ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Ομπαμεγιάνγκ είναι βγαλμένος από μια Άρσεναλ άλλης εποχής!

Σε ακόμη μια δύσκολη σεζόν για την Άρσεναλ ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ δείχνει την τεράστια κλάση του και αποτελεί σανίδια σωτηρίας για τους «Κανονιέρηδες»

Ο Ομπαμεγιάνγκ είναι βγαλμένος από μια Άρσεναλ άλλης εποχής!

Στον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στη Σίτι ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν όλα τα λεφτά! Με δύο δικά του εξαιρετικά γκολ έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Μια ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου θα είναι τεράστια υπόθεση για τους «Κανονιέρηδες» που βιώνουν την χειρότερη σεζόν τους τα τελευταία 20+ χρόνια. Σε αντίθεση με την ομάδα ο Ομπαμεγιάνγκ διανύει ακόμη μια εξαιρετική σεζόν σε προσωπικό επίπεδο. Όντας ο πρώτος σκόρερ της Άρσεναλ και ο δεύτερος της Πρέμιερ Λιγκ δείχνει ότι η κλάση του είναι τέτοια που του επιτρέπει να ξεχωρίζει ακόμη και σε ένα σύνολο που παραπαίει. Ο Γκαμπονέζος φορ θυμίζει στην ομάδα του Λονδίνου ένδοξες εποχές του παρελθόντος αλλά δυστυχώς είναι… μόνος του.

Σαν την καλαμιά στο… Emirates

Στο ξεκίνημα της σεζόν τίποτα δεν προμήνυε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν τόσο άσχημα για την Άρσεναλ. Την περσινή σεζόν με τον Έμερι η ομάδα δεν κατέκτησε κάτι ωστόσο φαινόταν να βαδίζει σε έναν σωστό δρόμο. Διεκδίκησε μέχρι τέλους μια θέση στην τετράδα και έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ισπανός είχε κάνει καλή δουλειά. Είχε δημιουργήσει κάποιες σταθερές στο παιχνίδι της ομάδας. Οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι έδειχναν καλές. Πεπέ, Θεμπάγιος, Λουίζ και Τίρνι έμοιαζαν παίκτες που η Άρσεναλ χρειαζόταν και που θα την βοηθούσαν να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Τελικά όλα πήγαν κατά διαόλου. Ομπαμεγιάνγκ

Δεν είναι μόνο ότι οι καινούργιοι δεν βοήθησαν. Ότι πρόοδος είχε γίνει την προηγούμενη σεζόν πήγε στράφι. Η ομάδα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Ο Έμερι έφυγε, ο Αρτέτα ήρθε, μαζί του και κάποια σημάδια βελτίωσης. Ωστόσο η Άρσεναλ έχει ξεκάθαρο θέμα ποιότητας. Και μάλιστα μεγάλο. Το επίπεδο του ρόστερ της δεν έχει καμία σχέση με τις φιλοδοξίες που -θέλει να- έχει το κλάμπ. Χρειάζεται μεταγραφές σε όλες τις γραμμές. Υπάρχει όμως και μια θέση για την οποία δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Η θέση του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Γκαμπονέζος παίζει με την ίδια άνεση στην κορυφή και στα άκρα της επίθεσης και παραμένει ένας ποδοσφαιριστής από το πάνω ράφι. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται η ομάδα, όποιος προπονητής κι αν κάθεται στον πάγκο, εκείνος κρατάει την απόδοση του στα ύψη. Φέτος με 25 γκολ είναι ο μοναδικός που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Ομπαμεγιάνγκ Άρσεναλ

Χωρίς αυτόν η Άρσεναλ -που τώρα είναι δέκατη- ενδεχομένως να βρισκόταν αρκετά κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού! Όχι δεν είναι υπερβολή. 20 από τους 53 βαθμούς της Άρσεναλ έχουν προέλθει αποκλειστικά από γκολ του Ομπαμεγιάνγκ! Δε λέμε ότι η Άρσεναλ χωρίς αυτό θα έπεφτε σίγουρα όμως θα τερμάτιζε σε μια ιστορικά χαμηλή θέση.

Ομπαμεγιάνγκ και… Ανρί

Η επιρροή του Ομπαμεγιάνγκ στο παιχνίδι της Άρσεναλ είναι τεράστια. Θα τολμήσω να πω ότι δεν υπάρχει ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ με μεγαλύτερη εξάρτηση από έναν ποδοσφαιριστή της. Το γεγονός ότι ο Γκαμπονέζος επιθετικός είναι μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Άρσεναλ με 20+ γκολ σε δύο συνεχόμενες χρονιές στην Πρέμιερ Λιγκ λέει πολλά. Πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι ο άλλος αυτής της λίστας είναι ο θρυλικός Τιερί Ανρί.

Ο Ομπαμεγιάνγκ σε καμία περίπτωση δεν είναι Ανρί. Το γεγονός όμως ότι κατάφερε κάτι τέτοιο σε μια ομάδα δέκα σκαλιά πιο κάτω σε σχέση με αυτή που μεσουρανούσε ο Τίτι στις αρχές των 00s κάτι σημαίνει. Το νούμερο 14 στην πλάτη είναι ένα νούμερο βαρύ (ήταν το νούμερο του Ανρί). Παρόλα αυτά ο Ομπαμεγιάνγκ δεν το φοβήθηκε. Αντιθέτως ήξερε πολύ καλά πιο νούμερο έπαιρνε και τι συνεπάγεται αυτό.

Φαίνεται μάλιστα ότι η κίνηση να επιλέξει το 14 ήταν και κάπως συμβολική αφού σε καμία από τις προηγούμενες ομάδες του δεν το φόραγε. Το ξέρω ότι οι οπαδοί της Άρσεναλ δεν αλλάζουν με τίποτα τον Ανρί. Πρέπει ωστόσο να είναι αρκετά ικανοποιημένοι που σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για την ομάδα βρέθηκε ένας ποδοσφαιριστής σαν τον Ομπαμεγιάνγκ να σηκώσει αυτό το φορτίο. Στα δυόμισι χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα έχει σημειώσει 66 γκολ σε 106 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν πολλά παραπάνω που θα μπορούσε να του ζητήσει κανείς. Δυστυχώς για τον ίδιο βρέθηκε στο κλαμπ σε μια χρονική συγκυρία που το ταβάνι δείχνει αρκετά χαμηλό. Το γεγονός αυτό μπορεί να του στερήσει δόξα και τίτλους, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να υποβαθμίσει την αγωνιστική του αξία. Εμφανίσεις όπως αυτή στον προχθεσινό ημιτελικό κόντρα στη Μάντσετσερ Σίτι αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Το δέσιμο με την ομάδα και μια δύσκολη απόφαση

Όταν την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου τον Γενάρη του 18 ο Ομπαμεγιάνγκ ερχόταν στην Άρσεναλ σίγουρα τα είχε φανταστεί αλλιώς. Μετά από τεσσερισήμισι καταπληκτικές σεζόν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε έρθει επιτελούς η ώρα για το μεγάλο βήμα. Επί χρόνια υπήρξε στο ραντάρ των περισσότερων ευρωπαϊκών μεγαθηρίων.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ψάχτηκαν αρκετές φορές για την απόκτησή του. Τελικά παρά το έντονο φλερτ η μεταγραφή του σε μια εκ των δύο ισπανικών υπερδυνάμεων δεν προχώρησε ποτέ. Αντ’ αυτού προέκυψε η Άρσεναλ η οποία είδε στο πρόσωπό του τον αντικαταστάτη του Αλέξις Σάντσες που λίγο πριν είχε φύγει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ομπαμεγιάνγκ προοριζόταν για να γίνει ο ηγέτης μιας μεγάλης και ιστορικής ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ. Εκείνη την εποχή η Άρσεναλ δεν ήταν διεκδικήτρια του τίτλου. Ήταν όμως σταθερά στην τετράδα και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γκαμπονέζος πήγε εκεί στα 28 του με σκοπό να γίνει το νούμερο ένα της ομάδας. Και έγινε.

Μόνο που ενώ αυτές ανέβαινε η ομάδα έπεφτε. Μέχρι που σήμερα έφτασε να είναι 10η στο Πρωτάθλημα. Παρόλη την άσχημη και απρόσμενη εξέλιξη που πήραν τα πράγματα ο παίκτης δέθηκε με την ομάδα. Του αρέσει που βρίσκεται εκεί και το κάνει γνωστό με κάθε ευκαιρία. Το συμβόλαιό του όμως λήγει το καλοκαίρι του 21 και στα 31 του πολλές μεγάλες ομάδες θα τον ήθελαν διακαώς στο ρόστερ τους.

Στην Άρσεναλ έχουν ρίξει όλη τους την προσοχή στην ανανέωση του συμβολαίου του και ευελπιστούν ότι θα τα καταφέρουν. Ξέρουν ότι σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να τον πουλήσουν φέτος. Ο ίδιος αγαπάει την ομάδα αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι στόχοι της δεν θα αλλάξουν άμεσα. Η Άρσεναλ έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει προκείμενου να διεκδικήσει τον τίτλο στην Αγγλία. Αν ο Ομπαμεγιάνγκ θέλει να κερδίσει άμεσα το λογικό είναι να φύγει. Τι θα επικρατήσει τελικά; Το συναίσθημα ή η λογική; Δεν θα αργήσουμε να μάθουμε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ