Η Ρεάλ Μαδρίτης από το 2015 και μέχρι πριν 2 χρόνια διέθετε μακράν από τον επόμενο τη καλύτερη μεσαία γραμμή στον πλανήτη. Όχι ότι τώρα πάει πίσω, διότι πάνω κάτω οι ίδιοι παίκτες στελεχώνουν το κέντρο της ομάδας. Ωστόσο, μέχρι πριν 2 χρόνια Κρος και Μόντριτς ήταν στα καλύτερά τους και μαζί με τον άκρως εντυπωσιακό μέχρι σήμερα Κασεμίρο δεν είχαν αντίπαλο. Η συγκεκριμένη τριάδα σε συνδυασμό με την παρουσία των Ίσκο, Χάμες και Βαλβέρδε παραμένει μέχρι σήμερα αξιοθαύμαστη.
Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, η “βασίλισσα” έχει ξοδέψει μόλις 7 εκατομμύρια για την ενίσχυση της μεσαίας της γραμμής. Ειδικότερα, από τότε έχει ενισχυθεί με 3 παίκτες στο κέντρο της. Αρχικά, έληξε το δανεισμό του Κασεμίρο στην Πόρτο πληρώνοντας 7 εκατομμύρια ευρώ. Το 2018 δε ξόδεψε ούτε ευρώ για να διακόψει το δανεισμό του Βαλβέρδε από την Ντεπορτίβο. Ακριβώς το ίδιο έγινε ένα χρόνο αργότερα για την επιστροφή του Χάμες από το δανεισμό του στη Μπάγερν.
Αυτή είναι η ενίσχυση της Ρεάλ στο κέντρο της από το 2015. Με μόλις 7 εκατ. ευρώ καταφέρνει να διαθέτει μία από τις πιο αξιοζήλευτες μεσαίες γραμμές στην Ευρώπη.
MARCA:
Man City have spent €209m more on their midfield than Real Madrid in the past five years.
Real Madrid have spent just €7m on their midfield since 2015. pic.twitter.com/Pwsm8LwDeX
— M•A•J (@Ultra_Suristic) August 7, 2020
Στο άλλο άκρο η Μάντσεστερ Σίτι
Από την άλλη πλευρά, η Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί το ακριβώς αντίθετο παράδειγμα. Αγοράζει ακριβά προκειμένου να ενδυναμώσει τη μεσαία της γραμμή από το 2015 μέχρι σήμερα. Συνολικά σε αυτό το διάστημα έχει ξοδέψει περί τα 220 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά μέσων.
Ειδικότερα, το 2015 αγόρασε τον Ντε Μπρούιν έναντι 76 εκατ. ευρώ και την επόμενη χρονιά τον Γκουντογκάν από τη Ντόρτμουντ για το ποσό των 27 εκατ. ευρώ. Το 2017 απέκτησε από τη Μονακό τον Μπερνάντο Σίλβα έναντι 50 εκατ. ευρώ. Ο Φιλ Φόντεν δεν της κόστισε τίποτα διότι βγήκε από τις ακαδημίες. Τέλος το 2019, για τον Ρόντρι της Ατλέτικο πλήρωσε 70 εκατομμύρια ευρώ.
Σίγουρα, η εγχώρια κυριαρχία δικαιώνει σε ένα βαθμό αυτήν την ακριβή πολιτική. Ωστόσο, η έλλειψη διακρίσεων στην Ευρώπη αποδεικνύει ότι τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία.
Το βέβαιο είναι ότι ένα συνετό μοντέλο έξυπνων αγορών μοιάζει με την καλύτερη λύση για μία ομάδα. Ωστόσο, πρόκειται για ένα μοντέλο που είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτύχει διότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις
Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας