ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
Η Ρεάλ βρήκε τον αμυντικό που έψαχνε στην Άρσεναλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

(Γιατί) Ο Νεϊμάρ πρέπει να αποδεικνύει πως δεν είναι… ελέφαντας (; )

Όσο και αν προσπαθεί ο Νεϊμάρ να επιτύχει, πάντα η κριτική είναι αυτή που φτάνει στα αυτιά του. Ακόμη και όταν ο ίδιος φέρει ελάχιστη ευθύνη.

(Γιατί) Ο Νεϊμάρ πρέπει να αποδεικνύει πως δεν είναι… ελέφαντας (; )

Ίσως η πιο δυνατή εικόνα του φετινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε μετά τη λήξη των 90 λεπτών. Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» τον Νεϊμάρ να κλαίει απαρηγόρητος μετά τη χαμένη ευκαιρία της Παρί να κατακτήσει το τρόπαιο. Σε μια χρονιά που ο «Νέι» έκλεισε πολλά στόματα, η αποτυχία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στοιχειώνει ξανά τους Παριζιάνους και κατ’επέκταση τον ίδιο.

Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς… Παρί

Υπάρχουν πολλές λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τον Νεϊμάρ. Από τις… όχι και τόσο καλές όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ακόλουθη: Αδιάφορος. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να κάνει… καπρίτσια εκτός γηπέδων, από αυτά που δεν του επέτρεπε να κάνει η Μπαρτσελόνα. Ωστόσο αυτό είναι ένα λάθος που έκανε η Παρί, πριν καν ο«Νέι» φορέσει τη φανέλα της. Η ύπαρξη σχετικού όρου περί « διαφορετικής μεταχείρισης» του ιδίου ήταν ένα… τυράκι που έβαλαν οι Άραβες για να τον πείσουν να έρθει στην Πόλη του φωτός. Μόνοι τους έσκαψαν τον… λάκκο τους, επιτρέποντας στον Βραζιλιάνο να έχει αυτή τη συμπεριφορά. Και δυστυχώς ο Νεϊμάρ δεν κατάφερε να μην πέσει στο… τρυπάκι.

Η άδικη κατσάδα και οι εμφανίσεις που δεν λένε ψέμματα

Μέσα στο γήπεδο όμως η εικόνα του 28χρονου πλέον επιθετικού δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάζει μερικές φορές εκτός. Συγκεντρωμένος στον στόχο του, το «χρυσό παιδί» της Βραζιλίας κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει. Η σεζόν ξεκίνησε εφιαλτικά για τον ίδιο, καθώς οι… τάσεις φυγής του δυσαρέστησαν τους οπαδούς της Παρί. Μέσα σε όλα αυτά είχε και τους τραυματισμούς να τον ταλαιπωρούν για ακόμη μια φορά.

Επιστρέφοντας τον Σεπτέμβριο, η ομάδα του δεν πατούσε καλά ενώ τα… μπινελίκια έπεφταν βροχή σε κάθε παιχνίδι. Στα 4 πρώτα παιχνίδια του σκόραρε 3 φορές και τις 3 για να χαρίσει τη νίκη στην Παρί. Μερικά στόματα «βούλωσαν», όμως οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν. Οι τραυματισμοί δυστυχώς συνεχίστηκαν, αφήνοντας τον να αγωνιστεί σε μόλις 15 παιχνίδια στο Σαμπιονά. Παρά τις κακουχίες του όμως βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα 13 φορές, ενώ «έφτιαξε» συμπαίκτη του άλλες 6 φορές. Αριθμοί άριστοι αν αναλογιστούμε τον χρόνο προσαρμογής που ΔΕΝ είχε.

Και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ο Νεϊμάρ κατάφερε να δείξει το δρόμο για τους εξίσου ταλαντούχους συμπαίκτες του. Στη φάση των ομίλων αγωνίστηκε μόλις 135 λεπτά, καθώς οι τραυματισμοί που προαναφέραμε του έκοψαν τον δρόμο. Παρόλα αυτά η Παρί δεν είχε πρόβλημα να περάσει με άνεση στους «16», αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ρεάλ.

Στα νοκ-άουτ, όπου η Παρί είχε ζήσει μεγάλα… ναυάγια ο Βραζιλιάνος δεν άφησε την κατάσταση στη μοίρα της. Με δύο γκολ σε δύο αναμετρήσεις με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, έστειλε την ταλαντούχα ομάδα του Φαβρ σπίτι της. Η μεγάλη διακοπή του κορονοϊού δεν αποσυγκέντρωσε τον «Νέι» ο οποίος αν και συνέχισε τα… εξωγηπεδικά του, αγωνιστικά ήταν σωστός και συνεπής.

Η (λανθασμένη) κρίση εκ του αποτελέσματος

Πριν το Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινήσει, η Παρί κατέκτησε και το Κύπελλο Γαλλίας. Πάλι με σκόρερ τον ίδιο, η Σεντ Ετιέν ηττήθηκε με 1-0 και το κύπελλο κατέληξε πάλι στο Παρίσι. Αλλά όπως λένε πολλοί, στη Farmers League αυτό ήταν παιχνιδάκι.

Επιστρέφοντας πάλι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η τύχη έφερε πρώτα Αταλάντα και μετά Λειψία στον δρόμο των πρωταθλητών Γαλλίας. Αν και βρέθηκαν να χάνουν για 90 λεπτά από τη… σταχτοπούτα του Μπέργκαμο, ο Βραζιλιάνος έκανε τα πάντα για να αποτρέψει τον αποκλεισμό. Στην ίσως πιο ώριμη εμφάνιση του με την Παρί, ο Νεϊμάρ δεν σκόραρε αλλά σχεδόν έφερε μόνος του την ανατροπή στα δραματικά τελευταία λεπτά. Αν και αρχικά ο εκνευρισμός του για να αποδείξει πως δεν είναι… ελέφαντας τον οδήγησαν σε μερικά λάθη. Η είσοδος όμως του «Ρόμπιν», Εμπαπέ, μοίρασε το βάρος. Μένοντας ψηλότερα, ο Βραζιλιάνος συνέβαλε τα μέγιστα στα δύο τέρματα στις καθυστερήσεις.

Ο εκνευρισμός του Νεϊμάρ να αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί, συνεχίστηκε και στον ημιτελικό με τη Λειψία. Για ακόμη μια φορά η Τύχη γύρισε την πλάτη στον 28χρονο, ο οποίος αν και εξαιρετικός δεν κατάφερε να σκοράρει. Τα δοκάρια τον… τρόλαραν», σταματώντας τη μπάλα στο 6′ και το 35′. Παρόλα αυτά η Παρί κατάφερε να προχωρήσει στο τελευταίο βήμα πριν το τρόπαιο, κάτι που κατάφερνε για πρώτη φορά στα 50 χρόνια ιστορίας της.

Η ατυχία όμως χτύπησε ξανά την πόρτα του Νεϊμάρ (και όχι μόνο). Για 75 λεπτά και με τον Ντι Μαρία να προσπαθεί να βγάλει αυτή τη μια «μαγική» πάσα, η άμυνα της Μπάγερν απορροφούσε την πίεση. Ακόμα και όταν δημιούργησε ευκαιρία για τέρμα, ο Νόιερ απέκρουσε αρχικά, ενώ ανέκοψε και την πάσα «πάρε-βάλε» του Βραζιλιάνου. Σχεδόν δακρυσμένος ο Νεϊμάρ ήξερε πως θα χρειαζόταν και τύχη για να μπορέσει να σκοράρει, τύχη η οποία του έλειψε στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις. Τύχη η οποία ήταν με το μέρος του Γερμανού πορτιέρο, ο οποίος έσωσε και τις ευκαιρίες των Μαρκίνιος και Εμπαπέ.

Η «κατάρα» του να είσαι ηγέτης

Ίσως ο μικρός Γάλλος θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα, αν σημάδευε καλύτερα και με περισσότερη υπομονή μετά την παράλληλη πάσα. Ωστόσο το «χρυσό παιδί« των Γάλλων δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, γλυτώνοντας και την σκληρή κριτική, την οποία για ακόμη μια φορά δέχθηκε κατάμουτρα ο Νεϊμάρ.

Κριτική η οποία εκ του αποτελέσματος κρίνεται άδικη. Δεν φταίει αυτός που ο «βράχος» και σπάνια  ασυνεπής Τιάγκο Σίλβα έχασε τον Κομάν στη φάση του γκολ. Δεν φέρει ευθύνη που ο Κέρερ έβλεπε… εφιάλτες από τον Κομάν. Δεν ευθύνεται ο ίδιος που ο Εμπαπέ δεν κατάφερε να νικήσει τον… παλιό και τρομακτικό Μάνουελ Νόιερ. Δεν ευθύνεται αυτός που ο Τούχελ αποφάσισε για κάποιο λόγο να αποσύρει τον Ντι Μαρία από το παιχνίδι.

Πάντα το βάρος πέφτει στον ηγέτη και κακά τα ψέμματα ηγέτης αυτής της ομάδας είναι ο Νεϊμάρ και όχι ο Εμπαπέ. Στις καλές αλλά και τις κακές μέρες ο ηγέτης είναι ο πρώτος υπόλογος. Πλέον όμως στο Παρίσι ψάχνουν μόνο τις… κακές μέρες για να ακούσει κατσάδα ο Βραζιλιάνος. Μετά τη λήξη του αγώνα δεν αντέχει και ξεσπά σε κλάματα. Ξέρει πως απέτυχε να φέρει τον τίτλο που οι Καταριανοί ξοδεύουν εδώ και περίπου μια δεκαετία περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κυρίως όμως ξέρει πως η κριτική θα του χτυπήσει πάλι την πόρτα, άδικα για ακόμη μια φορά. Φλικ και Αλάμπα αντιλαμβάνονται τη δύσκολη θέση του Νεϊμάρ και τον παρηγορούν μετά τη λήξη του αγώνα. Ακόμη και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Νασέρ Αλ -Κελαϊφί, προσπαθεί να αναστυλώσει το ηθικό του «Νέι». Να τον προετοιμάσει για τη μέρα που η τύχη θα του «χαμογελάσει» και θα «βουλώσει» όλα τα στόματα των επικριτών μια και καλή. Όχι ότι χρειάζεται να το (ξανά)κάνει.

ΥΓ: Κάποτε όλοι γελούσαν με τον Νόιερ όταν ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα. Οι ίδιοι που «γελούσαν» τότε είναι οι ίδιοι με αυτούς που τον αποθέωναν και μιλούσαν για «εξιλέωση» χθες. Γιατί ο Νόιερ έπρεπε να αποδείξει και αυτός πως δεν είναι… ελέφαντας…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ