ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Με Μέσι οδηγό βάζει πλώρη για την κορυφή η Μπαρτσελόνα (vid)

Με πρωταγωνιστή - ποιον άλλον - τον Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα σκόρπισε μέσα σε ένα ημίχρονο την Νάπολι και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με Μέσι οδηγό βάζει πλώρη για την κορυφή η Μπαρτσελόνα (vid)

Με τον Λιονέλ Μέσι σε καλή βραδιά οι Καταλανοί επικράτησαν εύκολα της Νάπολι με 3-1 στο Καμπ Νου και πανηγύρισαν την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Λενγκλέ, Μέσι και Σουάρες τα τέρματα για τους γηπεδούχους. Μείωσε σε 3-1 ο Ινσίνιε με όμορφη εκτέλεση πέναλτι.

Μπαρτσελόνα και Νάπολι συναντήθηκαν ξανά μετά από έξι μήνες έπειτα το 1-1 στο Σαν Πάολο. Οι «Μπλαουγκράνα» φιλοξένησαν αυτή τη φορά τους Ναπολιτάνους επιζητώντας την νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Νάπολι να κάνει αισθητή τη παρουσία της μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Πικέ έκανε το… τσαφ με τον Μέρτενς να το εκμεταλλεύεται και να πραγματοποιεί σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του τερ Στέγκεν. Η φάση αυτή δεν στοίχισε στους Καταλανούς αντίθετα τους αφύπνισε.

Στο 10′ ήταν η ώρα των γηπεδούχων να πατήσουν περιοχή. Οι Μπλαουγκράνα» στην πρώτη τους καλή στιγμή ευτύχησαν να προηγηθούν στο ματς χάρις την όμορφη κεφαλιά του Λενγκλέ. Ο Γάλλος έγινε αποδέκτης του κόρνερ που εκτέλεσε ο Ράκιτιτς και με όμορφη προσπάθεια νίκησε τον Οσπίνα. Με το 1-0 οι γηπεδούχοι ανέβασαν ψυχολογία στα ύψη.

Η υπεροχή τους μάλιστα δεν άργησε να καρποφορήσει ξανά με τον Λιονέλ Μέσι στο 22′ να πετυχαίνει το τέρμα της βραδιάς. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του πήρε όλες τις κόντρες και στο τέλος όπλισε. Το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε καμία αντίσταση με την μπάλα να αναπαύεται στο διχτάκι του Οσπίνα.

Σαν να μην έφθανε αυτό η Μπαρτσελόνα πριν το τέλος του πρώτου μέρους κατάφερε να πετύχει ακόμη ένα τέρμα. Αυτή τη φορά ο Λουίς Σουάρες ήταν αυτός που χρίστηκε σκόρερ. Ο έμπειρος επιθετικός εκτέλεσε πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Μέσι σε ανατροπή του από τον Κουλιμπαλί. Με το 3-0 στην πλάτη η Νάπολι δεν μπορούσε παρά να ανοιχτεί.

Για καλή της τύχη δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της να κερδίσει πέναλτι. Την εσχάτη των ποιών ανέλαβε ο Ινσίνιε με τον Ιταλό να μειώνει σε 3-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν την κατοχή αναζητώντας το τέρμα που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι αργές επιθέσεις ωστόσο δεν στάθηκαν ικανές να προκαλέσουν προβλήματα στους «Μπλαουγκράνα», οι οποίοι αν και ασταθείς διατήρησαν με ευκολία το προβάδισμα.

Ελάχιστες οι καλές στιγμές στις δύο εστίες με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν με αξιώσεις. Αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάξει ποτέ, με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί της Νάπολι με 3-1. Οι «Μπλαουγκράνα» πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα η Νάπολι ολοκληρώνει τη σεζόν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ντε Γιονγκ, Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν

ΝΑΠΟΛΙ

Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Κουλιμπαλί, Μανωλάς, Ντέμε, Φαμπιάν Ρουίθ, Ζιελίνσκι, Καγιεχόν, Ινσίνιε, Μέρτενς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ