ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Την (προ)ϊστορία τρέμει η Παρί κόντρα στην Αταλάντα

Μπορεί να λογίζεται ως το αουτσάιντερ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά η Αταλάντα έχει ένα λόγο να αισιοδοξεί για πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Την (προ)ϊστορία τρέμει η Παρί κόντρα στην Αταλάντα

Η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ έβγαλε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο για την Αταλάντα. Η “σταχτοπούτα” της φετινής διοργάνωσης θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους αστέρες της Παρί Σεν Ζερμέν, με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήδη πολλοί έχουν θέσει τους πρωταθλητές Γαλλίας ως το ξεκάθαρο φαβορί και πιθανώς να έχουν δίκιο. Όμως, η ομάδα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι μπορεί να αισιοδοξεί, καθώς έχει την προϊστορία με το μέρος της. Αταλάντα

Ακούει για Ιταλούς και… λιποθυμάει η Παρί

Η Αταλάντα αγωνίζεται για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και η αλήθεια είναι ότι τα έχει πάει περίφημα. Έχει κατορθώσει να μετουσιώσει τα επιθετικά της χαρίσματα σε εντυπωσιακό, αλλά και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Κάτι που της δίνει αποτελέσματα σε Ιταλία και Ευρώπη, ενώ παράλληλα κερδίζει και πολλούς φίλους.

Η κληρωτίδα την φέρνει αντιμέτωπη με μία πολύ ισχυρή ομάδα με πολλά αστέρια.  Η Παρί κατεβαίνει στο γήπεδο ως το φαβορί, με την Αταλάντα να πρέπει να κάνει μία μεγάλη έκπληξη για να περάσει στα ημιτελικά. Μπορεί στα χαρτιά να μην τις δίνουν πολλές ελπίδες, η ιστορία όμως της δίνει έναν σημαντικό λόγο για να αισιοδοξεί.

Ο σύλλογος από το Μπέργκαμο δεν έχει ιστορία στον θεσμό. Η προϊστορία της Παρί όμως κόντρα σε Ιταλούς είναι αυτή που δίνει στον Γκασπερίνι πολλούς λόγους να χαμογελάει. Έχουν φροντίσει λοιπόν οι συμπατριώτισσες ομάδες που τέθηκαν ως αντίπαλοι των Παριζιάνων, για να τους δημιουργήσουν ένα κόμπλεξ.

Αρχικά, η γαλλική ομάδα τα έβαλε με τη Μίλαν το 1994-95, για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γνώρισε ισάριθμες ήττες. Έπειτα, τη σεζόν 2000-01 αναδείχθηκε δύο φορές ισόπαλη και πάλι με τους “ροσονέρι” στους ομίλους του θεσμού. Ίδια αποτελέσματα όμως είχε και πέρυσι με τη Νάπολι και πάλι για τους ομίλους.

Η προϊστορία λοιπόν είναι με το μέρος της Αταλάντα, ακόμα κι αν αυτή δεν έχει καμία ιστορία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και πρακτικά όμως, η Παρί θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την απραξία αρκετών μηνών. Ένας παράγοντας που ίσως και να αποδειχθεί καθοριστικός για την έκβαση των δύο αγώνων.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ