ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η μπάλα στην εξέδρα

Η Μπαρτσελόνα πληρώνει τα σπασμένα της εποχής Βαλβέρδε!

Η Μπαρτσελόνα παραπαίει όχι απλά γιατί ο Κίκε Σετιέν ήταν ακατάλληλος για τον πάγκο της, αλλά γιατί ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποδόμησε τη φιλοσοφία της ομάδας.

Η Μπαρτσελόνα πληρώνει τα σπασμένα της εποχής Βαλβέρδε!

Επουδενί αυτό το άρθρο δεν γράφεται με σκοπό την υπεράσπιση του Κίκε Σετιέν. Ο Ισπανός από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν μία παντελώς λάθος κίνηση για τη Μπαρτσελόνα, μακριά από κάθε ποδοσφαιρική λογική. Δεν γίνεται να αλλάζεις προπονητή στη μέση της σεζόν και να διαλέγεις κάποιον που δεν έχει δουλέψει ποτέ σε μεγάλο σύλλογο. Θέλεις να το κάνεις; Κάντο! Αλλά πάρε έναν έμπειρο που να από την πρώτη μέρα θα ξέρει πως να χειριστεί πράγματα και καταστάσεις. Ακόμα κι αν αυτός ο έμπειρος θα ερχόταν για 6 μήνες, σαφέστατα θα έπρεπε να προτιμηθεί ώστε να μην χαθεί η χρονιά. Εξάλλου, υπό αυτό το πρίσμα μπαίνεις στη διαδικασία να αλλάξεις προπονητή μεσούσης της σεζόν.

Ακόμα κι αν έχεις βρει στο πρόσωπο του Κίκε Σετιέν τον νέο μεγάλο κόουτς της ομάδας σου που θα στηριχτείς πάνω του, τον καις μόνο του, βάζοντας να κυνηγήσει στόχους που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε καν “δοκιμάσει” να διεκδικήσει.  Οπότε, ο Σετιέν είναι έτσι κι αλλιώς καμένο χαρτί. Tο πρόβλημα όμως της Μπαρτσελόνα, η σημερινή της αποκαρδιωτική εικόνα, δεν είναι ο Ισπανός. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Έχει ρίζες από το παρελθόν και ως επί το πλείστον έχει και υπαίτιο. Αυτός είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η Μπαρτσελόνα πληρώνει τα σπασμένα της εποχής Βαλβέρδε!

Το λάθος του Βαλβέρδε

Ο Βελβέρδε, αν και στα χαρτιά είχε ένα άκρως επιτυχημένο πέρασμα από τη Μπαρτσελόνα, στην ουσία χάλασε τη φυσιογνωμία της ομάδας. Στο βωμό των αποτελεσμάτων και της πίεσης που ένιωθε ο ίδιος για να πάρει τα αποτελέσματα και να ανταποκριθεί σε αυτή την μεγάλη πρόκληση που ήταν για αυτόν ο πάγκος των μπλαουγκράνα, κατέστρεψε τη δομή της ομάδας. Αυτό που την έκανε ξεχωριστή και ήταν για χρόνια η συνταγή της επιτυχίας της. Και αντιστοίχως, επειδή τα αποτελέσματα σε εγχώριο επίπεδο ήταν καλά, αυτή η αποδόμηση του συστήματος της Μπαρτσελόνα “κέρδιζε χρόνο”.

Η Μπαρτσελόνα έχασε τα στοιχεία που την έκαναν ξεχωριστή. Όλα αυτά που είχε εκείνη και οι άλλες ομάδες προσπαθούσαν να μιμηθούν. Πάντα, οι Καταλανοί, είτε κέρδιζαν είτε έχαναν, το έκαναν με τον δικό τους τρόπο. Με το δικό τους πρόγραμμα. Το δικό τους ξεχωριστό παιχνίδι. Επί Βαλβέρδε, η ομάδα ακόμα κι όταν κέρδιζε, ήταν γήινη. Ήταν μία ομάδα που περισσότερο έμοιαζε με μία καλή ομάδα όπως όλες οι άλλες καλές ομάδες, και παρά με μία κανονική Μπαρτσελόνα. Αυτό σε βάθος χρόνου έφερε αρνητικά αποτέλεσμα και ο τρόπος που πήγε να διορθωθεί η κατάσταση (επιλογή Σετιέν), βύθισε ακόμα περισσότερο το καράβι που έμπαζε νερά. Η Μπαρτσελόνα πληρώνει τα σπασμένα της εποχής Βαλβέρδε!

Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται τον Τσάβι

Ο Τσάβι ανεξάρτητα από το αν είναι καλός προπονητής ή όχι, είναι ίσως η ιδανικότερη επιλογή. Ως ποδοσφαιριστής έμαθε να υπηρετεί όλα αυτά που πρεσβεύει το ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα και αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος για να μπορέσει να τα “θυμίσει” όλα αυτά στην ομάδα. Μπορεί ως προπονητής να μην έχει το χάρισμα της μεταδοτικότητας και να μην το καταφέρει. Αλλά στα “χαρτιά”, είναι ο καταλληλότερος για να το κάνει. Και η Μπαρτσελόνα ως ομάδα χρειάζεται ακριβώς αυτό. Δεν θέλει έναν μεγάλο κόουτς με σπουδαίο βιογραφικό, θέλει έναν κόουτς που να επαναφέρει τα χαμένα “μπλαουγκράνα στοιχεία”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ