Τσέλσι να πανηγυρίζει σπουδαία νίκη που την διατηρεί στην τετράδα. Από την άλλη η Σίτι παρέδωσε και μαθηματικά τον τίτλο στην Λίβερπουλ με τους «Κόκκινους» να επιστρέφουν στον θρόνο μετά από 30 χρόνια.

ΤΣΕΛΣΙ

Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Αλόνσο, Καντέ, Μάουντ, Μπάρκλεϊ, Ουίλιαν, Ζιρού, Πούλισιτς

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Φερναντίνιο, Μεντί, Γκιουντογκάν, Ροντρίγκο, Μαχρέζ, Ντε Μπράινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ