ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Ο Αρτέτα την έχει στα ο(μ)πα-ο(μ)πα και όλοι τη ζηλεύουν!

Με τον σεληνιασμένο Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει δύο φορές, η Άρσεναλ έβγαλε νοκ-άουτ την Μάντσεστερ Σίτι και πέρασε στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας!

Ο Αρτέτα την έχει στα ο(μ)πα-ο(μ)πα και όλοι τη ζηλεύουν!

Στο άδειο «Γουέμπλεϊ» Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι αναμετρήθηκαν για τον πρώτο ημιτελικό του FA Cup. Δια χειρός Ομπαμεγιάνγκ, οι Λονδρέζοι επικράτησαν με 2-0 των «πολιτών»

«Κλινικός» Ομπαμεγιάνγκ, σταθερή αμυντικά η Άρσεναλ!

Κόντρα στις περισσότερες προβλέψεις η Άρσεναλ ήταν αυτή που πήρε ρόλο πρωταγωνιστή, περιορίζοντας την αντίπαλό της. Ο Λακαζέτ βρήκε δίχτυα στο 14ο λεπτό, ωστόσο η φάση δεν μέτρησε καθώς υπήρχε οφσάιντ. Αυτό πείσμωσε τους τυπικά γηπεδούχους, με τον Ομπαμεγιάνγκ να έχει σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ δύο λεπτά αργότερα. Ο Γκαμπονέζος ωστόσο ηττήθηκε από τον Έντερσον, ο οποίος έδειξε την ετοιμότητά του.

Η τρίτη και φαρμακερή ήρθε τελικά στο 19′ από τον αρχηγό της Άρσεναλ. Ο «Όμπα» μετά από έξοχη πάσα του Πεπέ με όμορφο σουτ άνοιξε το σκορ για τους «κανονιέρηδες».

Παρά το σκορ η επόμενη σπουδαία ευκαιρία ήρθε πάλι για την Άρσεναλ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Θεμπάγιος, ο Μουστάφι πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή

Με την επανέναρξη η Σίτι δημιούργησε την πρώτη κλασική της ευκαιρία. Μετά από παράλληλο γύρισμα στην, ο Στέρλινγκ βρέθηκε μόνος του στο ύψος της περιοχής. Όμως η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον Άγγλο και πέρασε για λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μαρτίνες.

Χαμένες ευκαιρίες και ο… τιμωρός Ομπαμεγιάνγκ!

Η πίεση συνεχίστηκε για τα επόμενα λεπτά, όμως ο Αργεντινός τερματοφύλακας της Άρσεναλ δεν επέτρεψε αλλαγή του σκορ. Στο 61′ ο Ντε Μπρόινε άγγιξε την ισοφάριση, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του πέρασε μόλις άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ραχίμ Στέρλινγκ έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Μουστάφι. O VAR δεν είδε κάποια παράβαση, καθώς ο Γερμανός φάνηκε να κόβει καθαρά τη μπάλα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Τίρνι μετά από όμορφη συνεργασία του με τον Πεπέ έβγαλε μπαλιά-μαχαιριά στην πλάτη της άμυνας της Σίτι. Ο Ομπαμεγιάνγκ βγήκε τετ-α-τετ με τον Έντερσον και με ψύχραιμο πλασέ (71′) διεύρυνε το προβάδισμα για την Άρσεναλ.

Στο 83′ ο Λαπόρτ έπιασε υπέροχο σουτ εκτός της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Το τελικό σφύριγμα ήρθε λίγο αργότερα, με την ομάδα του Αρτέτα να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό. Αυτή ήταν μόλις η πρώτη νίκη της Άρσεναλ από τον Απρίλιο του 2017 απέναντι στη Σίτι. Τότε, πάλι στα ημιτελικά είχε επικρατήσει με 2-1, κατακτώντας στη συνέχεια το κύπελλο.

Στον 21ο τελικό της ιστορίας της στον θεσμό, η Άρσεναλ περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (19/7, 20:00).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ