Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Πεπ: «Λίβερπουλ ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει»
Μάντσεστερ Σίτι

Πεπ: «Λίβερπουλ ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει»

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ τον δυσκόλεψε περισσότερο από όσες ομάδες θυμάται στην καριέρα του ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

01.08.2020 | 00:27

Αφοπλιστικά ειλικρινής για την φετινή πορεία της Λίβερπουλ εμφανίστηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο ίδιος μάλιστα παραδέχτηκε ότι η ομάδα του Κλοπ είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει στη καριέρα του ως προπονητής.

«Η Λίβερπουλ είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει σε όλη την καριέρα μου. Αν τους αφήσεις να κυριαρχήσουν, τότε σε κλειδώνουν και δεν σε αφήνουν ποτέ. Αν κυριαρχήσεις εσύ, τότε έχουν τον τρόπο να φύγουν στην αντεπίθεση. Είναι πολύ δυνατή ομάδα με τρομερή νοοτροπία. Ο Κλοπ είναι ο αντίπαλος που με έκανε περισσότερο από κάθε άλλον να τον νικήσω».

Βέβαια ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει να πει μόνο για την Λίβερπουλ καλά λόγια αφού ξεχωρίζει ακόμα μία ομάδα. Δεν πρόκειται για άλλη από τη Ρεάλ Μαδρίτης αφού ίδιος την έχει βρει απέναντί του και ως προπονητής αλλά και ως παίκτης. 

«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι εκείνη που θεωρώ ότι με έκανε καλύτερο προπονητή. Πάντα είχα πολύ δύσκολα ματς απέναντι σ’ εκείνους, είτε με τον Μουρίνιο είτε με τον Πελεγκρίνι που είχαν αναλάβει».

Έπλεξε το εγκώμιο του Σίλβα ο Πεπ

Τα παιχνίδια που αγωνίστηκε, πάρα πολλά 433 για την ακρίβεια. Τα γκολ που πέτυχε, 77 ενώ οι ασίστ που μοίρασε ήταν 140 με συνολικά 14 κερδισμένα τρόπαια.

«Η συμβολή του ήταν εκπληκτική. Ο αριθμός των αγώνων, η τεράστια ποιότητα στα ματς που έπαιξε, η βοήθειά του στους τίτλους που κέρδισε η Σίτι. Είναι μεταξύ των πέντε ή έξι παικτών που έκαναν το σύλλογο αυτό που είναι τώρα. Και αυτός ο σύλλογος θα του είναι πάντα ευγνώμων».

Πάνε κ ολας δέκα χρόνια από το μακρινό καλοκαίρι του 2010 όταν άφηνε την Βαλένθια για τους «πολίτες». Στην Σίτι ο Ισπανός άφησε εποχή με τους ειδικούς να τον χαρακτηρίζουν ως μία από τις πιο σημαντικές μεταγραφές στην ιστορία της ομάδας.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version