ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Άνχελ Ντι Μαρία: Ο αντί-σταρ με το μαγικό αριστερό!

Σε ένα ρόστερ όπου Νεϊμάρ και Μπαπέ κλέβουν όλα τα φώτα ο Άνχελ Ντι Μαρία κάνει αυτό που έκανε πάντα. Παράγει όμορφο ποδόσφαιρο!

Άνχελ Ντι Μαρία: Ο αντί-σταρ με το μαγικό αριστερό!

Στη χθεσινή νίκη-πρόκριση της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Λειψίας ο Ντι Μαρία ήταν αδιαμφησβήτητα ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Στο σημαντικότερο ματς της χρονιάς -μέχρι το επόμενο- ο Αργεντίνος εξτρέμ με ένα γκολ και δύο ασίστ καθάρισε την μπουγάδα και έστειλε τους Παριζιάνους στον τελικό. Από το 2015 που βρίσκεται στο Παρίσι πραγματοποιεί εξαιρετικές χρονιές χωρίς ποτέ να κερδίζει τους τίτλους στα πρωτοσέλιδα. Ε και; Ο Άνχελ Ντι Μαρία μας έχει δείξει καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του ότι δεν τον ενδιαφέρει το σταριλικί. Το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι το ποδόσφαιρο. Και σε αυτό τα πάει πολύ καλά.

Παγκόσμια κλάση μακριά από τα φώτα

Είναι αλήθεια ότι όταν ένας παίκτης του κορυφαίου επιπέδου πάει στο γαλλικό πρωτάθλημα «χάνεται» κάπως. Η Λιγκ 1 έχει την λιγότερη αίγλη από τα μεγάλα πρωταθλήματα κι αν μια ομάδα από εκεί δεν φανεί στην Ευρώπη οι παίκτες δεν ακούγονται τόσο όσο αν έπαιζαν στην Πρέμιερ Λιγκ ή στην Πριμέρα για παράδειγμα. Αυτό δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση ότι στο γαλλικό Πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην Παρί βρίσκονται κάποιοι από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα και ο Άνχελ Ντι Μαρία. Ντι Μαρία

Ο Αργεντίνος είναι ένας από τους πλέον υποτιμημένους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής. Η ποδοσφαιρική του διαδρομή και αυτά που έχει καταφέρει κατά τη διάρκειά της αξίζουν περισσότερης προσοχής. Ο ίδιος με τη στάση του διαχρονικά έχει δείξει ότι αυτή η προσοχή είναι κάτι που δεν τον ενδιαφέρει. Πιθανότατα δεν το θέλει καν. Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά ο Ντι Μαρία βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο εδώ και μια δεκαετία. Όπου κι αν πήγε ήταν από αυτούς που έκαναν τη διαφορά.

Από τα πρώτα του χρόνια στη Μπενφίκα έδειξε ότι έχει αυτό το κάτι. Η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε σαν επιβράβευση των σπουδαίων του εμφανίσεων στην Πορτογαλία. Στη «Βασίλισσα»  ο Ντι Μαρία κέρδισε σε μια τετραετία ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Έφυγε το καλοκαίρι του 2014 μετά την καλύτερή του χρονιά εκεί απλά επειδή η Ρεάλ αγόρασε τον Χάμες που ήταν τότε πιο… εμπορικός. Ντι Μαρία Παρί

Τότε βρέθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ και τη Γιουνάιτεντ σε μια χρονιά που δεδομένα θα ήθελε να ξεχάσει. Ευτυχώς για εκείνον κατάλαβε γρήγορα ότι οι «Κόκκινοι Διάβολοι» εκείνη την εποχή θα έκαιγαν ακόμα και τον Μέσι στην κατάσταση που βρίσκονταν. Επόμενος και τελευταίος σταθμός η Παρί. Στη Γαλλία ο Ντι Μαρία βρήκε το λιμάνι του. Μια ομάδα στην οποία νιώθει σιγουριά και ασφάλεια. Είναι εμφανές ότι εκεί απολαμβάνει το παιχνίδι περισσότερο από οπουδήποτε. Χθες ανταπέδωσε χαρίζοντας μια πρόκριση στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «κρυφός» MVP της Παρί

Η αλήθεια είναι πως ο Ντι Μαρία πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Παρί. Ακόμη μία. Για την ακρίβεια από το 2015 που βρέθηκε εκεί έχει διψήφιο αριθμό σε γκολ και σε ασίστ σε κάθε μία από τις πέντε σεζόν του! Συνολικά σε 220 εμφανίσεις με την Παρί έχει σημειώσει 81 γκολ και έχει μοιράσει 92 ασίστ! Τα νούμερα αυτά αρκούν για να γίνει εύκολα κατανοητό πόσο μεγάλη και σημαντική υπήρξε η επιρροή του Αργεντίνου στο παιχνίδι της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Αποτελεί ξεκάθαρα έναν από τους σπουδαιότερους και σημαντικότερους παίκτες που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της.

Σε ένα κλαμπ που πασχίζει όσο κανένα να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα και την προσοχή παίκτες όπως Ντι Μαρία διατηρούν μια πολύ σημαντική ισορροπία. Όταν όλοι ασχολούνται με τα τερτίπια και τα σκάνδαλα του Νεϊμάρ και με το πότε και αν θα φύγει ο Μπαπέ, ο Ντι Μαρία είναι πάντα εκεί απλά για να παίξει ποδόσφαιρο. Μια ήρεμη δύναμη. Θα παίξει όπου χρειαστεί. Δεξιά, αριστερά, δεκάρι. Παντού. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί τον «κρυφό» MVP της Παρί.

Όλοι ξέρουν πριν καν αρχίσει η σεζόν τι θα προσφέρει στην ομάδα. Κι αυτός δεν θα την απογοητεύσει ποτέ. Με μεγάλη συνέπεια και ακόμη μεγαλύτερη κλάση γράφει σπουδαία νούμερα και δίνει σημαντικές λύσεις χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο. Η διαφορά στην εικόνα της Παρί στον ημιτελικό με τη Λειψία σε σχέση με τον προημιτελικό κόντρα στην Αταλάντα ήταν τεράστια και εμφανής.

Ο λόγος; Η απουσία του Ντι Μαρία από ματς με τους Ιταλούς λόγω καρτών. Με την εμφάνισή του κόντρα στη Λειψία έκανε έναν ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ να μοιάζει περίπατος. Πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε εκεί που δεν έχει ξαναφτάσει ποτέ στην ιστορία της. Στο μεγάλο τελικό.

Παίκτης που παράγει… ποδόσφαιρο

Με τον Ντι Μαρία στην εντεκάδα η Παρί ανεβαίνει πολλά επίπεδα δημιουργικά τόσο σε συνθήκες ανοιχτού παιχνιδιού όσο και στις στημένες φάσεις. Η αλήθεια είναι ότι οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο θα επωφελούταν στη δημιουργία με έναν παίκτη όπως ο 32χρονος Αργεντίνος στη σύνθεσή της. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι ρόλων. Οι ομάδες που καταφέρνουν να κάνουν ξεκάθαρο στους παίκτες τους τι ζητάνε από αυτούς είναι αυτές που πάνε μπροστά. Αρκεί βέβαια και οι παίκτες να έχουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να υπηρετήσουν τους ρόλους αυτούς.

Ο Ντι Μαρία ανήκει στην κατηγορία των παικτών που είναι φτιαγμένοι για να παίζουν τον πιο ποδοσφαιρικό ρόλο μέσα σε μια ομάδα. Να παράγουν ποδόσφαιρο. Ο Αργεντίνος είναι ένας μαέστρος της δημιουργίας. Αν κάτι ξέρει να κάνει καλά μέσα σε ένα γήπεδο είναι αυτό. Με το μαγικό του αριστερό πόδι μπορεί να φτιάξει φάσεις από το πουθενά. Η εκτέλεση φάουλ στο χθεσινό πρώτο γκολ της Παρί είναι σεμιναριακή. Μπορεί να φαίνεται απλό αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο. Η μπάλα πάει συστημένη στο κεφάλι του Μαρκίνιος. Ο Βραζιλιάνος με ένα άλμα στο θεό την καρφώνει στα δίχτυα του ανήμπορου Γκουλάσι. 1-0 στο 13 και το παιχνίδι αυτομάτως άλλαξε χαρακτήρα.

Με μια έμπνευση του Ντι Μαρία η Παρί έγινε από νωρίς το αφεντικό. Έδιωξε το άγχος και η πρόκριση στον τελικό ήρθε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι περίμεναν ακόμα και οι ίδιοι οι Παριζιάνοι. Το στοιχείο του απρόβλεπτου είναι πάντα ένα πολύ μεγάλο ατού για τους επιθετικογενείς παίκτες. Είναι αυτό που συχνά στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων οποιαδήποτε τακτική και στρατηγική. Οποιοδήποτε πλάνο.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία έδειξε χθες για ακόμη μια φορά έχει την τεχνική και την ποιότητα να κρίνει μόνος του ένα τόσο σημαντικό ματς. Στον μεγάλο τελικό η Παρί θα περιμένει ξανά πολλά από αυτόν. Κι αν στο τέλος κατακτήσει το τρόπαιο να είστε σίγουροι ότι δεν θα τον δείτε σε πολλές πανηγυρικές φωτογραφίες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ