ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ και Ντεμπελέ «καθάρισαν» σε τρία λεπτά την Λοριάν! (vids)
Τσάβι και Μπαρτσελόνα συμφωνούν ότι… διαφωνούν!
Σοβάρεψαν τα πράγματα στη Λίβερπουλ: Έτοιμος για… τζίφρες ο Σλοτ!
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μέισον Γκρίνγουντ: Με ταβάνι του τον ουρανό!

Ο Μέισον Γκρίνγουντ δείχνει σε κάθε ματς που παίζει πόσο ξεχωριστός είναι. Ο μικρός διάβολος της Γιουνάιτεντ έχει ότι χρειάζεται για να φτάσει στην κορυφή.

Μέισον Γκρίνγουντ: Με ταβάνι του τον ουρανό!

Ο Γκρίνγουντ διανύει μόλις την πρώτη του χρονιά σαν ενεργό μέλος του ροτέισον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τον είδαμε πρώτη φορά πέρυσι σε εκείνο το επικό ματς-πρόκριση κόντρα στην Παρί. Τότε που δεν υπήρχε καν φανέλα με τυπωμένο το όνομά του πάνω της και η Γιουνάιτεντ αναγκάστηκε να το τυπώσει από τη μπουτίκ των Γάλλων! Ένα χρόνο μετά όλοι ξέρουν το όνομα του θαυματουργού πιτσιρικά. Με τις τελευταίες του εμφανίσεις ο Γκρίνγουντ αποδεικνύει ότι είναι πανέτοιμος να κάνει τη διαφορά. Ναι από τόσο νωρίς.

Και Ράσφορντ και Μαρσιάλ και φορ και εξτρέμ και δεξί και αριστερό

Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει σχετικά με το παιχνίδι του Γκρίνγουντ είναι το επιθετικό του ρεπερτόριο. Ο νεαρός Άγγλος είναι ένας παίκτης που μπορεί να απειλήσει με την παραμικρή ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Την ίδια στιγμή αγωνίζεται με την ίδια ευκολία τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα άκρα αυτής. Στην πρώτη ομάδα ανέβηκε ως σέντερ φορ. Ο Σόλσκιερ όμως δείχνει να τον προτιμά στο δεξί άκρο και ο μικρός έχει πραγματικά απογειώσει το παιχνίδι του στη συγκεκριμένη θέση.

Η ταχύτητά του σε συνδυασμό με το θανατηφόρο αριστερό του πόδι τον καθιστούν φοβερά επικίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες. Το πλάνο είναι ξεκινώντας από τα δεξιά να μην παίζει αυστηρά στη γραμμή αλλά να συγκλίνει συνεχώς με σκοπό να τελειώσει φάσεις. Το Σάββατο κόντρα στην Μπόρνμουθ το παιδί θαύμα της Γιουνάιτεντ πέτυχε δύο… γκολάρες. Μία με κάθε πόδι. Η ικανότητα του να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια σε τελειώματα τέτοιου επιπέδου είναι κάτι το πολύ… special που λέμε και στο χωριό μου. Γκρίνγουντ

Αυτά τα χαρακτηριστικά του τελειώματα με το αριστερό -και όχι μόνο- έφεραν στο μυαλό πολλών τη σύγκριση με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Επιτρέψτε μου να θεωρήσω αυτή τη σύγκριση άστοχη. Όχι ότι δεν είναι άκρως τιμητικό να σε συγκρίνουν με έναν παίκτη όπως ο Φαν Πέρσι ή ότι ο μικρός δεν έχει τα φόντα για να γίνει ποδοσφαιριστής τέτοιου επιπέδου. Απλά πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικούς παίκτες.

Αν έπρεπε να συγκριθεί με κάποιον ή με κάποιους αυτοί δεν θα ήταν άλλοι από τους συμπαίκτες του και παρτενέρ του Ράσφορντ και Μαρσιάλ. Ο Γκρίνγουντ είναι ένα κράμα αυτών των δύο. Έχει την τεχνική κατάρτιση του Μαρσιάλ και την ταχύτητα του Ράσφορντ σε ένα! Από άποψη ταλέντου βρίσκεται πάνω και από τους δύο -κατά την ταπεινή μου γνώμη- κι αυτό δεν είναι κάτι που δεν λέγεται ή γράφεται εύκολα.

Πήρε χρόνο, έδεσε με τους υπόλοιπους, έκανε τη διαφορά

Πλέον ο Γκρίνγουντ δεν λογίζεται σαν ένας πολλά υποσχόμενος νέος αλλά σαν κάποιος έτοιμος να κάνει τη διαφορά. Τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει 41 εμφανίσεις σκοράροντας 15 γκολ και μοιράζοντας 5 ασίστ. Έχει μάλιστα σκοράρει και στις τέσσερεις διοργανώσεις που συμμετέχει η Γιουνάιτεντ. Ο Σόλσκιερ είχε ξεκάθαρο πλάνο να δώσει χρόνο και ευκαιρίες στον πιτσιρικά. Αρχικά έπαιρνε παιχνίδια σαν βασικός σε Γιουρόπα Λικγ, Κύπελλο και Λιγκ Καπ. Στο Πρωτάθλημα ερχόταν ως επί το πλείστων από τον πάγκο.

Δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο σε όσες ευκαιρίες έπαιρνε κέρδιζε όλο και περισσότερο αγωνιστικό χρόνο. Μέχρι που έφτασε στο σημείο της καθιέρωσης. Αυτή τη στιγμή λογίζεται ξεκάθαρα ως βασικός και μάλιστα σημαντικός παίκτης για τη Γιουνάιτεντ. Η αλήθεια είναι ότι τα αγωνιστικά λεπτά που έγραψε φέτος είχαν ευεργετικά αποτελέσματα στην εξέλιξή του. Η αυτοπεποίθησή του έχει ανέβει κατακόρυφα. Το διακρίνει κάνεις αυτό παρατηρώντας τον τρόπο και την άνεση με την οποία κινείται μέσα στο γήπεδο. Δεν φοβάται να πάρει μια προσωπική ενέργεια, κρατάει τη μπάλα αν χρειαστεί, βγαίνει μπροστά.

Ταυτόχρονα με όλα αυτά έχει ταιριάξει απόλυτα με τους άλλους δύο της επίθεσης. Ο Σόλσκιερ φαίνεται ότι έχει βρει τη σωστή συνταγή για την επιθετική του τριάδα. Με Μαρσιάλ στην κορυφή και Ράσφορντ-Γκρίνγουντ στις πτέρυγες η επίθεση της Γιουνάιτεντ πετάει φωτιές. Κάθε ένας από αυτούς τους τρεις διανύει την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας τους και συνδυαστικά βρίσκονται άψογα μέσα στο γήπεδο. Γενικότερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου από τον Γενάρη και μετά. Γκρίνγουντ Ράσφορντ Μαρσιάλ

Η ομάδα λειτουργεί συνολικά σε πολύ υψηλά επίπεδα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν πολλές φάσεις για τους επιθετικούς. Πριν καθιερωθεί ο Γκρίνγουντ στα δεξιά ένιωθες ότι κάτι έλειπε από την επίθεση. Ράσφροντ και Μαρσιάλ άλλαζαν συνεχώς θέσεις προκειμένου να βρεθεί το καλύτερο σχήμα. Όχι πια. Η επιθετική τριπλέτα των «Κόκκινων Διαβόλων» έχει βρει ρόλους, πατήματα και σκορπάει… τρόμο.

Ένα δυνατό finish και μια δύσκολη απόφαση

Αυτή τη στιγμή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Αγγλία. Μπορεί και στην Ευρώπη. Το μομέντουμ για τους «Κόκκινους Διαβόλους» μοιάζει εξαιρετικό. Η ομάδα του Σόλσκιερ παίζει όμορφο, γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Παράγει φάσεις με το τσουβάλι, βάζει γκολ και κερδίζει ακατάπαυστα με έναν απόλυτα πιστικό τρόπο. Οι στόχοι που βρίσκονται μπροστά της είναι πολλοί και σημαντικοί. Η πρόκληση να τους πετύχει τεράστια.

Η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στο κυνήγι της 4ης ή της 3ης θέσης, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Με την εικόνα της αυτή τη στιγμή δείχνει ότι μπορεί να τα πετύχει όλα! Με την επιστροφή του Πογκμπά δίπλα στον -αδιανόητο- Μπρούνο Φερνάντες και με το ξεπέταγμα του Γκρίνγουντ η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο. Σου δίνει την εντύπωση ότι με δύο δυνατές μεταγραφές εντεκάδας και άλλες δυο-τρεις για να δώσει βάθος στο ρόστερ της μπορεί του χρόνου να διεκδικήσει την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο νούμερο ένα μεταγραφικός στόχος της Γιουνάιτεντ δεν είναι άλλος από τον Τζέιντον Σάντσο. Το φλερτ μεταξύ των δύο πλευρών κρατάει καιρό και έχει βάση. Μια πιθανή έλευση του Σάντσο θα είναι τεράστια υπόθεση για το κλαμπ. Ο 20χρονος Άγγλος είναι δεδομένο ότι θα αφήσει εποχή. Η Γιουνάιτεντ μπορεί να χτίσει γύρω του μια ομάδα που να επανέλθει στους τίτλους άμεσα. Η βάση υπάρχει, όλα μοιάζουν ιδανικά. Εκτός από το ζήτημα που θα προκύψει με τον Γκρίνγουντ. Γκρίνγουντ Σάντσο

Αν έρθει ο Σάντσο, ο μικρός θα χάσει τη θέση του. Αυτό μπορεί αυτόματα να μετατραπεί σε τροχοπέδη ως προς την εξέλιξή του. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Γκρίνγουντ δε μπορεί να εξελιχθεί σε μια νέα περίπτωση Σάντσο. Είναι άλλωστε ένα χρόνο πιο μικρός και η σεζόν που έρχεται θα είναι η πρώτη του πραγματικά γεμάτη.

Το ιδανικό για τη Γιουνάιτεντ θα είναι να τους έχει και τους δύο. Μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί χρειάζεται βάθος. Δείτε μόνο ποιους παίκτες είχε η Σίτι στην επίθεση τα τελευταία τρία χρόνια και θα καταλάβετε. Αφήστε που κάτι μου λέει ότι μια τριάδα αποτελούμενη από τους Σάντσο-Ράσφορντ-Γκρίνγουντ είναι αυτό που όλοι ονειρεύονται στη Γιουνάιτεντ. Για να δούμε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ