ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Ψάχνοντας τον κερδισμένο στην ανταλλαγή Αρτούρ-Πιάνιτς

Αρτούρ και Πιάνιτς άλλαξαν και επίσημα στρατόπεδα σε μια ανταλλαγή που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση αλλά και αρκετά… ερωτήματα.

Ψάχνοντας τον κερδισμένο στην ανταλλαγή Αρτούρ-Πιάνιτς

Ο Αρτούρ Μέλο και ο Μίραλεμ Πιάνιτς αλλάζουν πόλεις και φανέλες! Οι μεταγραφές τους τυπικά είναι ανεξάρτητες η μια από την άλλη αλλά στην πραγματικότητα συνδέονται άμεσα. Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα αποφάσισαν ότι θέλουν κάτι διαφορετικό στη μεσαία τους γραμμή. Έτσι δύο παίκτες με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά θα ακολουθήσουν αντίθετα δρομολόγια. Ποια ομάδα βγαίνει κερδισμένη από την εξέλιξη αυτή; Αρκετά δύσκολη ερώτηση.

Με παρόν και μέλλον ο Αρτούρ αλλά δεν της λύνει το πρόβλημα

Ο Αρτούρ είναι μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή. Κατάφερε από την πρώτη του χρονιά να κάνει τη διαφορά και να καθιερωθεί σε μια ομάδα επιπέδου Μπαρτσελόνα. «Μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή, με ατελείωτα τρεξίματα και πολύ σωστές μεταβιβάσεις. Ο Βραζιλιάνος χαφ μόλις στα 23 του είναι μια επιλογή για το σήμερα αλλά και για το αύριο. Με μια πρώτη ματιά απορεί κανείς γιατί η Μπαρτσελόνα δεν χτίζει πάνω σε αυτόν τον παίκτη. Μαζί με τον Ντε Γιονγκ μπορούν να συνθέσουν το δίδυμο στα χαφ των «Μπλαουγκράνα» για την επόμενη δεκαετία. Λόγοι υπάρχουν. Μπορεί για κάποιους να μην αρκετοί αλλά υπάρχουν. Αρτούρ

Ο Αρτούρ τη φετινή χρονιά έμεινε στάσιμος. Δεν ήταν κακός αλλά δεν ήταν καλύτερος από την προηγούμενη σεζόν. Μπορεί μάλιστα να ήταν και ελαφρώς χειρότερος. Βέβαια σε αυτό έχει συμβάλει πολύ και η γενικότερα μετριότητατη εικόνα της Μπάρτσα φέτος. Επιπλέον σημαντικό ρόλο παίζει και ο οικονομικός παράγοντας. Τα -έτσι κι αλλιώς- θολά οικονομικά της ομάδας υπέστησαν σοβαρό πλήγμα με την πανδημία. Τα 72 εκατομμύρια που θα μπουν στα ταμεία από την πώληση του Αρτούρ είναι μεγάλη ανάσα.

Η Γιουβέντους παίρνει έναν παίκτη που βρίσκεται ήδη ανάμεσα στους κορυφαίους μέσους παγκοσμίως με τη δυνατότητα να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Δεν παίρνει όμως τον μέσο που χρειάζεται. Αυτό που λείπει από τα χαφ της Γιουβέντους είναι ένας παίκτης με δημιουργικές αρετές. Να ταΐσει τον Κριστιάνο, να περάσει κάθετες μπάλες, να φέρει ανισορροπία στις αντίπαλες άμυνες. Ο Αρτούρ κάνει πάρα πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο αλλά δημιουργικός δεν είναι. Δεν είναι αυτό το στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει. Αρτούρ

Αν η Γιουβέντους σκοπεύει να πάρει έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά και να τον βάλει δίπλα στον Αρτούρ τότε θα έχει πετύχει διάνα. Αν όχι όμως τότε το πρόβλημα παραμένει. Εκτός αν αναλάβει ο Ντιμπάλα το οργανωτικό κομμάτι παίζοντας πίσω από το φορ. Σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αφού χαλάει το αγαπημένο 4-3-3 του Σάρι.

Ο Πιάνιτς της δίνει ποιότητα, την κάνει όμως επικίνδυνα αργή

Από την άλλη μεριά ο Πιάνιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει κυρίως παρόν. Στα 30 του πλέον ο Βόσνιος είναι μπαρουτοκαπνισμένος σε συνθήκες πρωταθλητισμού στο κορυφαίο επίπεδο. Επί Αλέγκρι ήταν το Α και το Ω στην μεσαία γραμμή των «Μπιανκονέρι». Εγκεφαλικός παίκτης, με άριστη τεχνική κατάρτιση, εξαιρετικά στημένα και φοβερές μακρινές μεταβιβάσεις. Με αυτά τα χαρακτηριστικά ταίριαξε γάντι στο αργό τέμπο του Αλέγκρι με το οποίο ήρθαν -για να τα λέμε όλα- σπουδαίες επιτυχίες για το κλαμπ.

Φέτος με τον Σάρι ο Βόσνιος δεν έπιασε ανάλογα στάνταρ απόδοσης. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν κακός αλλά δεν ήταν και αυτός που μας είχε συνηθίσει τόσα χρόνια τώρα. Ο Πιάνιτς μοιάζει να έχει χάσει το κίνητρό του στη Γιουβέντους. Αν θέλει να αναζητήσει μια νέα πρόκληση τώρα είναι η σωστή στιγμή. Στα 30 του δεν είναι ούτε παιδάκι αλλά ούτε και στα ποδοσφαιρικά γεράματα. Έχει ακόμα μπροστά του τουλάχιστον τρία γεμάτα χρόνια μπάλας. Μια μέτρια σεζόν δεν αλλάζει ότι πρόκειται για έναν παίκτη κορυφαίας κλάσης, ο οποίος έχει αποδείξει από τότε που έπαιζε στη Ρόμα τι μπορεί να κάνει.

Η Μπαρτσελόνα βάζει στη μηχανή της έναν παίκτη που σίγουρα θα «γλυκάνει» το παιχνίδι της στο κέντρο. Την ίδια στιγμή όμως θα την κάνει και επικίνδυνα αργή. Ο Βόσνιος χαφ δεν διακρίνεται για την ταχύτητά του. Αν υποθέσουμε ότι θα συνυπάρξει στο κέντρο με Μπούσκετς και Ντε Γιονγκ καταλαβαίνουμε ότι μόνο ο Ολλανδός έχει τρεξίματα. Και ναι μπορεί ο Ντε Γιοννγκ να τρέχει για δύο αλλά όχι για τρεις!

Ο Σέρχιο Μπούσκετς ανέκαθεν ήταν ένας αργός παίκτης. Σούπερ πολύτιμος αλλά αργός. Στα 32 του πλέον μπορεί ακόμα να προσφέρει τα μέγιστα αλλά θέλει δίπλα του παίκτες με ταχύτητα. Δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει ένα σύστημα με Πιάνιτς και Μπούσκετς στα χαφ και με μια τριάδα στη επίθεση αποτελούμενη από Μέσι-Σουάρεζ-Γκριζμάν εκ των οποίων κανείς δεν βοηθάει αμυντικά.

And the winner is… Γιουβέντους!

Αν πρέπει να αναδείξουμε κάποιον κερδισμένο από αυτή τη τράμπα αυτή θα είναι η Γιουβέντους. Κι αυτό όχι γιατί ο Αρτούρ είναι 23 και ο Πιάνιτς 30. Ή καλύτερα όχι μόνο γι’ αυτό. Και εξηγούμαστε. Ο Αρτούρ δε λύνει το πρόβλημα δημιουργίας στο άξονα της Γιουβέντους ωστόσο της προσφέρει πολλά πράγματα. Πράγματα που οι χαφ που βρίσκονται στο ρόστερ μπορούν να προσφέρουν αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Με του που πατήσει πόδι στο Τορίνο ο Βραζιλιάνος χαφ θα γίνει το νούμερο ένα στο κέντρο της ομάδας. Αυτό συνεπάγεται δύο πράγματα. Πρώτον ο ρόλος του αναβαθμίζεται.

Γίνεται ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής μιας κορυφαίας ομάδας και εκτός από περισσότερες ευθύνες θα έχει και περισσότερες ελευθερίες. Η Γιουβέντους ποντάρει πολλά στον Αρτούρ με σκοπό να κάνει ότι δεν έκανε η Μπαρτσελόνα. Να χτίσει γύρω από αυτόν. Δεύτερον όλοι οι χαφ που βρίσκονται στο ρόστερ της αυτή τη στιγμή είναι αναλώσιμοι. Πλην του Μπεντακούρ.

Κανείς από τους Ματουιντί, Κεντίρα, Ραμπιό και Ράμσεϊ δεν είναι απαραίτητος. Επομένως η «Μεγάλη Κυρία» -αν ξεφορτωθεί κάποιον ή κάποιους- μπορεί να προχωρήσει σε ακόμη μια δυνατή μεταγραφή στα χαφ. Έναν παίκτη ανάλογου επιπέδου με τον Βραζιλιάνο που θα τον συμπληρώνει ποδοσφαιρικά. Αν αυτό συμβεί η Γιουβέντους εκτοξεύεται.

Από την άλλη στη Μπαρτσελόνα τα κουκιά είναι μετρημένα. Ντε Γιονγκ και Μπούσκετς έχουν πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι και δεν μπορώ να σκεφτώ πως αυτό μπορεί να αλλάξει. Ο Πιάνιτς θα παίξει μαζί τους στην τριάδα των χαφ. Αν αυτό δεν λειτουργήσει η Μπαρτσελόνα θα έχει σημαντικό πρόβλημα. Αν λειτουργήσει θα μπορέσει να γευτεί τους καρπούς αυτής της συνύπαρξης με μικρό χρονικό ορίζοντα.

https://www.youtube.com/watch?v=PrmhuYsNIdo

Βέβαια αν αυτό συνδυαστεί με μεγάλες επιτυχίες δε νομίζω να ενοχλήσει ιδιαίτερα κανέναν στη Βαρκελώνη. Όπως και να χει η ανταλλαγή Αρτούρ-Πιάνιτς έχει τεράστιο ενδιαφέρον και αναμένουμε να δούμε πως τα σενάρια θα γίνουν πράξη. Που αλλού; Στο γήπεδο. Εκεί που πάντα κρίνονται όλα και όλοι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ