Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ο Σάντι Καθόρλα είναι πολλά περισσότερα από μια συγκινητική ιστορία!
Primera División

Ο Σάντι Καθόρλα είναι πολλά περισσότερα από μια συγκινητική ιστορία!

Ο Σάντι Καθόρλα μετά από δύο χρόνια απουσίας επέστρεψε στα γήπεδα όχι για να συγκινήσει αλλά για να πρωταγωνιστήσει. Κι αυτό ακριβώς κάνει

02.07.2020 | 18:18

Ο Καθόρλα είναι ένας σπουδαίος χαφ. Σπουδαιότερος απ’ ότι θεωρεί ο περισσότερος κόσμος. Τον Οκτώβρη του 2016 τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο χειρότερο σημείο που μπορεί να χτυπήσει ένας ποδοσφαιριστής. Στον αχίλλειο τένοντα. Οι γιατροί είπαν ότι πρέπει να είναι χαρούμενος που θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει. Εκείνος είχε άλλα πλάνα. Το 2018 μετά από δύο χρόνια επιστρέφει στα γήπεδα με τη φανέλα της αγαπημένης του Βιγιαρεάλ. Η ιστορία του θα μπορούσε να τελειώνει εδώ. Η συγκινητική ιστορία ενός παίκτη που όλοι είχαν ξεγραμμένο κι όμως αυτός κατάφερε να ξαναπαίξει μπάλα. Αυτός ο απίστευτος Ισπανός όμως σε καμία περίπτωση δεν θα συμβιβαζόταν με κάτι τέτοιο.

Ο πιο παραγωγικός χαφ της Πριμέρα στα 36 του!

Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά η σεζόν που κάνει φέτος ο Καθόρλα είναι συγκλονιστική. Ο Ισπανός χαφ μετράει 12 γκολ και 9 ασίστ σε 34 συμμετοχές. Τα νούμερα αυτά τον καθιστούν τον δεύτερο σκόρερ της ομάδας -πίσω μόνο από τον βασικό φορ Μορένο- και τον πρώτο πασέρ. Την ίδια στιγμή τον κατατάσσουν στην πρώτη θέση ανάμεσα στους πιο παραγωγικούς χαφ σε ολόκληρη την Πριμέρα. Ναι καλά διαβάσατε.

Κανένας χαφ στο ισπανικό Πρωτάθλημα δεν έχει συνολικά περισσότερα γκολ και περισσότερες ασίστ. Και μιλάμε για την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ένα Πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζονται μερικοί από τους καλύτερους κεντρικούς παγκοσμίως. Από τη στιγμή που επέστρεψε στα γήπεδα μέχρι και σήμερα κανένας άλλος παίκτης εκτός από τον Μέσι δεν έχει περισσότερες ασίστ από τον Σάντι Καθόρλα. Τα κατορθώματα του Ισπανού είναι από μόνα τους αξιοσημείωτα και πολύ σημαντικά. Αν όμως αναλογιστεί κανείς ότι όλα αυτά τα κάνει προερχόμενος από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό και μάλιστα στην ηλικία των 36 ετών τότε δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στο μεγαλείο του.

Για έναν ποδοσφαιριστή που πριν δύο χρόνια ήταν υπέρβαση το να ξαναπερπατήσει κανονικά δεν τα έχει πάει και άσχημα. Ο Καθόρλα δείχνει στόφα και προσωπικότητα ενός τεράστιου παίκτη. Η αγάπη του για την Βιγιαρεάλ αλλά και για το ίδιο το ποδόσφαιρο του έδωσαν δύναμη και κίνητρο να πετύχει το ακατόρθωτο.

Η επιστροφή του στα γήπεδα δεν ήταν τιμής ένεκεν. Ήταν η τεράστια δίψα ενός ανθρώπου να κάνει αυτό που λατρεύει. Ο Καθόρλα έγινε ο ηγέτης της Βιγιαρεάλ και μαζί με την επιστροφή του στα γήπεδα επέστρεψε και στην εθνική Ισπανίας. Όλα αυτά τα κέρδισε στο γήπεδο. Τίποτα δεν του χαρίστηκε επειδή είναι αυτός που είναι.

Καταπληκτικός παίκτης, «αδικήθηκε» από την καριέρα του

Φυσικά για όσους γνωρίζουν την ποδοσφαιρική ποιότητα του Καθόρλα τίποτα απ’ όλα αυτά δεν μοιάζει παράλογο. Ο Ισπανός υπήρξε -και παραμένει- ένας φοβερός παίκτης που η αξία του υποτιμάται λόγω των ομάδων που έπαιξε. Έχοντας εντυπωσιάσει στην Ισπανία με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ και της Μάλαγα. Το καλοκαίρι του 2012 ήρθε η ώρα για τη μεγάλη μεταγραφή. Ο Σάντι αποτελεί προσωπική επιλογή Βενγκέρ και γίνεται παίκτης της Άρσεναλ.

Η παρουσία του εκεί συνέπεσε με μια κακή περίοδο για τους «Κανονιέρηδες» οι οποίοι έμειναν μακριά από τίτλους και διακρίσεις. Παρόλα αυτά ο Καθόρλα ήταν ένα από τα φωτεινά σημεία για την ομάδα σε αυτό το διάστημα. Ένας από τους κορυφαίους παίκτες της που συνέβαλλε τα μέγιστα τα έξι χρόνια που βρέθηκε εκεί. Ο Καθόρλα δέθηκε με την Άρσεναλ την αγάπησε και τον αγάπησε. Πραγματοποίησε 180 εμφανίσεις με τη φανέλα της και κέρδισε μαζί της δύο Κύπελλα Αγγλίας. Αν δεν είχε προκύψει ο τραυματισμός πιθανότατα θα ήταν ακόμη παίκτης της. Δε νομίζω ότι στη φετινή Άρσεναλ υπάρχει καλύτερο χαφ από τη σημερινή εκδοχή του Καθόρλα.

Σε εθνικό επίπεδο ήταν μέλος της εθνικής Ισπανίας στα νικηφόρα Γιούρο το 08 και του 12. Με τη «Φούριας Ρόχας» είναι 81 φορές διεθνής. Μάλιστα με τα φετινά του όργια επέστρεψε στις κλήσεις μετά το 2015 και ήταν δεδομένο ότι θα βρίσκεται στην αποστολή για την τελική φάση του Γιούρο που τελικά αναβλήθηκε.

Η κλάση του Καθόρλα τον καθιστά επίτιμο μέλος της σπουδαίας γενιάς κεντρικών μέσων που ανέδειξε το ισπανικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη αυτής της γενιάς ο βραχύσωμος χαφ δεν λαμβάνει την αναγνώριση που του αξίζει. Η φετινή σεζόν του είναι απάντηση αλλά και μια καλή αφορμή για συνειδητοποιήσουν όλοι για τι επίπεδο παίκτη μιλάμε.

Και η ιστορία συνεχίζεται

Το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της απίθανης ποδοσφαιρικής ιστορίας δεν έχει ακόμα γραφτεί. Η αγωνιστική εικόνα του Καθόρλα μάλιστα μάλλον μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τέλος ακόμα… αργεί. Ο Ισπανός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του. Μπαίνοντας στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν η ομάδα του στηρίζει πολλά πάνω του. Η Βιγιαρεάλ είναι στο κυνήγι της τέταρτης θέσης που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το «Κίτρινο Υποβρύχιο» σε μια σεζόν που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία είναι στο -3 από την τέταρτη Σεβίλλη.

Έτσι όπως παίζει τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Καθόρλα δείχνει ότι έχει ακόμη πολύ ποδόσφαιρο μέσα του. Μια επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα της καρδίας του σίγουρα τον εξιτάρει. Άλλωστε όπως ο ίδιος έχει αποδείξει ποτέ δεν πρέπει να τον ξεγράφεις. Βέβαια οι στόχοι του δεν τελειώνουν εκεί.

Το Γιούρο του 20 μπορεί να ματαιώθηκε προσωρινά όμως θα γίνει του χρόνου. Ο Καθόρλα έχει την ευκαιρία για συμμετοχή σε ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στόχοι και προκλήσεις ενός ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο δηλαδή. Τι κι αν πριν δύο χρόνια έμοιαζαν όλα να έχουν τελειώσει;

Σίγουρα η ιστορία του Σάντι Καθόρλα είναι παράδειγμα για όλους εκείνους που έχουν εύκολο το «δεν μπορώ». Όμως όλοι οφείλουμε να τον συζητάμε πια για άλλο λόγο και με άλλες αφορμές.  Τα όργια που -ξανά- κάνει στα γήπεδα φτάνουν και περισσεύουν για να μιλάμε για αυτόν. Δεν είναι πια αυτός που επέστρεψε, αλλά αυτός που είναι εδώ για να κάνει τη διαφορά. Κι αυτό το κέρδισε με το σπαθί του.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version