ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
Άντζελο Σίνα, ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού με τις απίστευτες αποκρούσεις του! (vid)
Μόντριτς για επιστροφή στην Premier League: «Ποτέ δε ξέρεις»!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ! (vids)
Ο Αρτέτα έδωσε μία μοναδική απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιους παίκτες θα αγόραζε με 1 δις λίρες! (vid)
Φουλ για το τρόπαιο ο Ολυμπιακός με ΤΡΙΑ γκολ σε επτά λεπτά! Όνειρο το 3-0 με ψαλιδάκι! (vids)
Τρομερή Μπολόνια, 2-0 μέσα στο «Ολίμπικο» στο ημίχρονο! (vid)
Αποχωρεί από την Τσέλσι ο Τιάγκο Σίλβα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αγγλία

Πιερ Εμερίκ Ομπαμε…Cup!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα, η Άρσεναλ νίκησε με σκορ 2-1 την Τσέλσι στον τελικό του Κυπέλλου.

Πιερ Εμερίκ Ομπαμε…Cup!

One man show! Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πήρε την Άρσεναλ από το χέρι και της έδωσε το Κύπελλο! Το 14ο στην ιστορία της. Σαν τον αριθμό που έχει διαλέξει ο έμπειρος φορ από τότε που υπέγραψε στους “κανονιέρηδες”! Ο Γκαμπονέζος, μετά τα δύο γκολ στον ημιτελικό, σημείωσε ακόμη δύο στον τελικό κόντρα στην Τσέλσι!

Οι “μπλε” προηγήθηκαν νωρίς με τον Κρίστιαν Πούλισιτς στο 5′. Όμως ο “καυτός” Ομπαμεγιάνγκ είχε άλλη γνώμη. Με δύο τέρματα συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε αυτός και οι συμπαίκτες του να πάρουν την κούπα!

Αυτή ήταν η πρώτη κούπα για την Άρσεναλ, μετά το 2017, και πάλι κόντρα στην Τσέλσι. Όπως και για τον Μίκελ Αρτέτα. Μετά από αυτό η Γουλβς μένει εκτός Ευρώπης και οι Λονδρέζοι πήραν αυτοί το “εισιτήριο”.

TO MATΣ:

Ο τελικός δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα. Τόσο η Άρσεναλ όσο και η Τσέλσι μπήκαν στο “Γουέμπλεϊ”, ώστε να παράξουν θέαμα. Να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Έτσι και έγινε. Μέσα σε τρία λεπτά οι “κανονιέρηδες” ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με σέντρα του Νάιλς από τα αριστερά και κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ, όμως, η μπάλα δεν ενόχλησε τον Καμπαγέρο. Δύο λεπτά αργότερα (στο 5′) οι “μπλε” όχι απλά απείλησαν, αλλά πήραν το προβάδισμα.

Οι παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ άλλαξαν ωραία την μπάλα. Ο Ζιρού “έστρωσε” στον Πούλισιτς και ο Αμερικανός μέσος έκανε “σκότωσε” από κοντά τον Μαρτίνες. Η Άρσεναλ δεν “πάγωσε”. Ίσα- ίσα κιόλας. Οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν αργά, αλλά σταθερά τον ρυθμό τους και έδειχναν ότι μπορούσαν να κάνουν το 1-1. Στην αρχή το πέτυχαν με ένα εντυπωσιακό σουτ του Πεπέ, ωστόσο, αυτό δεν μέτρησε μιας και υπήρχε παίκτης ως οφσάιντ πιο πριν. Η απάντηση -και τυπικά- ήρθε από τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος κέρδισε το πέναλτι από τον Αθπιλικουέτα με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί στο 28′.

Από εκεί και πέρα η ατυχία χτύπησε την πόρτα στην Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι είδαν τόσο τον Αθπιλικουέτα όσο και τον Πούλισιτς να βγαίνουν ως τραυματίες στο 35′ και στο 49′ αντίστοιχα. Την ίδια ώρα οι παίκτες της Άρσεναλ έπαιζαν με μυαλό, κλείνοντας κάθε διάδρομο προς την εστία τους. Παράλληλα, ήθελαν να χτυπήσουν με την επιθετική τους τριπλέτα που ήταν έτοιμη για τα… πάντα.

Οι “κανονιέρηδες”΄έκαναν το 2-1 στο 68′ με τον Ομπαμεγιάνγκ. Η φάση ξεκίνησε από πίσω. Από τον Μπεγερίν που πέρασε σαν… σταματημένο τον Ρούντιγκερ. Μετά η μπάλα έφτασε στον Πεπέ που την έδωσε στον Ομπαμεγιάνγκ. Ο σούπερ σταρ των Λονδρέζων έκανε μία απίθανη ντρίμπλα στον Ζούμα και με ακόμη καλύτερο τελείωμα “έσκαψε” την μπάλα πάνω από τον Καμπαγέρο. Η ένταση από εκείνο το σημείο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Με τον Κόβασιτς να βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο 73′.

Από εκεί και πέρα έγιναν πολύ λίγα πράγματα στο παιχνίδι. Η Άρσεναλ κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε και στο τέλος πανηγύρισε το 14ο Κύπελλο της ιστορίας της. Κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ