ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Αρτέτα: «Μην με συγκρίνετε με τον Πεπ»

Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, θέλησε να σιγήσει τις συγκρίσεις με τον πρώην συνεργάτη του στη Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Αρτέτα: «Μην με συγκρίνετε με τον Πεπ»

Ο Μικέλ Αρτέτα φέτος για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία μίας ομάδας. Μέχρι τις αρχές της σεζόν ήταν βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι. Όπως καταλαβαίνει κανείς πέρασε ένα πραγματικό σχολείο δίπλα στον Ισπανό προπονητή. Τα πρώτα δείγματα γραφής του ως πρώτος προπονητής είναι άκρως ενθαρρυντικά. Με ένα φτωχό ρόστερ, όπως αυτό της Άρσεναλ, έχει καταφέρει να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Το πιο θετικό σημάδι, όμως, είναι η ξεκάθαρη φιλοσοφία του στο παιχνίδι των “κανονιέρηδων”. Επιθετικό ποδόσφαιρο με πίεση ψηλά αλλά και ικανότητα στις αντεπιθέσεις όταν χρειαστεί η ομάδα του να κλειστεί πίσω, όπως το έκανε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Παραμονές του τελικού του FA Cup, ο Μικέλ Αρτέτα ρωτήθηκε αν αυτός και ο τεχνικός της Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ, είναι οι διάδοχοι του Γιούργκεν Κλοπ και του Πεπ Γκοαυρντιόλα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο ίδιος απάντησε αφοπλιστικά ότι ακόμα έχει πολύ δρόμο για να συμβεί αυτό.

“Σχετικά με τον Φρανκ ως παίκτη, ήταν κορυφαίος. Νομίζω ότι η συνέπεια που μπορούσε να παίξει για πολλά χρόνια στη θέση που παίζει σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ και να κάνει ό, τι έκανε ήταν απίστευτη. Τα εύσημα πάνε σε αυτόν γι΄ αυτό. Ως τεχνικός, έχει δείξει από την Ντέρμπι το είδος της φιλοδοξίας και του χαρακτήρα που έχει και τον τρόπο με τον οποίο ενθαρρύνει την ομάδα του να παίξει. Είμαστε και οι δύο νέοι, και οι δύο προσπαθούμε να μάθουμε τη θέση μας, οπότε δεν θα ήθελα να συγκριθώ με τους 2 προπονητές που αναφέρετε”.

Αρτέτα vs Λάμπαρντ

Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας η Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι  το απόγευμα της 1ης Αυγούστου. Ο τεχνικός των “κανονιέρηδων”, Μικέλ Αρτέτα, μετράει 2 Κύπελλα με τη φανέλα της Άρσεναλ. Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ μετράει 4 Κύπελλα με τους “μπλε”. Το βέβαιο είναι ότι κάποιος από τους 2 θα κερδίσει το τρόπαιο για πρώτη φορά και ως προπονητής.

Αμφότερες οι ομάδες ήταν τα αουτσάιντερ στα ημιτελικά. Ωστόσο, η μεν Τσέλσι κέρδισε χωρίς δυσκολία τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 ενώ η Άρσεναλ έκανε τη μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας τη Σίτι με 2-0.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ