ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Υπέροχα νέα για τον Αρτέτα: Υπολογίζει κανονικά τον Όντεγκαρντ! (pic)
Δήλωση ψυχολογίας από Τούχελ: «Εμείς το φαβορί, εμείς θα περάσουμε!»
Αλλάζει τελείως η Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι: «Σκοτώνει» πρωτοκλασάτο επιθετικό της!
Γκράνιτ Τζάκα: Η εξιλέωση
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Φερλάν Μεντί: Ο αφανής ήρωας της φετινής Ρεάλ

Ο Φερλάν Μεντί ήταν η φετινή αποκάλυψη της Ρεάλ Μαδρίτης, δείχνοντας πως η «βασίλισσα» θα έχει ικανότατο αριστερό αμυντικό για αρκετά χρόνια.

Φερλάν Μεντί: Ο αφανής ήρωας της φετινής Ρεάλ

Την κατάκτηση του 34ου πρωταθλήματος στην ιστορία της πανηγύρισε πριν λίγες μέρες η Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη νίκη της επί της Βιγιαρεάλ. Οι «μερένχες» κατάφεραν να σφραγίσουν τον τίτλο από τη μεγάλη τους αντίπαλο, Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός πως μέχρι πριν 1 μήνα βρισκόντουσαν στο κυνήγι της.

Άλλοι τη δόξα και άλλοι (μόνο) την ουσία

Έχοντας «μπροστάρηδες» τους Καρίμ Μπενζεμά, Τιμπό Κουρτουά και Σέρχιο Ράμος, τα υπόλοιπα ονόματα της Ρεάλ επισκιάστηκαν. Ωστόσο ένας παίκτης που δεν λαμβάνει την αναγνωρισιμότητα που του αξίζει είναι ο Φερλάν Μεντί.

Στην περσινό «μπαράζ» μεταγραφών των Μαδριλένων δύο ονόματα ήταν αυτά που ξεχώρισαν. Αυτό του Εντέν Αζάρ που εγκατέλειψε την Τσέλσι και του Λούκα Γιόβιτς. Ο πρώτος ερχόταν ως ο αντικαταστάτης του Κριστιάνο Ρονάλντο έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ, έτοιμος να γίνει το μεγάλο όνομα της ομάδας. Ωστόσο, τραυματισμοί και κακές εμφανίσεις κράτησαν τον Βέλγο πολύ μακριά από όσα περίμεναν όλοι και όσα ο ίδιος μπορεί να προσφέρει.

Το ίδιο ισχύει και για τον Γιόβιτς. Ο Σέρβος μετά από μια σεζόν-φωτιά στην Άϊντραχτ, μετακόμισε στη Μαδρίτη για 60 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος ήταν να γίνει ο επόμενος μεγάλος φορ της Ρεάλ, καθώς ο Μπενζεμά οδεύει στα 34 του χρόνια. Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως, καθώς μόνο ο Γάλλος τράβαγε το κουπί στην επίθεση.

Αργό ξεκίνημα…

Κάπου μέσα σε αυτές τις κινήσεις πέρασε λιγάκι πιο απαρατήρητα και αυτή του Μεντί. Ο Γάλλος μπακ αγωνιζόταν στη Λυών με τη φανέλα της οποίας δύο σεζόν ήταν καταπληκτικός. Με τον Μαρσέλο να αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερους τραυματισμούς, ο Ζιντάν ήθελε μια εναλλακτική. Για αυτό ο «Ζιζοού» έθεσε ως προτεραιότητα την απόκτηση του νεαρού μπακ, αίτημα το οποίο ικανοποίησε ο Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ωστόσο τα πράγματα για τον Γάλλο δεν ήταν καλά στην αρχή. Τα 48 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τη μεταγραφή του έφεραν, καθώς κρίθηκαν υπέρογκα. Ακόμα, στο πρώτο του 90λεπτο ως παίκτης της Ρεάλ, οι «μερένχες» γνώρισαν ντροπιαστική ήττα με 3-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ακολούθησαν μερικά ακόμα δύσκολα παιχνίδια για τον 25χρονο μπακ, ο οποίος δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά του.

Αυτή η κατάσταση δεν έμεινε για πολύ όμως. Με τα αρνητικά σχόλια να πέφτουν βροχή ο Γάλλος ανέβασε επίπεδο στο παιχνίδι του. Αν και αρχικά ο Ζιζού προτιμούσε να ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα τον Μαρσέλο, μετά από κάποιες πειστικές εμφανίσεις ο Γάλλος πήρε φανέλα βασικού. Κάτι το οποίο δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο.

…και η δυναμική επιστροφή

Συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε ο Ρομπέρτο Κάρλος και συνέχισε ο Μαρσέλο, επιθετικά ο Γάλλος ήταν άρτιος. Οι 3 ασίστ και το 1 γκολ δεν είναι στατιστικά που «τρελαίνουν» όμως οι μεταβιβάσεις του είναι πραγματικά εξαιρετικές. Με πάνω από 1000 ολοκληρωμένες πάσες και ποσοστό επιτυχίας 85%, το μοίρασμα της μπάλας μοιάζει εύκολη υπόθεση για τον 25χρονο. Ακόμα με 148 επιτυχημένες μεγάλες μπαλιές (μεγαλύτερες  των 25 μέτρων) και ποσοστό επιτυχίας το 71%, ο Γάλλος αποτελεί συνεχή απειλή από βαθιά.

Εκτός όμως από την πλούσια παράδοση στην επίθεση, ο Μεντί είναι εξαιρετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα. Με 25 επιτυχημένα τάκλιν βρίσκεται αρκετά ψηλά στη σχετική κατηγορία της Πριμέρα. Τα 19 από αυτά μάλιστα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ακόμα, στις μονομαχίες που είχε με κάποιον επιδέξιο ντριπλαδόρο κέρδισε περισσότερες από τις μισές μονομαχίες (59,4%). Νούμερο σημαντικά καλύτερο από αυτά των Ζόρντι Άλμπα (27,6) και Λουίς Γκαγιά (46,2%). Τέλος η αμυντική του συνεισφορά κλείνει με 36 πετυχημένα μπλοκ σε σουτ και 22 αναχαιτίσεις.

Στην παρθενική του σεζόν στη βασίλισσα ο Μεντί έδειξε πως ο Ζιντάν έχει… μάτι για τους συμπατριώτες του. Μετά τον Βαράν ακόμα ένας Γάλλος αμυντικός για το μέλλον βρίσκει θέση στο ρόστερ της «βασίλισσας». Τα επόμενα χρόνια ο 25χρονος αναμένεται να συνεχίσει να κρατάει ψηλά το… λάβαρο της Ρεάλ για τα αριστερά μπακ. Ίσως όμως οι προσπάθειες του να αξίζουν μεγαλύτερης αναγνώρισης, σε σχέση με τη συνεισφορά του. Ακόμα και αν δεν είναι επιθετικός…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ