Ο Γουίλιαμς μέτρησε 11 εμφανίσεις και κέρδισε μετάλλια νικητών στην Πρέμιερ Λιγκ και το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA Club μετά το ντεμπούτο του τον περασμένο Οκτώβριο με τους “κόκκινους“.

Ο Ουαλός δεξιός μπακ ήταν από τους πιτσιρικάδες που άρπαξαν τις ευκαιρίες από τα μαλλιά τη φετινή σεζόν. Μαζί με τον Κέρτις Τζόουνς ανάγκασαν τον Κλοπ να τους εμπιστευτεί με τον 19χρονο να παίζει την πλευρά θυμίζοντας τον Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ. Τα ανεβάσματά  και οι σέντρες του έδειχναν ότι έχει αυτό που χρειάζεται για να αποτελέσει ένα αξιόπιστο μπακ απ πίσω από τον Άγγλο ποδοσφαιριστή.

Τα ρεπό του Άρνολντ

Την είδηση της ανανέωσης σχολίασε από το Σάλτσμπουργκ περιχαρής ο τεχνικός της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ.

“Υπέροχα νέα. Υπέροχα νέα για αυτόν, υπέροχα νέα για εμάς. Νομίζω ότι ο Νέκο αποτελεί ένα project για εμάς. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω αυτήν τη λέξη, αλλά με τα αγγλικά μου δεν έχω καλύτερη. Υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά υπάρχουν ήδη πολλές δεξιότητες και δυνατότητες εκεί και αυτό το καθιστά τόσο συναρπαστικό. Ο Νέκο από την πρώτη μέρα που προπονήθηκε μαζί μας, εκπαιδεύτηκε σαν μηχανή. Κάθε μέρα γινόταν καλύτερος και καλύτερος και καλύτερος και σκέφτηκα, «Εντάξει, τι είναι αυτό ;!» Δυστυχώς λοιπόν, τη στιγμή που άρχισε να παίζει για εμάς, υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό. Αλλά έπρεπε να παίξει.

Ο Κλοπ, μάλιστα, αποκάλυψε ότι τον προορίζει για αναπληρωματικό του Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ.

«Το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν εναντίον του Νιουκάστλ είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Το πρώτο ημίχρονο, αγωνίστηκε ελαφρώς, [αλλά] το δεύτερο ημίχρονο ήταν εκεί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί είναι το αγόρι μας και είναι το ιδανικό μέρος για αυτόν τη στιγμή γιατί δεν βιαζόμαστε την καριέρα του. Θέλουμε να τον προετοιμάσουμε για την καριέρα του. Στη θέση του στην οποία πιθανότατα θα παίξει, υπάρχει ένας πολύ καλός παίκτης. Αλλά ο Άρνολντ δεν μπορεί και δεν πρέπει να παίξει 500 παιχνίδια τη σεζόν, οπότε πρέπει να έχουμε επιλογές εκεί. Ο Νέκο  είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ηλικιακή του ομάδα”.