ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Τελικά ο Ζιντάν έχει ποδοσφαιρικό δόγμα: Το δόγμα της κούπας!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν σε πείσμα όσων των αμφισβητούν, αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην Ευρώπη.

Τελικά ο Ζιντάν έχει ποδοσφαιρικό δόγμα: Το δόγμα της κούπας!

Χθες το βράδυ η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Μαζί με αυτό όμως, κατάφερε να αποδείξει στον εαυτό της και στους φιλάθλους της μία σειρά από πράγματα. Ένα από αυτά, είναι ότι από χθες μπορεί να βγει και να βροντοφωνάξει ότι πλέον δεν είναι «Η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο». Μπορεί να χρειάστηκε μεγάλο αγώνα, επίπονη διαδρομή, ξεχασμένους ήρωες, αρτίστες κεντρικούς αμυντικούς. Αλλά τελικά τα κατάφερε! Δεν είναι καλύτερη ομάδα από αυτή του Ρονάλντο, είναι όμως άλλη. Κι αυτό ήταν ίσως το σπουδαιότερο επίτευγμά της. Για να γίνει αυτό, εκτός από τους Μπενζεμά και Σέρχιο Ράμος που «βγήκαν μπροστά» με όλη τη σημασία της φράσης, χρείαστηκε η σφραγίδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Του πιο επιτυχημένου προπονητή της Ευρώπης.

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, ο Γάλλος ποτέ δεν έχει λάβει τα πραγματικά credits των επιτυχιών του. Άλλοι προπονητές, με ούτε τα μισά από ότι έχει καταφέρει εκείνος, έχουν λάβει πολύ μεγαλύτερη αποδοχή και εκτίμηση από τους «ειδικούς» και τον κόσμο. Παρόλα αυτά ο Ζιζού είναι ακόμα εκεί και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει…Και να τους γράφει. Τελικά ο Ζιντάν έχει ποδοσφαιρικό δόγμα: Το δόγμα της κούπας!

Το δόγμα Ζιντάν

Ο Γάλλος έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για το γεγονός ότι δεν έχει ένα συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό δόγμα. Ότι δεν υπηρετεί μία συγκεκριμένη ποδοσφαιρική φιλοσοφία όπως οι άλλοι κορυφαίοι του είδους. Ε λοιπόν, όσο αυτά ακούγονται και γράφονται, εκείνος έχει επιλέξει τον δρόμο των τροπαίων. Αφήνει τους άλλους να τον υποβαθμίζουν και εκείνος συνεχίζει να κατακτά κούπες, κορυφές και βραβεία.

Όταν έφυγε, η ομάδα κατέρρευσε. Τότε όμως, έφταιγε η φυγή Κριστιάνο. Όταν γύρισε, η Ρεάλ ξαναβρήκε το δρόμο της, χάρη στον «χαραμισμένο λόγω Ρονάλντο, Μπενζεμά και τον μεγάλο αρχηγό Σέρχιο Ράμος. Ναι, όλα αυτά ισχύουν, αλλά στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Η δικιά του φυγή έκανε τη βασίλισσα να χάσει το δρόμο της και η δικιά του επάνοδος έκανε το τρένο να ξαναμπεί στις ράγες. Και για όσους συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο Ζιντάν δεν έχει ξεκάθαρο πλάνο, υπάρχουν δύο βασικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι παντελώς λανθασμένος. Τελικά ο Ζιντάν έχει ποδοσφαιρικό δόγμα: Το δόγμα της κούπας!

Το πλάνο του χθες και το πλάνο του σήμερα

Αρχικά στην εποχή Ρονάλντο, ο Ζιζού είχε χτίσει το απόλυτα τεριαστό πλάνο για τα χαρακτηριστικά της ομάδας του. Ο καταιγιστικός ρυθμός του παιχνιδιού της Ρεάλ και η συχνότητα με την οποία η μπάλα έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Πορτογάλος για να είναι παραγωγικός στο 100%. Ακόμα κι αν αυτό δεν γινόταν με τον πιο ορθολογικό τρόπο, ήταν το συστατικό που εκείνη την περίοδο ταίριαζε απόλυτα στις δεξιότητες των ποδοσφαιριστών του.

Και για να πάμε και στον σήμερα, η Ρεάλ έχει ξακάθαρο πλάνο και αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως στο γήπεδο. Όποιον ποδοσφαιριστή και να χρησιμοποιήσει, όσους τραυματισμούς κι αν έχει, η ομάδα παίζει το ίδιο, ή σχεδόν το ίδιο ποδόσφαιρο. Έχει σχεδόν την ίδια απόδοση, σαν να μην έχουν σημασία τα πρόσωπα και το πλάνο να είναι πάνω από όλα. Αυτό, δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο, παρά μία πολύ καλή και στοχευμένη δουλεία από τον προπονητή της.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν μπορεί λοιπόν να μην έχει πάντα μία συγκεκριμένη φιλοσοφία, οι φιλοσοφίες του όμως, είναι αυτές που ταιριάζουν περισσότερο στα χαρακτηριστικά της ομάδας που προπονεί. Κι αυτό αν δεν είναι σπουδαίο, είναι τουλάχιστον σούπερ αποτελεσματικό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ