ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Νάπολι

Γκατούζο σε Πίρλο: «Τώρα την πάτησες»

O Πίρλο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους και ο πρώην συμπαίκτης του, Τζενάρο Γκατούζο, το προειδοποίησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος.

Γκατούζο σε Πίρλο: «Τώρα την πάτησες»

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε την απόλυση του Μαουρίσιο Σάρι και την αντικατάστασή του από τον θρυλικό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Αντρέα Πίρλο. Αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη δουλειά του Ιταλού ως προπονητής. Θυμίζουμε ότι ο πρώην συμπαίκτης του στη Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο, προπονεί αυτήν την περίοδο την Νάπολι.

Έτσι, μιλώντας στο Sky Italia μετά την ήττα της Νάπολι από τη Μπαρτσελόνα στο Champions League το Σάββατο,  ο Τζενάρο Γκατούζο προειδοποίησε τον Πίρλο για τις δυσκολίες του επαγγέλματος.

“Λοιπόν τώρα την πάτησες. Αυτή είναι η δουλειά. Είναι τυχερός που ξεκινά από τη Γιουβέντους, αλλά αυτό το επάγγελμα είναι εκείνο που δεν αρκεί μια καλή καριέρα παίκτη. Πρέπει να μελετήσεις, να δουλέψεις σκληρά και δεν κοιμάσαι πολύ. Το να είσαι παίκτης και να είσαι προπονητής δεν είναι καθόλου το ίδιο πράγμα. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό επάγγελμα και δεν μπορούμε να το μάθουμε μόνο από βιβλία. Πρέπει να μπούμε εκεί και να εργαστούμε σκληρά. Είναι ένας διαφορετικός κόσμος.”

Το έχει βιώσει από πρώτο χέρι ο Γκατούζο

Όσα περιγράφει ο πρώην μέσος της Μίλαν τα έχει γευτεί ο ίδιος στη σύντομη προπονητική του καριέρα. Ειδικότερα, η πρώτη δουλειά του Γκατούζο ως προπονητή ήρθε στη Σιόν το 2013. Ο 42χρονος δυσκολευόταν να προσαρμοστεί στα νέα του καθήκοντα τα πρώτα του χρόνια. Έτσι, πραγματοποίησε θητείες προπονητή στην Παλέρμο, στον ΟΦΗ και στην Πίζα προτού αναλάβει την ευθύνη της ομάδας νέων της Μίλαντο 2017.

Προήχθη σε προπονητή πρώτης ομάδας μετά την απόλυση του Μοντέλα αργότερα εκείνο το έτος. Απολύθηκε στο τέλος της σεζόν 2018-19 αφού οδήγησε τους “ροσονέρι” στην πέμπτη θέση. Εκείνη την περίοδο η αμφισβήτηση προς τις προπονητικές του ικανότητες. Η ευκαιρία, όμως, να αλλάξει αυτή την αντίληψη ήρθε φέτος.  Αντικαθιστώντας στα μέσα της σεζόν τον Αντσελότι στη Νάπολι, κατάφερε να φτιάξει ένα συμπαγές σύνολο. Έτσι, κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο απέναντι στη Γιουβέντους ενώ οδήγησε την ομάδα στην έβδομη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ