Τσέλσι

Προχωράει και για Ντέκλαν Ράις η Τσέλσι!

Να συνεχίσει τη μεταγραφική της ενίσχυση επιθυμεί η Τσέλσι, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να ζητάει από τη διοίκηση την απόκτηση του Ντέκλαν Ράις.

Στο πρόσωπο του Ντέκλαν Ράις βλέπει τον επόμενο ηγέτη της άμυνας του ο Άγγλος τεχνικός. Ο Λάμπαρντ θέλει να συνεχίσει τις εντυπωσιακές μεταγραφές και πλέον κοιτάζει και την οπισθοφυλακή των “μπλε“.

Άλλωστε με την απόκτηση των Τίμο Βέρνερ και Χακίμ Ζιγιές, η επίθεση δείχνει να είναι υπερπλήρης. Πλέον, στόχος του νεαρού προπονητή είναι να θωρακίσει αναλόγως και τα μετόπισθεν. Ντέκλαν Ράις

Αλλάζει θέση στο νεαρό χαφ για να τον δει να διαπρέπει

Μέχρι στιγμής ο Ντέκλαν Ράις εντυπωσιάζει με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ από τη θέση του αμυντικού χαφ. Μπροστά από τα στόπερ, δίνει μάχες, τρέχει ασταμάτητα και κόβει τις αντίπαλες επιθέσεις, οι οποίες έρχονται κατά κύματα στην περιοχή των “σφυριών”. Η συνέπειά και η ωριμότητα που δείχνει στο παιχνίδι του έχουν αναγνωριστεί και από τον εκλέκτορα της εθνικής ομάδας, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ. Τον τελευταίο χρόνο, ο πιτσιρικάς έχει γράψει εφτά συμμετοχές με το εθνόσημο και η παρουσία του στο EURO 2020 ήταν δεδομένη.

Ο Λάμπαρντ επίσης εκτιμάει ιδιαίτερα τις ικανότητες του παίκτη. Όμως, έχει διαφορετική άποψη για τη θέση από την οποία μπορεί να αναδείξει στο έπακρο το ταλέντο του. Όπως γράφει το ρεπορτάζ στο “Νησί”, ο τεχνικός των Λονδρέζων έχει ζητήσει την απόκτηση του άσου της Γουέστ Χαμ, όχι όμως για να τον εντάξει στο κέντρο της ομάδας του.

Ο “Φράνκι” βλέπει τον Ντέκλαν Ράις ως τον ιδανικό ηγέτη της άμυνας του. Θεωρεί πως έχει όλο το πακέτο ώστε να γίνει ένας πληρέστατος στόπερ. Σαν μέσος, το παιχνίδι του η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι του είναι κάπως περιορισμένο. Κυρίως δημιουργικά. Όμως, εάν μετατοπιστεί πιο πίσω, οι τεχνικές του ατέλειες πιθανώς να μην είναι το ίδιο εμφανείς.

Πλέον η διοίκηση των “μπλε” θα πρέπει να τα βρει με την ομάδα του παίκτη. Η Γουέστ Χαμ είχε κάνει γνωστό πριν την κρίση του κορονοϊού ότι η τιμή του διεθνούς άσου είναι στις 70 εκατομμύρια λίρες. Όμως, στην Τσέλσι πιστεύουν ότι μπορούν να τον κάνουν δικό τους με ένα ποσό γύρω στις 45 εκατ. λίρες. Ένα σενάριο που θα είναι πιο ρεαλιστικό εάν τελικά υποβιβαστούν τα “σφυριά”, αλλιώς ο Λάμπαρντ θα πρέπει να ανεβάσει την προσφορά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ