ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Η Πρέμιερ Λιγκ θα είναι σίγουρα φτωχότερη χωρίς τον Νταβίντ Σίλβα!

Ο Νταβίντ Σίλβα αγωνίστηκε χθες για τελευταία φορά στην Πρέμιερ Λιγκ. Η κληρονομιά που αφήνει πίσω ο Ισπανός είναι βαριά και… τεράστια.

Η Πρέμιερ Λιγκ θα είναι σίγουρα φτωχότερη χωρίς τον Νταβίντ Σίλβα!

Όταν το καλοκαίρι του 2010 η Σίτι πλήρωνε 30 εκατομμύριά ευρώ για να φέρει τον Νταβίντ Σίλβα στο Μάντσεστερ έβλεπε στο πρόσωπο του Ισπανού χαφ έναν παίκτη που θα την βοηθήσει να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Τελικά  ο Σίλβα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και εξελίχθηκε σε έναν ζωντανό θρύλο όχι μόνο του κλαμπ αλλά και συνολικά της Πρέμιερ Λιγκ. Επί μια δεκαετία αποτελούσε σταθερά έναν από τους κορυφαίους παίκτες του Πρωταθλήματος. Με ατελείωτη κλάση και αξιοζήλευτη συνέπεια όχι μόνο βοήθησε τη Σίτι να περάσει στο επόμενο επίπεδο αλλά την μεγάλωσε σαν ομάδα μόνο που φόρεσε τη φανέλα της. Σύσσωμοι οι λάτρεις του Αγγλικού -και όχι μόνο ποδοσφαίρου- αποχαιρετούμε έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή. Εδώ δεν χωράνε οπαδικά.

Χρυσή σελίδα στην ιστορία της Σίτι

Καλώς ή κακώς οι ομάδες ταυτίζονται άμεσα με τους παίκτες που έχουν. Όσα λεφτά κι αν επενδύσει μια ομάδα δεν θα καταφέρει ποτέ τίποτα αν δεν δημιουργήσει ηγέτες. Παίκτες σύμβολα που γίνονται ένα με το κλαμπ. Που μένουν εκεί στα εύκολα και στα δύσκολα και όχι για όσο βολέψει. Αυτό ακριβώς ήταν επί δέκα χρόνια ο Νταβίντ Σίλβα για την Μάντσεστερ Σίτι. Δεν μπορείς να τους σκεφτείς ξέχωρα. Με το που ακούς το όνομα του Ισπανού τον σκέφτεσαι ντυμένο με τη γαλάζια φανέλα. Με το που ακούς το όνομα της Σίτι σκέφτεσαι έναν βραχύσωμο χαφ που άλλαξε αρκετές φορές κόμη αλλά ποτέ επίπεδο. Πάντα στην κορυφή.

Ο Σίλβα μαζί με τον Αγκουέρο, τον Γιάγια Τουρέ και τον Κομπανί είναι οι παίκτες που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας για τους «Πολίτες». Αυτοί που τους μετέτρεψαν από ένα φιλόδοξο νεόπλουτο κλαμπ σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί και… κερδίζει. Σίγα σιγά η φρουρά αυτή εγκαταλείπει. Ο χρόνος βλέπετε κυλάει για όλους το ίδιο. Τουρέ και Κομπανί έχουν ήδη χαιρετήσει. Τώρα ήρθε η σειρά του Ισπανού να πει το μεγάλο «Goodbye» στην αγαπημένη του ομάδα. Τη σωστή στιγμή. Βρισκόμενος ακόμη στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Σίλβα είχε ανακοινώσει από το τέλος της προηγουμένης χρονιάς ότι αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν με τη Σίτι. Ήθελε να κλείσει τον κύκλο του όπως έπρεπε. Κάνοντας τη διαφορά και κερδίζοντας ακόμη έναν τίτλο. Η Λίβερπουλ του χάλασε λίγο τα σχέδια αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Ο Ισπανός αφήνει πίσω του τεράστια κληρονομιά. 434 συμμετοχές με 77 γκολ και 140 ασίστ συνδυασμένα με τέσσερα Πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, πέντε Λιγκ Καπ και τρία σούπερ Καπ Αγγλίας! Not bad που λένε και στο Νησί. Από τους 26 τίτλους στην ιστορία της Σίτι ο Νταβίντ Σίλβα ήταν παρόν ως βασικό στέλεχος στους 14! Τα λόγια περισσεύουν.

Κλάση-συνέπεια-ταπεινότητα

Όλα αυτά τα χρόνια κατά τα όποια ο Νταβίντ Σίλβα κοσμούσε με την παρουσία του την Πρέμιερ Λιγκ ένα τρίπτυχο τον χαρακτήριζε. Κλάση-συνέπεια-ταπεινότητα. Με αυτή ακριβώς τη σειρά. Μέσα στο γήπεδο έβγαζε μάτια. Ένα οχτάρι της απίστευτης φουρνιάς Ισπανών χαφ που είχαμε την τύχη να θαυμάσουμε στα γήπεδα τα τελευταία χρόνια.

Παίκτης που κάνει τα πάντα καλά μέσα στο γήπεδο. Πασάρει, σκοράρει, κόβει και ράβει. Κατά την ταπεινή μου γνώμη η κλάση του Σίλβα είναι αντίστοιχη εκείνης των Τσάβι και Ινιέστα. Ναι για τόσο μεγάλο παίκτη μιλάμε. Το γεγονός ότι αυτός -σε αντίθεση με τους άλλους δύο- στα πιο παραγωγικά του χρόνια βρέθηκε σε μια ομάδα χωρίς βαριά φανέλα δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Φανταστείτε αυτά που έκανε και πέτυχε με τη Σίτι να τα έκανε με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης για παράδειγμα. Πόσο μεγαλύτερος θα ήταν ο θόρυβος γύρω από το όνομά του;

Ο ντελικάτος Σίλβα βρέθηκε σε ένα πρωτάθλημα σκληρό και γρήγορο και όχι απλά ξεχώρισε αλλά κυριάρχησε! Και το έκανε με συνέπεια που θα ζήλευε η συντριπτική πλειοψηφία ποδοσφαιριστών παγκόσμιας κλάσης. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ μέχρι και το χθεσινό αντίο ήταν πάντα αυτός που έκανε τη διαφορά. Μάλιστα θεωρούταν παίκτης του ανώτερου επιπέδου ήδη από τα χρόνια που βρισκόταν στη Βαλένθια.

Χωρίς καμία υπερβολή θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι ο Σίλβα βρίσκεται στην ελίτ επί 13 συναπτά έτη! Αδιανόητο. Φέτος στην τελευταία του χρονιά ήταν φυσικά βασικός. 38 συμμετοχές, 6 γκολ και 11 ασίστ έγραψε το κοντέρ του 34χρονου Σίλβα και ο Πεπ σίγουρα θα έδινε τα πάντα για να μπορεί να τον έχει και του χρόνου. Καθόλη της διάρκεια αυτής της σπουδαίας διαδρομής δεν υπήρξε ούτε μισή φορά που να προκαλέσει με τη συμπεριφορά του. Εντός και εκτός γηπέδων. Πάντα ταπεινός άφηνε το παιχνίδι του να μιλήσει για αυτόν. Και το παιχνίδι του είχε σίγουρα πολλά να πει.

Άξιος συνεχιστής ο Ντε Μπρούιν αλλά…

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει σήμερα καμία σχέση με την ομάδα που ήρθε ο Νταβίντ Σίλβα το 2010. Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια οι «Πολίτες» ανέβηκαν πολλά σκαλιά. Σταμάτησαν να είναι η ομάδα που προσπαθεί να βγάλει από πάνω της τη ρετσινιά της νεόπλουτης. Πλέον είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως. Πρωταγωνιστεί σταθερά, κερδίζει τίτλους και αποτελεί προορισμό για τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη.

Η παλιά φρουρά μπορεί να εγκαταλείπει σιγά σιγά όμως από πίσω έρχονται οι επόμενοι παίκτες που θα συνδέσουν το όνομά τους με το κλαμπ. Ποδοσφαιριστές όπως ο Κέβιν Ντε Μπρούιν, ο Ραχίμ Στέρλινγκ και ο Μπερνάρντο Σίλβα έχουν ήδη καταφέρει πολλά με τη φανέλα της Σίτι και αναμένεται να είναι οι πυλώνες της ομάδας για πολλά χρόνια ακόμα. Συγκεκριμένα ο Βέλγος χαφ έχει όλα τα φόντα για να διαδεχτεί τον Ισπανό ως η επόμενη ηγετική φιγούρα στο κέντρο της Σίτι. Φανταστικός παίκτης που βρίσκεται ξεκάθαρα ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους στον κόσμο. Η σεζόν που έκανε ήταν μαγική και υποβαθμίστηκε αρκετά από την ευκολία με την οποία η ομάδα του έμεινε εκτός διεκδίκησης της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Φαινομενικά είναι ο ιδανικός παίκτης για να διαδεχτεί τον Σίλβα και να συνεχίσει την κληρονομιά. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά. Από το 2015 που ήρθε ο Βέλγος στο Μάντσεστερ μέχρι και σήμερα οι δυο τους συνυπάρχουν στη μεσαία γραμμή της Σίτι. Βασικά το οργιάζουν είναι η λέξη που περιγράφει καλύτερα την ταυτόχρονη παρουσία τους στην ενδεκάδα. Η φυγή του Σίλβα αφήνει μια θέση ορφανή διπλά στον Βέλγο. Θέση που όπως όλα δείχνουν θα καλύψει ένας παίκτης στον οποίο οι «Πολίτες» βλέπουν τον επόμενο αρχηγό τους. Ο Φιλ Φόντεν.

Όπως και να χει η επόμενη μέρα χωρίς Νταβίντ Σίλβα είναι μια δύσκολη συνθήκη που έχει να διαχειριστεί η ομάδα. Η απουσία ενός παίκτη με το αντίκτυπο που είχε Ισπανός θα είναι φανερή σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο εντός γηπέδου. Βλέπετε παίκτες αλλά και προσωπικότητες σαν αυτόν είναι σπάνιο να συναντήσεις. Αντίο λοιπόν Νταβίντ. Ιt’s been a pleasure.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ