ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

¡Viva Sevilla! Έξι τελικοί… έξι διαφορετικοί ήρωες!

Ο Λουκ Ντε Γιόνγκ διατηρώντας την... παράδοση των δυο γκολ σε τελικούς Γιουρόπα Λιγκ, ήταν ο λυτρωτής της Σεβίλλης και έγινε ο 6ος «ήρωας» σε ισάριθμους τελικούς της ομάδας

¡Viva Sevilla! Έξι τελικοί… έξι διαφορετικοί ήρωες!

Ο ύμνος του Γιουρόπα Λιγκ να παίζει και η Σεβίλλη… μεταμορφώνεται. Οι Ανδαλουσιάνοι μετρούν 6 τελικούς σε Κύπελλο Ουέφα/Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας το απόλυτο 6/6! Ο Ισπανοί το απέδειξαν και κόντρα στην θεωρητικά ισχυρότερη Ίντερ του Κόντε, έχοντας σε ρόλο ήρωα τον Λουκ Ντε Γιόνγκ. Έναν ρόλο που σε κάθε τελικό των Σεβιγιάνων υπάρχει και κάποιος… νέος που κλείνεται να αναλάβει.

Έντσο Μαρέσκα (2006)

Πολύ πριν ξεκινήσει η δυναστεία της Σεβίλλης στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση ευρωπαϊκών συλλόγων, οι Ανδαλουσιάνοι ήθελαν να διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο τους στο Αϊντχόφεν το 2006. Πιονέρος σε αυτό το ταξίδι ήταν ο Έντσο Μαρέσκα. Ο Ιταλός μέσος ηγήθηκε της ομάδας του και με 2 γκολ «καθάρισε» τη γενναία Μίντλεσμπρο και χάρισε στη Σεβίλλη το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο. Από ένα γκολ είχε κάθε παίκτης από το«θρυλικό» δίδυμο Κανουτέ-Φαμπιάνο με το 4-0 να δείχνει την σαφή ανωτερότητα των Ισπανών.

Αντρές Πάλοπ (2007)

Το μομέντουμ από την προηγούμενη χρονιά συνεχίστηκε και τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τους παίκτες του Χουάντε Ράμος να μην αστειεύονται. Αποκλείοντας μεταξύ άλλων τις Σαχτάρ Ντόνετσκ και Τότεναμ, οι Ανδαλουσιάνοι ήθελαν να συνεχίσουν την επέλαση τους στη διοργάνωση κατακτώντας το τρόπαιο. Ωστόσο το έργο τους θα ήταν αρκετά δυσκολότερο, με την αμιγώς…Ισπανική Εσπανιόλ των Ταμούδο, Χαρκέ, Ρουφέτε και Λουίς Γκαρθία στο δρόμο τους.

Στον ισπανικό… εμφύλιο ο Αντρές Πάλοπ χρειάστηκε πολλές φορές να επέμβει για να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι. Το 1-1 μετά τα 90′ και το 2-2 της παράτασης, οδήγησαν αναπόφευκτα την αναμέτρηση στη διαδικασία των πέναλτι. Ο πολύπειρος Ισπανός πορτιέρο κυριάρχησε των αντιπάλων του αποκρούοντας 3 από τα 4 πέναλτι που εκτελέστηκαν. Γκαρθία, Ζονάτας και Τορεχόν εξουδετερώθηκαν από τον… on-fire Πάλοπ, ο οποίος χάρισε απλόχερα το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο στην ομάδα του. Αυτός έμελλε να είναι και ο τελευταίος αγώνας του αδικοχαμένου Αντόνιο Πουέρτα, ο οποίος «έφυγε» λίγους μήνες μετά.

Μπέτο (2014)

Επτά χρόνια μακριά από τον τελικό της αγαπημένης της διοργάνωσης ήταν…πολλά. Κάτι που φρόντισε να καταστήσει σαφές, ξεκινώντας νέα αυτοκρατορία, μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Την αρχή κλήθηκε να κάνει πάλι ένας τερματοφύλακας. Ο Πορτογάλος, Μπέτο, ήταν αυτός που στάθηκε ως… τείχος μπροστά από την εστία της Σεβίλλης, η οποία τα βρήκε… σκούρα απέναντι στη Μπενφίκα.

Έχοντας περάσει από όλες τις 4 μεγάλες του πορτογαλικού ποδοσφαίρου (Πόρτο, Σπόρτινγκ και Μπράγκα) εκτός από τους «αετούς», ο Μπέτο πήρε… προσωπικά τον τελικό. Οι Πορτογάλοι ήταν ανώτεροι και ο έμπειρος τερματοφύλακας χρειάστηκε να κάνει συνολικά 15(!) αποκρούσεις σε κανονική διάρκεια και παράταση για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Από τα 11 βήματα ο σπεσιαλίστας στα πέναλτι Καρντόσο και Ροδρίγο ηττήθηκαν, ενώ οι Σεβιγιάνοι ευστόχησαν σε όλα τα χτυπήματα τους κερδίζοντας έτσι τον τίτλο.

Σε μια πρωτοφανή αστοχία, η Ουέφα ανακήρυξε τον εξαιρετικό Ράκιτιτς ως παίκτη του αγώνα, με τους υπεύθυνους να… ξεχνούν μάλλον πως ο Πορτογάλος τερματοφύλακας αγωνίστηκε!

Κάρλος Μπάκα (2015)

Η εμφανίσεις του Κάρλος Μπάκα στους τελικούς του 2014 και του 2015 ήταν… σαν τη μέρα με τη νύχτα. Ο Κολομβιανός επιθετικός όσα δεν κατάφερε έναν χρόνο νωρίτερα με την ομάδα του, πέτυχε λίγους μήνες μετά. Μετρώντας ήδη 5 γκολ στη διοργάνωση, ο Μπάκα ήταν το «βαρύ χαρτί» της Σεβίλλης στην επίθεση.

Σε έναν τελικό με άγρια ομορφιά ο Μπάκα έδωσε αρχικά το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1)απέναντι στη Ντνίπρο. Στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε ξανά  για το τελικό 3-2 των Ισπανών, που πέρασαν στην πρώτη θέση κατακτήσεων του θεσμού (4).

Κόκε (2016)

Ίσως ο πιο ανέλπιστος ήρωας των Ανδαλουσιάνων σε όλους τους τελικούς που κατάφεραν να βρεθούν. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ ερχόταν ορεξάτη από την επική ανατροπή σε βάρος της Ντόρτμουντ στα προημιτελικά, όμως υπολόγιζε χωρίς τον… ξενοδόχο.Φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο Ισπανός μπακ σε ρόλο εξτρέμ κυριάρχησε στη δεξιά πλευρά. Αν και οι Άγγλοι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με τον Στάριτζ, η κατάσταση ανετράπη πλήρως χάρις στον Κόκε.

Εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον άλλοτε συμπαίκτη του, Αλμπέρτο Μορένο, ο Κόκε συνέχισε την παράδοση των παικτών που σκοράρουν δύο φορές σε τελικούς και σε πανηγυρικό κλίμα χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του για τρίτη συνεχόμενη φορά. Αυτό το κύπελλο έκλεισε και τον κύκλο του θρυλικού Αντόνιο Ρέγιες στην ομάδα, ο οποίος έφτασε συνολικά τις 5 κατακτήσεις του θεσμού (άλλες δύο ως παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης).

Λουκ Ντε Γιόνγκ (2020)

Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο Λουκ Ντε Γιόνγκ έγινε ο νέος ήρωας της Σεβίλλης στον 6ο και τελευταίο τελικό της ομάδας. Ο 31χρονος ψηλός επιθετικός προτιμήθηκε από τον βασικό Γιούσεφ Εν-Νεσίρι. Και το στοίχημα του Τζουλέν Λοπετέγκι απέδωσε. Με δύο πραγματικά άπιαστες προσπάθειες με το κεφάλι, ο Ντε Γιόνγκ νίκησε κατά κράτος τους αντιπάλους του. Πρώτα με κεφαλιά-ψαράκι «κάρφωσε» τον Χαντάνοβιτς για το 1-1, ενώ λίγο αργότερα κέρδισε στον αέρα τον Γκαλιαρντίνι για το 2-1.

Αν και η Ίντερ ισοφάρισε σε 2-2 το «ψαλιδάκι» του Ντιέγκο Κάρλος έφερε το τελικό 3-2 και το νέο τρόπαιο στη «δική της διοργάνωση». Ομόφωνα, ο Ολλανδός αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, κερδίζοντας και τον τίτλο του… ήρωα για την ομάδα του. Μέχρι να έρθει ο επόμενος…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ