ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
Η Ρεάλ βρήκε τον αμυντικό που έψαχνε στην Άρσεναλ!
«Ντόπαρε» τους παίκτες της Άρσεναλ ο Αρτέτα με τις δηλώσεις του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Λιονέλ Μέσι-Κριστιάνο Ρονάλντο: Το μεγαλείο χρόνια δεν κοιτά!

Μέσι και Κριστιάνο, Κριστιάνο και Μέσι. Οι δύο απόλυτοι πρωταγωνιστές της τελευταίας δεκαπενταετίας συνεχίζουν να… τερματίζουν το ποδόσφαιρο.

Λιονέλ Μέσι-Κριστιάνο Ρονάλντο: Το μεγαλείο χρόνια δεν κοιτά!

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν σημαδέψει μια ολόκληρη εποχή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ποτέ ξανά δύο παίκτες δεν παρέμειναν ταυτόχρονα στην κορυφή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αν τα χρόνια περνάνε οι δύο τους δεν δείχνουν να νοιάζονται και πολύ. Σπάνε τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο με τέτοια άνεση που πλέον δεν δίνουμε και τόση σημασία. Ο Αργεντίνος και ο Πορτογάλος στα 33 και στα 35 αντίστοιχα παραμένουν οι κορυφαίοι στον κόσμο αποδεικνύοντας ότι η ηλικία είναι ακόμη ένα… νούμερο.

Το μόνο που του μένει είναι να… πετάξει

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου μετά τον Τιερί Ανρί τη σεζόν 02/03 με +20 γκολ και +20 ασίστ σε μια σεζόν. Ο Αργεντίνος πέτυχε αυτό το σπουδαίο κατόρθωμα σε μια σεζόν που χαρακτηρίζεται μέτρια για τα δικά του στάνταρ. Υπάρχει άλλος άνθρωπος -με τις όποιες αμφιβολίες για το αν είναι όντως άνθρωπος- όχι μόνο στη Γη αλλά οπουδήποτε που θα είχε αυτά τα νούμερα και δεν έτρεχε και τίποτα; Απαντώ μόνος μου. Όχι δεν υπάρχει! Μέσι

Ο Μέσι έχει θέσει τόσο ψηλά τον πήχη που μπαίνει σε μια τόσο κλειστή λίστα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Για αυτόν το να έχει πάνω από 20 γκολ και ασίστ είναι κάτι το φυσιολογικό. Αν όμως θέλουμε να επανέλθουμε στην πραγματικότητα αυτό που έχει πετύχει ο Μέσι είναι αδιανόητο. Να διευκρινίσουμε σε αυτό το σημείο ότι τα νούμερα αυτά αφορούν μόνο το εγχώριο Πρωτάθλημα γι’ αυτό και συνιστούν ρεκόρ. Συνολικά στη σεζόν μετράει 27 γκολ και 25 ασίστ.

Όπως γίνεται κατανοητό υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τελειώσει τη χρονιά με +30 γκολ και +30 ασίστ. Αν το πέτυχει και αυτό ίσως τότε καταφέρει να μας ξαφνιάσει. Ίσως πάλι και όχι. Για αυτόν τα πάντα είναι δυνατά. Το μόνο που δεν περιμένει κανείς από τον Μέσι είναι να… πετάξει. Βέβαια ίσως κάποια στιγμή το κάνει και αυτό! Όσο τα χρόνια περνάνε ο Αργεντίνος σούπερ σταρ χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο το μυαλό στο παιχνίδι του. Κι αυτό δεδομένου ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ιδιοφυία όλων των εποχών τον κάνει ακόμη καλύτερο απ’ ότι πριν!

Στη χειρότερη Μπαρτσελόνα των τελευταίων ετών ο Μέσι είναι κυριολεκτικά μια ομάδα μόνος του..  Στα εννιά παιχνίδια μετά την επανέναρξη η Μπαρτσελόνα έχει σημειώσει 17 τέρματα από τα οποία ο Μέσι έχει πετύχει τα 3 και έχει μοιράσει τα 9. Με απλά λόγια είναι υπεύθυνος για τα 12 από τα 17 γκολ της ομάδας του σε αυτό το διάστημα. Μέτριος…

Ο άνθρωπος-κίνητρο που κερδίζει ακόμη και το χρόνο

Φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα άφηνε τον Μέσι χωρίς παρέα στον προσκήνιο. Ο Πορτογάλος λατρεύει να τον αμφισβητούν. Σου δίνει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για αυτόν από το να κλείνει στόματα. Κι αυτό κάνει για ακόμη μια σεζόν. Μετά τον τελικό με την Νάπολι ακούστηκαν πολλά. Δεν είναι αυτός που ήταν, τα χρόνια πέρασαν, η πτώση ξεκινάει. Η απάντηση; Εφτά γκολ στα έξι παιχνίδια μετά την επανέναρξη του Καμπιονάτο. Έλα μωρέ και τι έγινε;

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους που σκοράρει +25 γκολ στο Πρωτάθλημα μετά τη σεζόν 1960/61. Ούτε τώρα έγινε; Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία με +25 γκολ σε Πρέμιερ Λιγκ, Πριμέρα Ντιβιζιόν και Σέριε Α. Κερασάκι στην τούρτα; Έχουμε! +30 γκολ στις 10 από τις τελευταίες 11 σεζόν του. Ο Κριστιάνο στα 35 του συνεχίζει να κάνει πλάκα και στην Ιταλία. Έχει σκοράρει στα τελευταία 17 από τα 18 ματς Πρωταθλήματος που έχει αγωνιστεί. Μοναδικό ματς που δεν σκόραρε -είχε ωστόσο ασίστ- το 2-0 κόντρα στην Ίντερ τον Μάρτη. Κατά τα άλλα σε αυτά τα 18 ματς έχει σκοράρει 23 φορές! Απίστευτα πράγματα.

Η φετινή Γιουβέντους δεν εντυπωσιάζει. Η κυριαρχία της μετά από χρόνια αμφισβητήθηκε. Όταν όμως έχει στην ομάδα σου τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Ο Πορτογάλος -μαζί με τον Ντιμπάλα- βγήκε μπροστά στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Μετά το χαμένο τελικό έβγαλε όλη τη νοοτροπία νικητή που έχει και καθάρισε την υπόθεση Πρωτάθλημα με συνοπτικές διαδικασίες. Και αυτός όσο τα χρόνια περνάνε χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο το μυαλό του.

Έρχεται όλο και πιο κόντρα στην περιοχή, ξέρει ακριβώς πώς να διαχειριστεί τις δυνάμεις του εντός του αγώνα και κρατάει το σώμα του σε άριστη κατάσταση. Σου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο χαλαρά για ακόμη πέντε χρόνια. Η νέα πρόκληση στην Ιταλία δείχνει να του έχει δώσει ακριβώς την ώθηση που ήθελε. Η δεύτερη χρονιά του ήταν καλύτερη από την πρώτη και κάτι μου λέει ότι η τρίτη θα είναι καλύτερη από τη δεύτερη. Μέτριος κι αυτός…

Κανένας λόγος να σκεφτόμαστε το τέλος

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκονται στην κορυφή τόσα χρόνια που πλέον τους έχουμε… συνηθίσει. Το ταβάνι οποιουδήποτε άλλου παίκτη έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια τελειώνει εκεί. Η αλήθεια είναι ότι πλέον και οι δυο τους δεν είναι παιδάκια. Έχουν πατήσει με χέρια και με πόδια τα 30. Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεκινάει μια συζήτηση για το τέλος αυτών των δύο ιερών τεράτων του ποδοσφαίρου. Πως θα είναι μετά από αυτούς; Ποιος θα πάρει τη σκυτάλη; Πόσο θα μας λείψουν; Μέσι Κριστιάνο

Καταλαβαίνω ότι αυτή η συζήτηση είναι λογική μέχρι ένα σημείο. Θα μου επιτρέψετε ωστόσο να μη με αφορά καθόλου. Ο Αργεντίνος και ο Πορτογάλος δεν έχουν δώσει κανένα -αγωνιστικό- δικαίωμα να σκεφτόμαστε ότι το τέλος έρχεται. Κανένα όμως. Δεν είναι καν ότι παραμένουν ανάμεσα στους κορυφαίους. Παραμένουν ΟΙ κορυφαίοι. Κι αυτό δεν δείχνει να αλλάζει. Τουλάχιστον όχι άμεσα.

Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι ο Μέσι και ο Κριστιάνο δεν θα συνεχίσουν τα όργια και του χρόνου. Αυτό μπορεί κανείς να το υποστηρίξει μόνο βάση μιας πρόβλεψης που θα βασίζεται σε εικασίες και υποθετικά σενάρια. Κοινώς αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Η εικόνα τους μέσα στο γήπεδο υποδηλώνει ότι μπορεί να έχουν αλλάξει το αγωνιστικό τους στυλ αλλά όχι το τι προσφέρουν στις ομάδες τους.

Έχει πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις δύο παίκτες που στα νιάτα τους βάσιζαν πολλά στην ταχύτητα και την εκρηκτικότητά τους να προσαρμόζουν το παιχνίδι τους σε νέα δεδομένα χωρίς να χάνουν ίχνος της κλάσης και της αξίας τους. Είναι κάτι που υπογραμμίζει ακόμη πιο έντονα το μεγαλείο αυτώ των τεράστιων ποδοσφαιριστών. Η εποχή του Μέσι και του Κριστιάνο θα μείνει σίγουρα στην ιστορία. Όσο όμως η ιστορία ακόμη γράφεται καλό θα ήταν να έχουμε τα μάτια της πάνω της και όχι να σκεφτόμαστε το φινάλε. Οι δύο αυτοί κύριοι έχουν ακόμη πολλά να δώσουν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ