ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
Η Ρεάλ βρήκε τον αμυντικό που έψαχνε στην Άρσεναλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Η (πρωταθλήτρια) Ρεάλ του Καρίμ Μπενζεμά!

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το 34ο τέταρτο Πρωτάθλημα της ιστορίας της και κανείς δεν συνέβαλε περισσότερο σε αυτό από τον Καρίμ Μπενζεμά.

Η (πρωταθλήτρια) Ρεάλ του Καρίμ Μπενζεμά!

Ο Μπενζεμά έχει συμπληρώσει έντεκα χρόνια σαν παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Ήρθε 20 χρονών και πλέον έχει κλείσει τα 32. Από την πρώτη του στιγμή στην ομάδα ήταν βασικός. Σε οποιαδήποτε συνθήκη. Με οποιονδήποτε προπονητή. Παρόλο που έχει προσφέρει τα μέγιστα έχει αμφισβητηθεί έντονα τόσο από τον Τύπο, όσο και από τον κόσμο της «Βασίλισσας». Άδικα. Τα τελευταία δύο χρόνια στην μετά Κριστιάνο εποχή ο Καρίμ Μπενζεμά έχει αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Έναν ρόλο που του αρέσει, του ταιριάζει και αποδίδει. Η Ρεάλ του Καρίμ κλείδωσε χθες ένα Πρωτάθλημα που χωρίς τον Γαλλοαλγερινό παιχταρά δεν θα είχε πάρει. Τόσο απλά.

Η Ρεάλ του Καρίμ

Είναι να απορεί κανείς από που προέκυπτε διαχρονικά όλη αυτή η αμφισβήτηση και η μουρμούρα γύρω  από το πρόσωπο του Μπενζεμά. Εντάξει είναι γνωστό σε όλους ότι ο οργανισμός Ρεάλ Μαδρίτης λατρεύει να μισεί τους ίδιους του τους παίκτες αλλά στην περίπτωση του Γάλλου ξεπέρασε τον εαυτό του. Και δεν ήταν μόνο ο κόσμος. Ο Ισπανικός -και όχι μόνο- Τύπος τα έχει βάλει άπειρες φορές με τον Μπενζεμά. Δεν κάνει για τη Ρεάλ. Αυτή η ατάκα έχει ακουστεί ή γραφτεί άπειρες φορές. Μπενζεμά Ρεάλ

Τις προάλλες συζητώντας με έναν φίλο για την διαστημική γκολάρα του Μπενζεμά κόντρα στη Βαλένθια αποθέωνα -παραδέχομαι ότι είναι μεγάλη ποδοσφαιρική μου αδυναμία- τον Γάλλο. Η απάντηση που πήρα είναι ότι όταν παίζεις βασικός στη Ρεάλ τόσα χρόνια χωρίς λόγο θα σου κάτσει και μια τέτοια φάση. Ο “βασικός χωρίς λόγο” λοιπόν φέτος πήρε τη Ρεάλ Μαδρίτης από το χέρι και την οδήγησε σε μια κούπα που σαν οργανισμός είχε πολύ μεγάλη ανάγκη. Είναι βλέπετε μόλις η τρίτη τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Γιατί μπορεί στη Μαδρίτη να έχουν χορτάσει από Τσάμπιονς Λιγκ το Πρωτάθλημα όμως ήταν «Μπλαουγκράνα» υπόθεση τα τελευταία χρόνια.

Η φετινή σεζόν είχε πολλούς πρωταγωνιστές για τους «Μερένχες». Τον αρχιτέκτονα των επιτυχιών Ζιντάν, τον ανίκητο Κουρτουά, τον απερίγραπτο Σέρχιο Ράμος, τον αλάνθαστο Κρος, τους 21 διαφορετικούς σκόρερ. Κανείς όμως δεν ήταν πιο σημαντικός από τον Καρίμ Μπενζεμά. Με 21 γκολ και 8 ασίστ στο Πρωτάθλημα -26 και 11 συνολικά- είναι πρώτος και στις δύο κατηγορίες για τη Ρεάλ. Ρεάλ Μπενζεμά

Σε μια ομάδα με βασικά αμυντικούς προσανατολισμούς -μόλις 23 γκολ παθητικό- αυτοί οι αριθμοί αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας είναι ο κεντρικός αμυντικός Σέρχιο Ράμος με 12 τέρματα. Από κει και πέρα κανείς άλλος παίκτης δεν έχει διψήφιο αριθμό τερμάτων.  Δεν είναι όμως μόνο οι αριθμοί. Η γενικότερη παρουσία του Μπενζεμά μέσα στο γήπεδο τον έκανε το απόλυτο σημείο αναφοράς στην επίθεση. Γύρω του χτίστηκε όλη η επιθετική λειτουργία της ομάδας του Ζιντάν.

Τεράστια προσωπικότητα, δεν τους βλέπει καν

Συγκλονιστική λοιπόν η φετινή σεζόν του Μπενζεμά. Ακόμη μια για τον Γάλλο που στην ουσία είναι ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Απλά φέτος έχει μεγαλύτερη αξία γιατί έκανε ότι έκανε ως το νούμερο ένα σε μια σεζόν που συνδυάστηκε με την επιστροφή της Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή του Ισπανικού ποδοσφαίρου. Αν κοιτάξεις τη συνολική καριέρα του Μπενζεμά στη Μαδρίτη σε πιάνει ίλιγγος. Δεν θα αναφέρουμε αριθμούς. Όποιος τους χρειάζεται για να αναγνωρίσει την προσφορά του μάλλον δεν παρακολουθεί ιδιαίτερα ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον όχι Ισπανικό. Σίγουρα όχι Ρεάλ Μαδρίτης.

Για να μπορέσει ένας παίκτης να αποδίδει σε τόσο υψηλό επίπεδο για τόσα χρόνια και με τόση αδικαιολόγητη αμφισβήτηση γύρω από το πρόσωπό του πρέπει αν μην τι άλλο να έχει γέρο… στομάχι. Ο Μπενζεμά έμεινε ανεπηρέαστος απ’ ότι λέχθηκε ή γράφτηκε για αυτόν. Ακόμη και το σκάνδαλο με το sex tape του Βαλμπουένα δεν τον έβγαλε από το δρόμο του. Η φυγή του Κριστιάνο ήταν η τέλεια ευκαιρία για αυτόν να δείξει τι μπορεί να κάνει σαν πρώτο βιολί και να κλείσει στόματα.

Κι αν τα όργια της περσινής σεζόν -30 γκολ 11 ασίστ- έμειναν χωρίς αντίκρισμα σε τίτλους φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Και κάπως έτσι ο Μπενζεμά συνεχίζει να γράφει ιστορία με την φανέλα της αγαπημένης του Ρεάλ. Της οποίας αποτελεί 5ο σκόρερ στην τεράστια ιστορία της. Στα 32 του μοιάζει να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Ο Ζιντάν πίνει νερό στο όνομά του και θα στηριχτεί πάνω του για να υπερασπιστεί τον τίτλο και τη νέα σεζόν.

Ο Ζιζού μετά τη νίκη κόντρα στην Μπιλμπάο αποθέωσε τον παίκτη του. «Ξέρω τι παίκτης είναι ο Μπενζεμά, όλοι το ξέρουν. Τα πράγματα που κάνει για εμάς μιλούν από μόνα τους. Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη για το ποιο είναι το καλύτερο εννιάρι στον κόσμο αλλά για μένα είναι ο Καρίμ». Μια δήλωση που καθρεφτίζει πόσο σημαντικός είναι ο Γάλλος για τον προπονητή του και την ομάδα. Ο ίδιος φαίνεται να απολαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη όσο τίποτα. Κι όσο για τους επικριτές του; Δεν τους βλέπει -ούτε τους ακούει- καν!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ