ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Η εκδίκηση των «χωριατών»!

Στα ημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε δύο ομάδες από τη Λιγκ 1 και δύο από τη Μπουντεσλίγκα. Όχι δεν είναι αστείο, είναι ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Τσάμπιονς Λιγκ: Η εκδίκηση των «χωριατών»!

To φετινό -ιδιαίτερο- Τσάμπιονς Λιγκ μπαίνει στην τελική του ευθεία. Εκεί για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια δεν θα συναντήσουμε καμία ομάδα από την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία! Αντίθετα τέσσερεις ομάδες από δύο Πρωταθλήματα τα οποία γίνονται συχνά αντικείμενο χλευασμού και χαρακτηρίζονται υποτιμητικά ως “Farmers Leauges” (Πρωταθλήματα Χωριατών) θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Παρί, Λειψία, Μπάγερν Μονάχου και Λυόν βρίσκονται δίκαια και πανάξια στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μεγάλα φαβορί και άξια σεβασμού αουτσάιντερ ετοιμάζονται για την τελική σύγκρουση. Κοίτα που οι «χωριάτες» κάτι κάνουν σωστά τελικά.

Δίκαιες και… παντελονάτες προκρίσεις

Όλες οι ομάδες των ημιτελικών βρίσκονται εκεί με το σπαθί τους. Καμιά τους δεν «έκλεψε» την πρόκριση. Πέρασαν παίζοντας ωραίο και κυρίως σύγχρονο και άμεσο ποδόσφαιρο. Η Παρί κατάφερε να ξεπεράσει τις αυτοκαταστροφικές τάσεις και μια ανατροπή στα τελευταία λεπτά απέκλεισε την -σούπερ- Αταλάντα. Οι Γάλλοι παρά τις τεράστιες απουσίες που είχαν να διαχειριστούν (Βεράτι, Ντι Μαρία και ανέτοιμος Μπαπέ) βρήκαν τον τρόπο να μη ζήσουν ακόμη έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό. Η ομάδα του Τούχελ όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και καλύτερη. Έβγαλε στο γήπεδο ένα ένστικτο επιβίωσης που πρώτη φορά βλέπουμε από αυτή την ομάδα. Παρί

Η Λειψία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ήταν το αουτσάιντερ απέναντι στην μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοια ματς Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε. Αουτσάιντερ στα χαρτιά γιατί στην πράξη είδαμε μια ομάδα με διάθεση να επιτεθεί και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα απέναντι σε μια άλλη που σου δίνει την εντύπωση ότι θα κλεινόταν στα καρέ της ακόμη και κόντρα σε μια ερασιτεχνική ομάδα. Αυτό που κάνει η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει κουράσει. Σπουδαίος ο Σιμεόνε κατάφερε να βάλει τους «Ροχιμπλάνκος» στον χάρτη με αυτό το στυλ όμως τα καμπανάκια χτυπάνε το ένα μετά το άλλο και αυτός δεν βάζει μυαλό. Η Λειψία -όσο αντιπαθητική κι αν είναι εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο δημιουργήθηκε και ανέβηκε- έπαιξε σαν να είναι αυτή το φαβορί και η καλή ομάδα. Γιατί τελικά μάλλον ήταν.

Για την Μπάγερν Μονάχου τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Οι Βαυαροί ασέλγησαν στο κουφάρι της Μπαρτσελόνα. Και καλά έκαναν. Οι Καταλανοί λειτουργούν με απαράδεκτο τρόπο. Νομίζουν ότι μπορούν να πετύχουν πράγματα απλά με το όνομά τους και τον Μέσι. Το χαστούκι που δέχτηκαν από τη Μπάγερν ήταν τόσο ηχηρό όσο απαράδεκτη είναι και η εικόνα μιας ομάδας η οποία μεγαλούργησε τα προηγούμενα χρόνια.

Η Λυόν πήρε την πιο… καρυδάτη πρόκριση. Οι Γάλλοι ήταν μακράν το μεγαλύτερο αουτσάιντερ των προημιτελικών. Κόντρα στη φλύαρη και αβάσταχτα σοφτ Σίτι του Πεπ αντιπαρέταξαν ενέργεια και δυναμισμό. Της έβαλαν τρία τεμάχια, την έστειλαν σπίτι για ακόμη μια χρονιά και απέδειξαν με εμφατικό τρόπο ότι το στυλ του Γκουαρντιόλα μένει πίσω όσο περνάνε τα χρόνια.

Ημιτελικά… θανάτου

Κάπως έτσι ενώ όλοι περίμεναν να δουν τα ζευγάρια Παρί-Ατλέτικο και -τον κατά πολλούς πρόωρο τελικό- Σίτι-Μπάγερν τα πλάνα ανατράπηκαν. Έτσι είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πάντα μπορεί να συμβούν. Ειδικά η φετινή δομή της διοργάνωσης προσφέρονταν για εκπλήξεις. Τα μονά ματς δίνουν στα αουτσάιντερ περισσότερες πιθανότητες να κάνουν την έκπληξη. Όπως και έγινε. Τουλάχιστον στην περίπτωση της Λυόν. Γιατί έχω την εντύπωση ότι η Λειψία θα απέκλειε την Ατλέτικο και σε διπλά ματς.

Τρεις από της τέσσερεις ομάδες των ημιτελικών δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την Παρί είναι εμμονή. Για την Λειψία και την Λυόν όνειρο που στην αρχή της χρονιάς δεν θα τολμούσαν να διανοηθούν. Για τη Μπάγερν είναι απλά η ώρα. Η κλήρωση τα έφερε έτσι που στα ζευγάρια των ημιτελικών έχουμε ξεκάθαρα φαβορί και αουτσάιντερ. Στα προημιτελικά όπως είδαμε αυτό δεν είχε και μεγάλη σημασία όμως πλέον όλοι θα είναι πιο υποψιασμένοι. Η Λυόν και η Λειψία δεν έχουν απολύτως τίποτα να χάσουν. Θα κατέβουν στα παιχνίδια με το μαχαίρι στα δόντια και με απόλυτη άγνοια κινδύνου. Και ότι γίνει.

Για την Παρί και τη Μπάγερν Μονάχου υπάρχει το πρέπει του φαβορί. Κι ενώ η ομάδα του Φλικ ξέρει πολύ καλά πώς να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους Παριζιάνους. Η πίεση για πρόκριση στον τελικό είναι τεράστια για την Παρί κι όπως έχουμε δει όταν βρίσκεται σε τέτοιες καταστάσεις στη Ευρώπη δεν λειτουργεί καλά. Μπορεί με την Αταλάντα να τα κατάφερε αλλά η Λειψία και πιο έμπειρη είναι από τους Ιταλούς και καλύτερη ομάδα.

Η Λυόν θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα σε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή μοιάζει με πολεμική μηχανή. Η Μπάγερν μέσα στο 2020 τα έχει σαρώσει όλα στο πέρασμά της, μετρώντας 26 νίκες και μια ισοπαλία σε 27 ματς! Η ομάδα του Μονάχου είναι το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και για την -έκτη στην ιστορίας της- κατάκτηση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ποδόσφαιρο πέθανε ζήτω το… ποδόσφαιρο

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ότι καλύτερο μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος λάτρης του ποδοσφαίρου εκτός Μουντιάλ. Σου δίνει την ευκαιρία να δεις τις κορυφαίες ομάδες από όλες τις χώρες της Ευρώπης να κοντράρονται μεταξύ τους. Αυτό εκτός από θέαμα σου προσφέρει τη δυνατότητα να καταλάβεις που βρίσκεται το άθλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ έγινε ευδιάκριτο ότι το ποδόσφαιρο έχει μπει πλέον ξεκάθαρα σε μια νέα εποχή.

Ναι όλοι γνωρίζαμε ότι όσο περνάνε τα χρόνια η ταχύτητα και η ενέργεια παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στο παιχνίδι όμως τώρα το έχουμε και με σφραγίδα. Η κατακόρυφη πτώση των Ισπανικών ομάδων είναι για μένα το πέρασμα σε μια άλλη εποχή. Η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και η Ατλέτικο που κυριάρχησαν στη διοργάνωση τα προηγούμενα χρόνια φέτος δεν είχαν την παραμικρή ελπίδα. Το αργό τέμπο, τα πολλά βαριά κορμιά και το παιχνίδι χαμηλών μέτρων δεν έχουν πλέον καμία τύχη.

Η φάση πια είναι τρεξίματα, ενέργεια και… αμεσότητα. Ο Γιούργεκν Κλοπ είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή για έναν πολύ απλό λόγο. Επειδή κατάλαβε πρώτος απ’ όλους ότι το παιχνίδι πάει προς τα εκεί! Ήταν αυτός που από το 2010 εφάρμοσε το περίφημο gegenpress, αυτός που ήθελε την ομάδα του σε διαρκή κίνηση. Η Λίβερπούλ του μπορεί να αποκλείστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Ατλέτικο αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτό έγινε… τυχαία.Η Μπάγερν Μονάχου -η κατά πολλούς κορυφαία ομάδα στον κόσμο φέτος- θυμίζει πολύ τη Λίβερπουλ του Κλοπ. Η Σίτι του Πεπ από την άλλη πλήρωσε την μαλθακότητά της. Βγάζοντας ένταση μόνο από τη μέση και μπροστά οι «Πολίτες» είναι τόσο ευάλωτοι ώστε να δεχτούν τρία τέρματα από μια ομάδα η οποία έχει δέκα φορές μικρότερο μπάτζετ.

Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή λοιπόν έτσι και στο ποδόσφαιρο η ιστορία γράφεται κάθε μέρα. Ο κόσμος τρέχει και όποιος δεν συμβαδίζει μαζί του αναπόφευκτα μένει πίσω. Προς το παρόν αυτοί που δείχνουν να το έχουν καταλάβει καλύτερα αυτό είναι κάποιοι… «χωριάτες». Αυτοί ντε που φέτος θα πάρουν το Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ