ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Μα γιατί κανείς δεν μιλάει για το… κανόνι Ντάνι Ίνγκς;

Ο Ντάνι Ίνγκς κάνει πράγματα και θαύματα τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Σαουθάμπτον, αλλά δεν παίρνει την προσοχή που του αξίζει.

Μα γιατί κανείς δεν μιλάει για το… κανόνι Ντάνι Ίνγκς;

Γρήγορη ερώτηση: Ποιοι πιστεύετε πως βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις 3 κορυφαίες θέσεις των σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ; Όσοι αναφέρατε τους Αγουέρο, Κέιν ή Μανέ κάνατε λάθος. Πίσω από την κορυφή των 19 τερμάτων και τον Τζέιμι Βάρντι βρίσκεται ο Ντάνι Ίνγκς με 18 τέρματα, ο οποίος τραβάει μόνος του το κουπί για τη Σαουθάμπτον. Ίνγκς

Ο…φτωχός Ινγκς ανάμεσα σε ονόματα σούπερ σταρ!

Μετά από δύο ντροπιαστικές σεζόν η Σαουθάμπτον για πρώτη φορά δεν «χαροπαλεύει» να σώσει την κατηγορία. Με 6 αγωνιστικές να απομένουν οι «Άγιοι» βρίσκονται στην ασφάλεια του +13 από την 18η Μπόρνμουθ, ενώ υπάρχουν και ελπίδες πρόκρισης στο Γιουρόπα Λιγκ. Πώς γίνεται όμως αυτό; Με 55 γκολ παθητικό (τρίτη χειρότερη άμυνα) και το τουλάχιστον εξευτελιστικό 0-9 απέναντι στη Λέστερ νωπό, η βαθμολογική θέση είναι τουλάχιστον παράλογη. Η απάντηση είναι απλή: Ντάνι Ίνγκς.

Φέτος ο Αγγλος επιθετικός έχει βγάλει από μέσα του αυτό που είδε κάποτε η Λίβερπουλ σε αυτόν. Με 48% στη συμμετοχή τερμάτων στην ομάδα του τη φετινή σεζόν, ο Ίνγκς είναι πραγματικά η… μισή επίθεση της Σαουθάμπτον. Πιο ικανός από ποτέ, ο 27χρονος ανταγωνίζεται παίκτες που δεν φανταζόμασταν ποτέ πως θα συγκρίναμε μαζί του. Ωστόσο όχι μόνο τα πάει περίφημα, αλλά τους «πατάει» κιόλας! Ίνγκς

Ίνγκς: Πιο κυνικός από Αγουέρο, Σαλάχ και Ομπαμεγιάνγκ !

Για παράδειγμα ο Σέρχιο Αγουέρο μετράει 16 τέρματα σε 76 προσπάθειες (21%), ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ 17 σε 77(22%) και ο Σαλάχ επίσης 17 σε 103 σουτ (16%). Στη συγκεκριμένη κατηγορία ο Ίνγκς έρχεται δεύτερος (18 γκολ σε 77 σουτ με 23% ευστοχία), ενώ ο Βάρντι είναι πρώτος μόνος με 19 τέρματα σε μόλις 63 σουτ. Ωστόσο, ο 33χρονος μετράει και 4 εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι, ενώ ο φορ της Σαουθάμπτον δεν έχει ούτε μια εκτέλεση! Στοιχείο το οποίο ανεβάζει ιδιαίτερα τα νούμερα του Βάρντι. Την ίδια στιγμή από εκτελέσεις πέναλτι ο Ομπαμεγιάνγκ μετράει 1 γκολ, ο Σαλάχ 3 και ο Αγουέρο 2.

Στη συγκεκριμένη κόντρα ο Ίνγκς έρχεται στην κορυφή και ως ο πιο αποτελεσματικός φορ από τους προαναφερθέντες. Με μόλις 6 μεγάλες ευκαιρίες χαμένες, ο Άγγλος βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Πίσω του ακολουθούν οι Σαλάχ (8), Ομπαμεγιάνγκ (9), Αγουέρο (12), με τον Βάρντι να είναι ο πλέον… χασογκόλης με 15 σημαντικές ευκαιρίες σπαταλημένες. Ίνγκς

Ρεκόρ συλλόγου, αλλά «οδηγός» και σε κατηγορίες της Πρέμιερ

Όπως είναι λογικό, αυτή η σεζόν καριέρας του Ίνγκς έχει δημιουργήσει αρκετά ρεκόρ για τους «Αγίους». Αρχικά, τα 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και τα 18 στην Πρέμιερ αποτελούν ρεκόρ 17 ετών στο σύλλογο. Τελευταίος με περισσότερα στην κορυφαία κατηγορία ο Τζέιμς Μπίτι το 2003. Ο Ρίκι Λάμπερτ είχε πετύχει 31 τη σεζόν 2011-12, ωστόσο από τη δεύτερη κατηγορία του Νησιού. Ακόμα, οι 10 εκτός

Ωστόσο ο Άγγλος επιθετικός ηγείται και σε μερικές κατηγορίες του πρωταθλήματος. Ως καθαρόαιμος επιθετικός, μετράει τα περισσότερα τέρματα από ανοιχτό πεδίο (14 γκολ). Με 10 γκολ εκτός έδρας, είναι ο μόνος επιθετικός του πρωταθλήματος που μετράει διψήφιο αριθμό στην εν λόγω λίστα.

Οι αριθμοί από μόνοι τους είναι ικανοί να πουν την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως ο Ντάνι Ίνγκς είναι… on fire! Ωστόσο το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως καταφέρνει κάτι τέτοιο με μια ομάδα υπό του μετρίου όπως η Σαουθάμπτον. Χωρίς να έχει δίπλα του παίκτες με την ποιότητα που έχουν οι υπόλοιποι που προαναφέραμε.

Μέσα από τις εμφανίσεις του, είναι δίκαιο να πούμε πως η επανάκληση του στην εθνική ομάδα της Αγγλίας μετά από 5 χρόνια είναι κάτι παραπάνω από δίκαιη. Ο 26χρονος διανύει σχεδόν καριέρας και υπό κανονικές συνθήκες αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να παλεύει με τα «λιοντάρια» για την κατάκτηση του Euro. Ωστόσο θα χρειαστεί να περιμένει για λίγους μήνες ακόμα. Προς το παρόν θα χρειαστεί να «αρκεστεί» στο χρυσό παπούτσι της Πρέμιερ, το οποίο μπορεί και έχει βάσιμες ελπίδες να κερδίσει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ