ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Κουτίνιο καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

2,5 χρονιά μετά την απόφασή του να φύγει από τη Λίβερπουλ για να κατακτήσει τίτλους, ο Φελίπε Κουτίνιο βλέπει τους "κόκκινους" να πανηγυρίζουν τρόπαια.

Κουτίνιο καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

O Φελίπε Κουτίνιο θα το φυσάει και δε θα κρυώνει αυτή τη στιγμή. Αναφερόμαστε, φυσικά, στην πιθανότερη αντίδραση του Βραζιλιάνου πρώην παίκτη της Λίβερπουλ, ο οποίος βλέπει τους “κόκκινους” να κατακτούν κάθε διαθέσιμο ασημικό από τη μέρα που αποχώρησε από το σύλλογο. Την ίδια ώρα, η καριέρα του Κουτίνιο έχει πάρει την κατιούσα, καθώς αδυνατεί εδώ και 2,5 χρόνια να επαναλάβει τις εξωπραγματικές εμφανίσεις που πραγματοποιούσε όταν αγωνιζόταν στο “Άνφιλντ”.

Η καζούρα, μάλιστα, που δέχεται ο 28χρονος ποδοσφαιριστής λόγω μίας δήλωσης που είχε κάνει στο παρελθόν δεν τον βοηθά να ξεχάσει εύκολα. Ειδικότερα, το Φεβρουάριο του 2018, λίγες μέρες αφού μετακόμισε στη Βαρκελώνη είχε δηλώσει ότι ήρθε στο σύλλογο για να κατακτήσει τίτλους.

“Όλοι ήξεραν ότι ήθελα να αγωνιστώ στη Μπαρτσελόνα. Δεν ήταν εφικτό το καλοκαίρι αλλά δουλέψαμε για να συμβεί αυτό το χειμώνα. Πραγματικά θέλω να κερδίσω μεγάλους τίτλους. Ήταν ένας από τους λόγους με έκαναν να υπογράψω στο σύλλογο. Θέλω να κερδίσω όσα περισσότερα γίνεται, δεν έχω προτιμήσεις”.

Λίβερπουλ vs Κουτίνιο σημειώσατε άσος

2,5 χρόνια αργότερα και μία πρώτη αποστασιοποιημένη ανάγνωση βγάζει νικητή τον Κουτίνιο. Ειδικότερα, ο Βραζιλιάνος έχει κερδίσει 5 τίτλους ενώ η Λίβερπουλ στο ίδιο διάστημα μετράει 4 τρόπαια. Ωστόσο, μία πιο προσεκτική ανάλυση βγάζει ξεκάθαρους νικητές τους “κόκκινους”. Για 2 λόγους. Πρώτον, διότι η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει πιο “λαμπερά” τρόπαια. Δεύτερον, επειδή η επίδραση του Κουτίνιο στην κατάκτηση αυτών των τίτλων από τις ομάδες του (σ.σ. Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου) ήταν μικρή.

Ειδικότερα, ο Βραζιλιάνος κατέκτησε 4 τίτλους με τη Μπαρτσελόνα, με τη συνεισφορά του να μην είναι ιδιαίτερα σημαντική. Συγκεκριμένα, πανηγύρισε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο το 2018. Να θυμίσουμε ότι εκείνη τη χρονιά, ο Κουτίνιο αγωνίστηκε μόνο στο δεύτερο μισό της με τη “Μπάρτσα” καθώς στο πρώτο μισό ήταν παίκτης της Λίβερπουλ. Παράλληλα, πανηγύρισε το Σούπερ Καπ Ισπανίας το 2019. Τη δεύτερη σεζόν του στους Καταλανούς κέρδισε ένα ακόμη πρωτάθλημα. Ωστόσο, με 11 γκολ και 5 ασίστ σε 54 εμφανίσεις δίκαια θεωρήθηκε ότι δεν απέδωσε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Φέτος, ως δανεικός με τη Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα. Ωστόσο, ουδέποτε δε θεωρήθηκε βασικός και αναντικατάστατος. Ενδεικτικό είναι ότι οι “βαυαροί” δε θέλουν να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του, καθώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τα 9 γκολ και τις 8 ασίστ του σε 32 συμμετοχές.

Την ίδια ώρα η Λίβερπουλ κέρδισε την Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. Παράλληλα, έφτασε σε 2 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και κατέκτησε τον έναν από αυτούς. Παράλληλα, έγινε πρωταθλήτρια κόσμου ενώ πανηγύρισε και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Φανταστείτε τώρα την κουβέντα που θα κάναμε για τη υστεροφημία του Κουτίνιο αν είχε μείνει στη Λίβερπουλ. Θα είχε γίνει ένας θρύλος της ομάδας και θα μνημονευόταν για χρόνια μετά την απόσυρσή του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ