ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μίλαν

Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς πάντα και για πάντα!

Αν δε λατρεύεις τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς τότε κάτι έχεις καταλάβει λάθος. Ο φορ της Μίλαν στα 39 του συνεχίζει ακάθεκτος μια απίστευτη ποδοσφαιρική διαδρομή.

Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς πάντα και για πάντα!

Ο Ζλάταν επέστρεψε τον Γενάρη στο Μιλάνο στα 39 του και δεν ήταν λίγοι αυτοί που χλεύασαν τη συγκεκριμένη κίνηση της Μίλαν. Κίνηση απελπισίας είπαν. Είναι τελειωμένος. Παραμεγάλωσε. Ήρθε να κολλήσει τα τελευταία ένσημα σε μια ομάδα με βαριά φανέλα αλλά χωρίς στόχους. Καμία σχέση. Ο εκκεντρικός Σουηδός επέστρεψε στα ευρωπαϊκά γήπεδα για να κάνει αυτό που έκανε πάντα. Να πρωταγωνιστήσει. Έξι μήνες μετά είναι η σημαντικότερη αιτία μετάλλαξης της Μίλαν, ο βασικός σέντερ φορ της πιο φορμαρισμένης ομάδας στην Ιταλία και ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στο Πρωτάθλημα. Όχι δεν μας έκανε καμία εντύπωση.

Αδιανόητο come back!

Όταν ο Ζλάταν έφευγε από την Παρί για τη Γιουνάιτεντ στα 35 του πολλοί πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρει στην απαιτητική Πρέμιερ Λιγκ. Στην πραγματικότητα οι Γάλλοι των ώθησαν στην έξοδο αφού αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα του για να μείνει στην ομάδα. Ποιο ήταν αυτό; Να αντικατασταθεί ο πύργος του Άιφελ με ένα άγαλμά του. Δεν είναι να πεις ότι ζήτησε και πολλά. Κάπως έτσι βρέθηκε στο Μάντσεστερ και μαντέψτε. Ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας.

Μετά από μια τετραετία που έκανε πλάκα στα γαλλικά γήπεδα ήταν η στιγμή της Πρέμιερ Λιγκ να γνωρίζει λίγο Ζλάταν. Όπως και έγινε. Πρώτος σκόρερ της Γιουνάιτεντ με 28 γκολ σε 41 συμμετοχές. Σκόραρε στην Πρέμιερ Λιγκ με την ίδια άνεση που το έκανε στη Λιγκ 1. Μέχρι που ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο του έβαλε φρένο. Σε μια ανύποπτη φάση σε ένα ματς κόντρα στην Άντερλεχτ δεν προσγειώθηκε καλά και το γόνατό του έγινε σμπαράλια. Στα 36 σου ένας τέτοιος τραυματισμός βάζει ταφόπλακα στην καριέρα σου. Σίγουρα σε αυτό το επίπεδο.

Παρόλα αυτά εκείνος επέτρεψε μετά από έξι μήνες αλλά πλέον στη Γιουνάιτεντ βρισκόταν και ο Ρομέλου Λουκάκου. Μια πανάκριβη μεταγραφή του κλαμπ, πάνω από μια δεκαετία νεότερος από εκείνον, που βρισκόταν τότε σε εξαιρετική κατάσταση. Και οι δύο μαζί δεν χωρούσαν στην εντεκάδα. Ο Ζλάταν δεν θα συμβιβαζόταν με τον πάγκο ούτε στα 37 του. Έτσι τον Γενάρη του 2019 έφυγε για το MLS.

Κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι δεν θα τον ξαναδούμε στην Ευρώπη. Ότι πήγε εκεί για να είναι σταρ σε ένα πρωτάθλημα πολύ χαμηλής δυναμικότητας και να κλείσει στην καριέρα του στο μαγευτικό Λος Άντζελες. Γιατί όχι; Οι περισσότεροι στη θέση του αυτό θα έκαναν. Δεν είχε τίποτα να αποδείξει άλλωστε. Στο μυαλό του βέβαια τα πράγματα ήταν αλλιώς. Χρησιμοποίησε το MLS για να πάρει ματς και να βρει πατήματα. Για τον Ζλάταν η παρουσία του εκεί ήταν κάτι σαν προετοιμασία για να επιστρέψει στη σωστή κατάσταση. Κι αυτό αρκιβώς συνέβη.

Ο καλύτερος φορ της Μίλαν μετά τον… ίδιο!

Είναι αξιοθαύμαστο πως ένας παίκτης σε αυτή την ηλικία και μετά από ένα τόσο σοβαρό τραυματισμός βρίσκει το κίνητρο να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Για την ακρίβεια ο Ζλάταν δεν επέστρεψε απλά. Κάνει τη διαφορά. Οι επιδόσεις της Μίλαν πριν και μετά την άφιξη του είναι ενδεικτικές για το πώς επηρέασε το παιχνίδι της ομάδας ο Σουηδός. Χωρίς αυτόν η Μίλαν σε 17 ματς είχε σκοράρει 16 γκολ, η εστία της είχε παραβιαστεί 24 φορές και οι βαθμοί που είχε συγκεντρώσει ήταν 21.

Με αυτόν στη σύνθεσή της η ομάδα του Πιόλι σε 19 παιχνίδια έχει σκοράρει 40 και έχει δεχτεί 24 γκολ ενώ οι βαθμοί που έχει κερδίσει ανέρχονται στους 39! Ειδικά μετά την επιστροφή του ποδοσφαίρου η Μίλαν είναι μακράν της δεύτερης η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ιταλία τρέχοντας ένα αήττητο σερί έντεκα αγώνων. Φυσικά ο Ζλάταν δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος γι’ αυτό. Είναι ωστόσο ένας από τους βασικότερους λόγους μετάλλαξης της ομάδας.

Ο Σουηδός στα 19 ματς που έχει αγωνιστεί από τον Γενάρη κι έπειτα έχει σημειώσει 10 τέρματα και έχει μοιράσει 5 ασίστ. Μέσα σε μόλις μίση σεζόν είναι ο τρίτος σκόρερ και ο δεύτερος σε ασίστ σε όλη την ομάδα. Δεν είναι όμως μόνο τα νούμερα που δείχνουν πόσο σημαντικός είναι για τη Μίλαν. Με αυτόν οι «Ροσονέρι» έχουν αποκτήσει ξανά ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση. Έναν παίκτη που γεμίζει την περιοχή.

Ο Ζλάταν παίζει με πλάτη όσο λίγοι, είναι δυνατός, μπορεί να κρατήσει μπάλα έχει την τεχνική να την σπάσει ενώ άμα του δώσεις μισό μέτρο σε έχει τιμωρήσει. Ναι δε μπορεί να φύγει στο χώρο αλλά η ταχύτητα ποτέ δεν ήταν το δυνατό του σημείο. Η παρουσία του στην επίθεση αλλάζει όλο το παιχνίδι της Μίλαν. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η τελευταία φορά που οι «Ρoσονέρι» είχαν έναν τέτοιο παίκτη ήταν το 2012. Τελείως τυχαία είναι ο ίδιος με αυτόν που έχουν και τώρα!

Ταγμένος εραστής της στρογγυλής θεάς

Ο Ζλάταν δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση με έναν παίκτη που βρίσκεται στη δύση της καριέρας του. Μάλιστα με τα δύο γκολ που σκόραρε στο τελευταίο ματς κόντρα της Σαμπντόρια σημείωσε κι ένα ρεκόρ. Έτσι για να μη βαριέται. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει 50+ γκολ με τις φανέλες των Μίλαν και Ίντερ. Μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Είμαι σαν τον Μπέντζαμιν Μπάτον. Ήμουν πάντα νέος. Ποτέ γέρος».

Λίγο πριν το Καμπιονάτο επιστρέψει στα γήπεδα ο Ίμπρα χτύπησε στην προπόνηση. Ένα μήνα έξω έλεγαν οι εκτιμήσεις. Για έναν παίκτη σε αυτή την ηλικία ένας μήνας εκτός είναι τεράστιο θέμα. Όχι για τον Ζλάταν. Ξεπέρασε τον τραυματισμό όπως θα έκανε ένας 20χρονος και μαζί με τον Τσαλχάνογλου ήταν οι MVP της Μίλαν στο κλείσιμο της σεζόν. Οι συζητήσεις για επέκταση του συμβολαίου του έχουν ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα η ανανέωση αυτή προβλέπει και διπλασιασμό των αποδοχών του.

Με τις εμφανίσεις της μέσα στο 2020 η Μίλαν σκόρπισε αισιοδοξία στους φίλους της. Όλοι περιμένουν πως και πώς να δουν αν θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια και τη νέα χρονιά. Εκεί που φυτοζωούσαν οι «Ροσονέρι» έγιναν ξαφνικά ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όλοι περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η πορεία τους. Η Μίλαν μπορεί να μη θυμίζει ακόμα την ομάδα που όλοι είχαμε συνηθίσει ωστόσο αυτή τη στιγμή βγαίνει από τη ναφθαλίνη. Έχει στόχους, φιλοδοξίες, όρεξη να τους πετύχει.

Ο Ζλάταν βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που τον κρατά σε εγρήγορση. Όσο υπάρχουν απαιτήσεις και ανταγωνισμός εκείνος πάντα θα βρίσκει τρόπους να κοροϊδεύει το χρόνο. Άλλωστε όπως ο ίδιος έχει δηλώσει: «Είμαι λιοντάρι όχι άνθρωπος. Τα λιοντάρια δεν συγκρίνουν τους εαυτούς τους με ανθρώπους». Δεν ξέρω για εσάς, εμάς πάντως σίγουρα μας έχει πείσει. Zlatan is forever!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ