ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Κριστιάνο όσο και να θες εσύ με τέτοια Γιουβέντους… Ντε-πά(ε)ι (vid)

O Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε και τη ψυχή του όμως οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν να τον σιγοντάρουν αποτέλεσμα η Λυών να πάρει την πρόκριση στην φάση των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κριστιάνο όσο και να θες εσύ με τέτοια Γιουβέντους… Ντε-πά(ε)ι (vid)

Έξι μήνες μετά Λυών και Γιουβέντους διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Γάλλοι με τη νίκη του στο πρώτο ματς ταξίδεψαν στο Τορίνο με το πλεονέκτημα έναντι της Μεγάλης Κυρίας. Η αποψινή αναμέτρηση έγινε υπό τη σκιά της πανδημίας, χωρίς κόσμο όπως και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Στα του αγώνα, η Γιουβέντους ξεκίνησε προσπαθώντας να ελέγξει τον ρυθμό βρίσκοντας ωστόσο απέναντι την ποιοτική Λυών. Οι Γάλλοι μάλιστα στην πρώτη τους καλή στιγμή ευτύχησαν να έρθουν φάτσα με το 1-0. Ο Αουάρ  κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή από τον Μπετανκούρ, απόφαση που δικαίως σήκωσε αντιδράσεις. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Ντεπάι με τον Ολλανδό να ανοίγει το σκορ στο Τορίνο.

Με το 1-0 στην πλάτη η Γιουβέντους ήταν αναγκασμένη να τα παίξει όλα για όλα από πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπερναντέσκι ανέλαβαν να μετατοπίσουν το παιχνίδι στη περιοχή της Λυών. Αμφότεροι κατάφεραν να δημιουργήσουν τριγμούς στην αντίπαλη άμυνα χωρίς όμως να φθάνουν στη μεγάλη φάση στην εστία του Λόπες.

Τελικά αυτή ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Ο διαιτητής της συνάντησης Κρίστιαν Ντίγκερντ εφηύρε ακόμη ένα πέναλτι αυτή τη φορά στην απέναντι μεριά. Θύτης τώρα ο Ντεπάι με τον Ολλανδό να δέχεται την μπάλα στο κολλημένο του χέρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς. Το πέναλτι ανέλαβε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον 35χρονο σούπερ σταρ να γράφει το 1-1 στέλνοντας με αυτό το σκορ τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν εξαρχής να ασκήσουν πίεση στα αντίπαλα καρέ. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ηγείται της προσπάθειας το παιχνίδι μετατοπίστηκε στο δεύτερο μισό του γηπέδου με τη Λυών να παίζει παθητικά για μεγάλο μέρος του ημιχρόνου.

Η Γιουβέντους με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σκόρερ ποιος άλλος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ εξαπέλυσε ένα κεραυνό έξω από τη περιοχή με την μπάλα να τρυπάει τα χέρια του ανήμπορου να αντιδράσει Λόπες. Με το 2-1 υπέρ τους οι «Μπιανκονέρι» κυνηγούσαν στο επόμενο μισάωρο ένα γκολ, το οποίο θα έστελνε αυτούς στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη συνέχεια η Λυών ανασυντάχθηκε. Οι Γάλλοι μπόρεσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, να παγώσουν για μεγάλο διάστημα τον ρυθμό που επέβαλλαν οι γηπεδούχοι. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με ηρωισμό να διατηρήσουν το σκορ στο 2-1 μέχρι το τέλος πανηγυρίζοντας στο τέλος μια μεγαλειώδη πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Γιουβέντους 

Σέζνι, Ντε Λιχτ, Πιάνιτς, Ρονάλντο, Σάντρο, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ιγκουαΐν, Ραμπιό, Μπέντανκουρ, Μπερναρντέσκι

Αναπληρωματικοί: Πινσόλιο, Μπουφόν, Κιελίνι, Ράμζεϊ, Ντιμπάλα, Ντανίλο, Ματουιντί, Ρουγκάνι, Ντεμιράλ, Ολιβιέρι, Μουρατόρε

Λιόν

Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Αουάρ, Ντεπάει, Ντιμπουά, Μαρσάλ, Εκαμπί, Κακερέ, Κορνέ, Γκιμαράες

Αναπληρωματικοί: Ταταρουσάνου, Ντιομαντέ, Άντερσεν, Ράφαελ, Ντεμπελέ, Τραορέ, Μέντες, Ρεϊνέ – Αντελαΐντε, Λούκας, Τετέ, Μπάρντ, Τσερκί

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ