ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

O Κάραχερ αμφιβάλλει για τη μεταγραφή του Άκε

Τις αμφιβολίες του για την αξιοποίηση του Νέιθαν Άκε ως στόπερ στη Μάντσεστερ Σίτι εξέφρασε ο παλαίμαχος αμυντικός της Λίβερπουλ, Τζέιμι Κάραχερ.

O Κάραχερ αμφιβάλλει για τη μεταγραφή του Άκε

Τη μεταγραφή του Νέιθαν Άκε ολοκλήρωσε η Μάντσεστερ Σίτι. Οι “πολίτες” ξόδεψαν 45 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους από τη Μπόρνμουθ. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 5 ετών. Ο 25χρονος στόπερ έρχεται για να λύσει το αμυντικό πρόβλημα της ομάδας, το οποίο κόστισε πολλούς βαθμούς φέτος.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Τσέλσι για να δοθεί δανεικός στη συνέχεια στη Ρέντινγκ, τη Γουότφορντ και τη Μπόρνμουθ. Από το 2017 μέχρι το 2020 αποτελούσε παίκτη της Μπόρνμουθ αλλά δε μπόρεσε να κρατήσει φέτος τα “κεράσια” στην πρώτη κατηγορία. Σε 121 παιχνίδια με το σύλλογο πρόλαβε να σκοράρει 11 γκολ και να θεωρείται βασικό γρανάζι της ομάδας του Έντι Χάου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ομάδας εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη μεταγραφή.

“Η Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Η άφιξή μου εδώ είναι ένα όνειρο για μένα. Αυτή είναι μια κορυφαία ομάδα γεμάτη παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Όπου κι αν κοιτάξετε σε αυτήν την ομάδα, υπάρχουν μεγάλα ονόματα. O Πεπ Γκουανρτιόλα είναι ένας προπονητής που θαυμάζεται σε όλο τον κόσμο – αυτό που έχει κάνει στο παιχνίδι μιλά από μόνο του.. Η επιτυχία που είχε ήταν απίστευτη και το στυλ του ποδοσφαίρου που παίζει πραγματικά μου αρέσει. Ξέρω ότι θα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να μπω στην ομάδα, αλλά αυτό είναι που πρέπει να κάνω εδώ.”

Οι αμφιβολίες του Κάραχερ

Ο παλαίμαχος στόπερ της Λίβερπουλ, Τζέιμι Κάραχερ, εξέφρασε τις αμφιβολίες του πάντως για το πως θα χωρέσει στην ενδεκάδα της Σίτι ο Άκε. Ειδικότερα, αν και υποστήριξε ότι ταιριάζει στο στυλ της Σίτι εξέφρασε τον προβληματισμό του.

“Με τον Λαπόρτ να έχει εγγυημένη μία θέση στην ενδεκάδα, δεν είμαι σίγουρος πως θα δουλέψει το σύστημα με 2 αριστεροπόδαρους στόπερ. Γνωρίζω ότι οι δεξιοπόδαροι μπορούν να παίξουν μαζί. Ωστόσο ποτέ δε μου μοιάζει σωστό το αντίθετο. Ίσως αν έπαιζε σε τριάδα ή ως αριστερός μπακ”.

Τις αμφιβολίες του για τη μεταγραφή του Άκε εξέφρασε και ένας πρώην “πολίτης”. Ο Μίκα Ρίτσαρντς.

Δεν είναι τόσο απλή η απόκτηση στόπερ. Ο Φερναντίνιο θα είναι ένα έτος μεγαλύτερος και τα πόδια του δεν θα είναι τα ίδια με αυτή τη σεζόν ή τις προηγούμενες σεζόν. Η απλή αγορά ενός κεντρικού αμυντικού δεν θα λύσει όλα τα ζητήματα. Οι άνθρωποι λένε ότι Φάν Ντάικ έλυσε τα προβλήματα της Λίβερπουλ και το έκανε σε κάποιο βαθμό, αλλά η άφιξή του συνέπεσε με τη βελτίωση του Αλεξάντερ και του Ρόμπερτσον και την άφιξη του Άλισον. Ωστόσο. το να αποκτήσεις έναν στόπρ θα βοηθούσε τόσο πολύ όσον αφορά τη συνέπεια, και να έχεις κάποιον που καταλαβαίνει αυτή τη θέση περισσότερο για να οδηγήσει την ομάδα προς τα εμπρός”.

Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται, πάντως, ότι ο Άκε δεν έκανε κανένα λάθος τη φετινή σεζόν που να οδήγησε σε γκολ του αντιπάλου. Αυτό δεν ίσχυε για τους 3 άλλους στόπερ της Σίτι. Επίσης, ο Άγγλος έκανε περισσότερα μπλοκ σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο κεντρικό αμυντικό των “πολιτών”. Φυσικά, αυτό το στατιστικό έχει σχέση και με τις λίγες επιθέσεις που δέχεται η ομάδα του Γκοαυνρτιόλα. Το αντίθετο ίσχυε φέτος για την Μπόρνμουθ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ