ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Γιούργκεν Κλοπ: Έκανε… χαζούς Κουτίνιο- Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα τον Ιανουάριο του 2018 με τη μεταγραφή του Φελίπε Κουτίνο έδειχνε να έχει το πάνω χέρι. Στο τέλος όμως γέλασε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Γιούργκεν Κλοπ: Έκανε… χαζούς Κουτίνιο- Μπαρτσελόνα

Ιστορική για όλους τους λάθος λόγους αποδείχθηκε πως ήταν η μεταγραφή του Φιλίπ Κουτίνιο στη Μπαρτσελόνα. Ο Βραζιλιάνος μετέβη στο “Καμπ Νου” ύστερα από μία μαγευτική πενταετία στο “Νησί” αλλά τελικά απογοήτευσε.

Όπως μάλιστα προκύπτει διαρκώς, αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότεροι όροι που καθιστούν τη συμφωνία πραγματικά “χρυσή” για τη Λίβερπουλ. πάρτι

Ο Κλοπ πούλησε τον Κουτίνιο και αγόρασε την ησυχία του

Όχι πως τα 150 εκατομμύρια ευρώ δεν του άρεσαν. Ο Γερμανός πούλησε τον τότε αστέρα του με ένα μυθικό ποσό, το οποίο μετά έσπρωξε για να οχυρώσει την άμυνά του. Άλισον και Φαν Ντάικ ήρθαν με το ίδιο ποσό και έκαναν την ομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης και Αγγλίας.

Όμως, όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ στο “Νησί” οι διαπραγματευτές των νέων πρωταθλητών Αγγλίας εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κάψα των Καταλανών να πάρουν τον Κουτίνιο. Τόσο πολύ, που ουσιαστικά αυτός θα ήταν ο τελευταίος παίκτης που θα έπαιρναν από το Άνφιλντ για το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, η διοίκηση της Λίβερπουλ υπέβαλλε μία ρήτρα στην Μπαρτσελόνα, η οποία ανέφερε πως εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κουτίνιο, τότε έως το καλοκαίρι του 2020 θα έπρεπε να πληρώσει έξτρα για κάθε παίκτη που θα ήθελε από την αγγλική ομάδα.

Πόσο ήταν αυτό το έξτρα; Μόλις… 89 εκατομμύρια λίρες θα έπρεπε να προσθέτει στην τιμή αγοράς του κάθε ποδοσφαιριστή που ενδεχομένως θα ήθελαν. Κουρασμένοι από τις περιπτώσεις των Μαστσεράνο, Σουάρες, αλλά και του νέου αστεριού της, οι ιθύνοντες βρήκαν τον τρόπο τους ώστε να απωθήσουν για ένα σεβαστό διάστημα.

Η ρήτρα αυτή έληξε χθες. Τα δυόμιση αυτά χρόνια όμως εκτός από περίπου 900 μέρες περιέχουν και μία ποδοσφαιρική… αιωνιότητα.

Μόνο απαισιοδοξία υπήρχε στις τάξεις της Λίβερπουλ στις 6 Ιανουαρίου του 2018. Η επίσημη ανακοίνωση της πώλησης του καλύτερου της παίκτη σκόρπισε έντονη ανησυχία στους οπαδούς της, οι οποίοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για επιστροφή στην κορυφή της Αγγλίας στον Βραζιλιάνο. Ήταν αυτός άλλωστε που ξεχώριζε. Αυτός που έπαιρνε ματς για την ομάδα. Ο πλέον καταλυτικός.

Από την άλλη οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα ήδη ένιωθαν πρωταθλητές Ισπανίας, Ευρώπης και κόσμου. Ένα αστέρι σαν τον Κουτίνιο ήταν τόσο αστραφτερό που τους θάμπωσε. Τόσο πολύ που νόμιζαν πως είναι η απάντηση στις αποχωρήσεις των Νεϊμάρ, Ινιέστα, Τσάβι. Ότι είναι το κατάλληλο γρανάζι για να συμπληρωθεί μία νέα φονική τριπλέτα μαζί με τους Μέσι, Σουάρες. To μετάνιωσε που έφυγε από τη Λίβερπουλ του Κλοπ.

Ποιος όμως να τους κατηγορήσει;

Όλα έδειχναν πως οι Καταλανοί είχαν κάνει ένα ρουά ματ προς όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Fast forward όμως στην 1η Ιουλίου του 2020, η ρήτρα έληξε και πλέον μπορούν να ψωνίσουν και πάλι από τη Λίβερπουλ. Είναι όμως εφικτό αυτό;

Η εκτίμησή μας είναι πως πολύ δύσκολα κάποιος αστέρας θα αφήσει το “Άνφιλντ” για λογαριασμό των “μπλαουγκράνα”. Μόλις δυόμιση χρόνια μετά το ηχηρό “μπαμ” τους, δείχνουν να είναι σε μία κρίση που δεν μπορούν να διαχειριστούν. Και ο Κουτίνιο δεν είναι ο άνθρωπος που θα τους βγάλει από αυτή.

Τραγική ειρωνεία λοιπόν είναι πως η Λίβερπουλ έβαλε τη ρήτρα αυτή για να αποτρέψει ένα μεγάλο ψάρι από το να φάει τη σοδειά τους. Στην εκπνοή αυτής της συμφωνίας όμως, κατάφερε να κατασπαράξει και το μεγάλο αυτό ψάρι, αλλά και τις προσδοκίες όλης της Ευρώπης που την ήθελε να βγαίνει νοκ άουτ. Έκανε πλάκα στην Μπαρτσελόνα ο Κλοπ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ