ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Λουίς Σουάρεζ δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης!

Ο Λουίς Σουάρεζ αποδεικνύει για μια ακόμη σεζόν ότι είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Κι όμως υπάρχουν φωνές που αμφισβητούν την αξία του.

Ο Λουίς Σουάρεζ δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης!

Με το γκολ του κόντρα στην Εσπανιόλ ο Λουίς Σουάρεζ έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ένα ρεκόρ το οποίο κατάφερε να πιάσει μετρώντας μόλις έξι χρόνια παρουσίας στους «Μπλαουγκράνα». Η συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε τεράστια. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι δεν είναι πια αρκετά καλός για να είναι το βασικό φορ της Μπαρτσελόνα. Ότι τα καλά του χρόνια πέρασαν και ότι πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Ο Ουρουγουανός με τις εμφανίσεις του δεν σταματά να τους διαψεύδει και να τους… εκθέτει.

Δαγκώνει ακόμα

Η φετινή σεζόν θεωρείται η χειρότερη του Σουάρεζ από τότε που ήρθε στη Βαρκελώνη. Στην κακή του σεζόν λοιπόν μετράει 18 γκολ και 12 ασίστ σε 31 συμμετοχές! Μάλιστα έπιασε αυτούς τους αριθμούς έχοντας χάσει συνολικά 2,5 μήνες αγωνιστικής δράσης λόγω τραυματισμού. Είναι δεύτερος πίσω από τον Μέσι τόσο σε γκολ όσο και σε ασίστ. Στην πραγματικότητα αυτοί οι δύο μαζί με τον Τερ Στέγκεν είναι οι μόνοι που έχουν διασωθεί από το φετινό ναυάγιο της Μπαρτσελόνα. Σουάρεζ

Ο Σουάρεζ χτύπησε τον Γενάρη σε ένα σημείο της σεζόν που είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι θα χάσει όλη τη σεζόν. Ήρθε όμως η διακοπή λόγω πανδημίας που του επέτρεψε να αποθεραπευτεί και να επιστρέψει. Στην επιστροφή του φάνηκε αρχικά εκτός ρυθμού. Απόλυτα λογικό για έναν παίκτη που στα 33 του έχασε τόσο έδαφος εξαιτίας του τραυματισμού στο γόνατο. Γιατί δεν είναι μόνο οι 2,5 αγωνιστικής δράσης που δεν ήταν διαθέσιμος για τα παιχνίδια της ομάδας.

Ο Σουάρεζ δεν γυμναζόταν κανονικά καθόλη τη διάρκεια της διακοπής. Μπήκε σε φουλ ρυθμούς την τελευταία βδομάδα πριν την επανέναρξη. Το γεγονός αυτό για κάποιο λόγο πολλοί το ξεχνάνε στην κριτική τους. Στο πρώτο παιχνίδι μετά την επιστροφή της Πριμέρα έμεινε στον πάγκο γιατί ήταν ακόμη ανέτοιμος σωματικά. Σίγα σιγά άρχισε να ρολάρει. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια μετράει ισάριθμα τέρματα εκ των οποίων τα τρία χάρισαν βαθμό ή βαθμούς στη Μπαρτσελόνα. Σουάρεζ Μπαρτσελόνα

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να βρει πατήματα είναι ο χρόνος που θα χρειαζόταν κι ένας ποδοσφαιριστής δέκα χρόνια νεότερος μετά από τόσο καιρό εκτός αγώνων αλλά και προπονήσεων. Η κριτική και η αμφισβήτηση που δέχεται ο Σουάρεζ είναι εκτός κάθε λογικής. Καταλαβαίνω ότι ο ίδιος έχει θέσει πολύ ψηλά τα στάνταρ όλα αυτά τα χρόνια. Η φετινή του σεζόν όμως -αν συνυπολογίσει κανείς όλα τα προβλήματα που προέκυψαν- βρίσκεται σε ανάλογα επίπεδα.

Κανείς δεν μπορεί να του πάρει τη θέση πόσο μάλλον ο Λαουτάρο

Η κουβέντα για τον αντικαταστάτη του Σουάρεζ έχει ανοίξει εδώ και καιρό. Μια κουβέντα η οποία έχει βάση μόνο σε ένα μελλοντικό επίπεδο. Ναι ο Σουάρεζ είναι 33 ναι μπορεί σε δυο χρόνια να μη είναι ο ίδιος παίκτης, οπότε οι σκέψεις για τη διαδοχή του καλό είναι να προγραμματίζονται ήδη. Στο παρόν ωστόσο η συζήτηση αυτή δεν έχει καμία βάση! Ο Σουάρεζ είναι το βασικό φορ της Μπαρτσελόνα γιατί το αξίζει. Και θα είναι και του χρόνου και μέχρι να φανεί στο γήπεδο ότι δεν μπορεί πια να κάνει τη διαφορά. Σουάρεζ γκολ

Ο πολύς Λαουτάρο Μαρτίνεζ με τη σούπερ φετινή χρονιά δεν μπορεί καν να κοιτάξει στα μάτια τον Ουρουγουανό. Εκτός από προοπτική λόγω ηλικίας δεν τον κερδίζει σε καμιά άλλη κατηγορία. Στην καλύτερη του χρονιά μέχρι τώρα έχει κατώτερα νούμερα απ’ ότι ο Σουάρεζ στην χειρότερή του. Λιγότερα γκολ (17 έναντι 18), λιγότερες ασίστ (5 έναντι 12) σε περισσότερες συμμετοχές (38 έναντι 31). Οι αριθμοί και τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Αν ο Λαουτάρο έρθει στη Μπαρτσελόνα θα είναι αλλαγή του Σουάρεζ. Απλά τα πράγματα.

Στην πραγματικότητα μόνο τρεις επιθετικοί παγκοσμίως είναι αυτή τη στιγμή ξεκάθαρα καλύτεροι από τον Σουάρεζ. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον -χωρίς σχόλια- Κριστιάνο Ρονάλντο, τον ασταμάτητο Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι και το παιδί θαύμα Κιλιάν Μπαπέ. Μάλιστα τόσο ο Πορτογάλος όσο και Γάλλος δεν είναι καθαρά φορ αλλά θα τους συμπεριλάβουμε για να είμαστε δίκαιοι αφού παίζουν συχνά στην κορυφή. Επειδή όμως κανένας από τους τρεις δεν θα είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα του χρόνου ο Σουάρεζ μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Αν κι έχω την εντύπωση ότι ακόμη και τον θεό τον ίδιο να έφερνε η Μπάρτσα για την επίθεση η σύνδεση του Σουάρεζ με τον Μέσι μέσα στο γήπεδο θα κράταγε τον Ουρουγουανό στην εντεκάδα.

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα

Γενικότερα η όλη κουβέντα γύρω από το όνομα του Σουάρεζ είναι και ζήτημα σεβασμού. Δεν πρόκειται για κανένα τυχαίο ποδοσφαιριστή αλλά για έναν εκ των κορυφαίων στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Και μιλάμε για ένα σύλλογο του οποίου τη φανέλα έχουν φορέσει μερικοί από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Ο Σουάρεζ ήρθε στη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2014 με την ομάδα να ξοδεύει τότε κοντά στα 90 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει από τη Λίβερπουλ. Τα λεφτά ήταν πολλά αλλά το ρίσκο μικρό.

Ο Ουρουγουανός φορ είχε ήδη δείξει στην Αγγλία την τεράστια κλάση του. Οι Καταλανοί ήξεραν ποιον έπαιρναν. Όπως γρήγορα αποδείχτηκε άξιζε μέχρι και το τελευταίο ευρώ που δαπανήθηκε για χάρη του. Από εκείνο το καλοκαίρι μέχρι σήμερα πέρασαν έξι χρόνια. Χρόνια γεμάτα γκολ, επιτυχίες, διακρίσεις. Χρόνια που καθιέρωσαν τον Σουάρεζ σαν έναν ζωντανό θρύλο της ομάδας. Οι αριθμοί του ζαλίζουν. Σε 278 εμφανίσεις έχει σημειώσει 195 γκολ και έχει μοιράσει 109 ασίστ! Ο αθεόφοβος!

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το τελευταίο του γκολ -με το οποίο έριξε τη μισητή συμπολίτισσα Εσπανιόλ- τον ανέβασε στην τρίτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Μπροστά του έχει μόνο τον άπιαστο Λιονέλ Μέσι με τα 630 (!!!) γκολ και τον Θέσαρ των 232 τερμάτων. Αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα -ακόμη και του χρόνου- θα είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Ένα αν μη τι άλλο σπουδαίο επίτευγμα που γίνεται ακόμη σπουδαιότερο αν σκεφτεί κανείς το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά.

Με τη Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει τα πάντα. Τέσσερα Πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ισπανίας και φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κύκλος του στην ομάδα δεν έχει ακόμη κλείσει. Ο Σουάρεζ διψάει για ακόμα περισσότερες διακρίσεις. Ατομικές και ομαδικές. Όσο είναι κάτοικος Καμπ Νου η θέση του σέντερ φορ είναι κλεισμένη. Οι αντικαταστάτες ας περιμένουν. Αυτός θα αποφασίσει πότε η φανέλα με το 9 θα αλλάξει κάτοχο. Το δικαιούται.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ