ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τεν Χαγκ… εκτέθηκες – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Σεβίλλη League… πράξη 6η – Μια διοργάνωση όλη δική της (vid)

Όσο και αν προσπάθησε η Ίντερ δεν μπόρεσε να ξορκίσει τα μάγια, με τη Σεβίλλη να κατακτά στην Κολωνία το 6ο Europa League της ιστορίας της.

Σεβίλλη League… πράξη 6η – Μια διοργάνωση όλη δική της (vid)

Είναι ο θεσμός της! Η Σεβίλλη αναδείχθηκε για 6η φορά στην ιστορία της νικήτρια του Europa League. Οι Ανδαλουσιάνοι βγήκαν θριαμβευτές σε έναν συγκλονιστικό τελικό (3-2) κόντρα στην Ίντερ. Το «χρυσό» γκολ για τους Σεβιγιάνους πέτυχε ο Ντιέγκο Κάρλος. Η Σεβίλλη φθάνει στην 6η κατάκτηση της διοργάνωσης τα τελευταία 15 της ιστορίας της. Σπουδαία προσπάθεια και από την Ίντερ που πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της όμως δεν τα κατάφερε.

Η αναμέτρηση στην Κολωνία πριν την έναρξη δεν θύμιζε τίποτα σε γιορτή. Ο τελικός του Europa League πραγματοποιήθηκε χωρίς τη παρουσία κόσμου με τους διοργανωτές να τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα για την πανδημία. Στον αγωνιστικό χώρο όμως, οι δύο ομάδες θέλησαν με τη σέντρα να ανταμείψουν όλους τους τηλεθεατές.

Το παιχνίδι άναψε με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Μόλις στο 3′ η Ίντερ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λουκάκου από τον Ντιέγκο Κάρλος. Ο Βέλγος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση με την μπάλα να παραβιάζει την εστία του Μπόνο. Οι «Νεραντζούρι» απέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ βάζοντας δύσκολα στη Σεβίλλη.

Η ομάδα από την Ανδαλουσία όμως είναι φτιαγμένη για τέτοιες καταστάσεις στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Επτά λεπτά αργότερα η ομάδα του Λοπετέγκι βρήκε απάντηση φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Δράστης για τους Σεβιγιάνους ο Λουκ Ντε Γιονγκ, με τον Ολλανδό να κεραυνοβολεί με κεφαλιά τον Χαντάνοβιτς.

Σαν να μην έφθανε αυτό, με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο έμπειρος επιθετικός πέτυχε και δεύτερο τέρμα ανατρέποντας τα δεδομένα. Σε εκτέλεση φάουλ, ο Ντε Γιονγκ στο 33′ με άπιαστη κεφαλιά χάρισε το προβάδισμα στη Σεβίλλη προκαλώντας πανικό στον πάγκο της ομάδας του. Η χαρά κράτησε όμως μόνο δύο λεπτά. Στο 35′ ο Ντιέγκο Γοδίν με πανομοιότυπο τρόπο έκανε το 2-2 ολοκληρώνοντας το τρελό πρώτο ημίχρονο του τελικού.

Στο δεύτερο μέρος όπως ήταν φυσικό ο δαιμονιώδης ρυθμός… έπεσε! Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν έχοντας ωστόσο το μυαλό τους σε μεγάλο βαθμό στα μετόπισθεν. Η Ίντερ με τον Λουκάκου ως κύριο εκφραστή των επιθέσεων της ομάδας του περιορίστηκε στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Η μπάλα στο πρώτο μέρος  του δεύτερου μισού περιήλθε στα πόδια των Σεβιγιάνων.

Λυτρώθηκε ο Ντιέγκο Κάρλος – Χάρισε το τρόπαιο στη Σεβίλλη

Ο ισπανικός σύλλογος έχοντας φλύαρη κατοχή δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Χαντάνοβιτς. Η μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε δια ποδός Λουκάκου. Στο 66′ ο Βέλγος βγήκε τετ α τετ, όμως το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Μπόνο. Λίγα λεπτά μετά η Σεβίλλη είδε τον Οκάμπος να αποχωρεί τραυματίας μην μπορώντας να αντέξει τους μυϊκούς πόνους.

Τι κι αν όμως η Ίντερ φάνηκε να ήταν καλύτερη στην επανάληψη. Η Σεβίλλη βρήκε τον τρόπο στο 75′ να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Σκόρερ για τους Ανδαλουσιάνους ο Ντιέγκο Κάρλος, με τον ταλαντούχο άσσο με γυριστό να παραβιάζει την εστία των Μιλανέζων. Η μπάλα κόντραρε πάνω στον Λουκάκου ξεγελώντας τον Χαντάνοβιτς.

Στο τελευταίο 15λεπτο η Ίντερ προσπάθησε να αντιδράσει. Η Σεβίλλη με την εμπειρία της κατάφερε να ροκανίσει τον χρόνο και να περιορίσει στο ελάχιστο τους κινδύνους γύρω από την εστία του Μπόνο. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ομάδα του Τζουλιέν Λοπετέγκι να κατακτά για άλλη μία φορά το Europa League… Την αγαπημένη της διοργάνωση!

Σεβίλλη 

Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος, Ρεγκιλόν, Ζορντάν, Φερνάντο, Μπανέγα, Οκάμπος, Ντε Γιονγκ, Σούσο

Ίντερ 

Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι, Ντε Φράι, Γκοδίν, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γιανγκ, Μαρτίνες, Λουκάκου

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ