ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Δουβίκας – Σκόραρε, μοίρασε… και «χαρίζει» την παραμονή στην Θέλτα (vid)
«Θέλω να παίξω για τον Αλόνσο σε όποια ομάδα και να πάει»
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Νιουκάστλ: Απέσυραν το ενδιαφέρον τους οι Σαουδάραβες

Το υποψήφιο επενδυτικό σχήμα Σαουδάραβων για την αγορά της Νιουκάστλ ανακοίνωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του εξηγώντας τους λόγους.

Νιουκάστλ: Απέσυραν το ενδιαφέρον τους οι Σαουδάραβες

Πριν 17 εβδομάδες οι φίλοι της Νιουκάστλ πανηγύριζαν όταν μάθαιναν ότι η ιδιοκτησία του συλλόγου τους είναι πολύ πιθανό να αλλάξει χέρια. Ο μισητός στους φίλους της ομάδας, Μάικ Άσλει, ως νυν ιδιοκτήτης του συλλόγου ήταν θετικός στο να παραχωρήσει την ομάδα σε ένα επενδυτικό σχήμα Σαουδάραβων με ηγέτη τον Μοχάμεντ Μπιν Σάλμαν. Επρόκειτο για το διάδοχο του χρόνου στη χώρα που ηγείται του σχήματος, Saudi Arabia Public Investment Fund (PIF). Οι επενδυτές προσέφεραν 300 εκατ. λίρες για την αγορά των “καρακάξων”.

17 εβδομάδες μετά η απόφαση του επενδυτικού σχήματος να αποσύρει το ενδιαφέρον της αφήνει στα κρύα του λουτρού τη Νιουκάστλ. Το κρατικό ταμείο πλούτου της Σαουδικής Αραβίας απέσυρε την προσπάθειά του την Πέμπτη (30/7). Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε λόγω των καθυστερήσεων κατά την εξέταση του οικονομικού υπόβαθρου των επενδυτών από την Πρέμιερ Λιγκ.

Η κοινοπραξία ανακοίνωσε την απόσυρσή του ενδιαφέροντος της αποδίδοντας την μεταξύ άλλων στις καθυστερήσεις στους ελέγχους.

«Τελικά, κατά τη διάρκεια της απρόβλεπτα παρατεταμένης διαδικασίας, η εμπορική συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Επενδύσεων και των ιδιοκτητών του συλλόγου έληξε και η επενδυτική μας στάση δεν μπορούσε να διατηρηθεί. Ιδίως χωρίς σαφήνεια ως προς τις συνθήκες υπό τις οποίες θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν και τους νέους κανόνες που θα προκύψουν για αγώνες, προπόνηση και άλλες δραστηριότητες. ”

Η Πρέμιερ Λιγκ δεν έδωσε ποτέ ενδείξεις σχετικά με την πρόοδο της υπόθεσης και το πότε θα λάβει απόφαση.

«Όπως συμβαίνει συχνά με τις προτεινόμενες επενδύσεις σε αβέβαιες περιόδους, ο ίδιος ο χρόνος έγινε εχθρός της συναλλαγής. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη φάση που χαρακτηρίζεται από τις πολλές πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι από το COVID-19», δήλωσε η κοινοπραξία.

Σύμφωνα με το Sky Sports, η Νιουκάστλ δεν γνώριζε ότι θα ανακοινωθεί σήμερα η απόσυρση του ενδιαφέροντος των Σαουδάραβων.

Οι λόγοι καθυστερήσεις της έγκρισης

Έχει ενδιαφέρον, πάντως, να κατανοήσουμε για ποιο λόγο καθυστερούσε η Πρέμιερ Λιγκ να εγκρίνει την εξαγορά. Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα της Πρέμιερ Λιγκ διαπιστώθηκαν σκιές.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου ισχυρίστηκε ότι η χώρα βρίσκεται πίσω από μια πειρατική δορυφορική τηλεόραση και υπηρεσία streaming. Η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρει παράνομη πρόσβαση σε αθλητικές εκδηλώσεις – συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Premier League. Το επενδυτικό σχήμα έσπευσε να διαψεύσει αυτές τις κατηγορίες. Ανακοίνωσε, μάλιστα, μέτρα κατά της πειρατείας. Ωστόσο, η υπόθεση βρισκόταν υπό το μικροσκόπιο και αξιολογούταν εξονυχιστικά.

Το επιχείρημα της Premier League για τις καθυστερήσεις ήταν ότι εξακολουθεί να είναι σταθερή στο ζήτημα της πειρατείας. Δεδομένου ότι το επιχειρηματικό μοντέλο ολόκληρου του πρωταθλήματος επικεντρώνεται στις τεράστιες συμφωνίες τηλεοπτικών δικαιωμάτων που έχουν διαπραγματευτεί, εξέταζαν αυστηρά και τις δύο δεσμεύσεις της Σαουδικής Αραβίας για τον τερματισμό της παράνομης πειρατείας κορυφαίων γεγονότων και τις προεκτάσεις των αποφάσεων που θα λάμβαναν συνέχεια.

Αποδείχθηκε ότι η Πρέμιερ Λιγκ ήθελε περισσότερα στοιχεία για να πειστεί. Έτσι, όλο αυτό λειτούργησε κατά της Νιουκάστλ, οι οποίοι είδαν τους υποψήφιους επενδυτές να χάνοται.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ