ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε τα πάντα μένοντας πιστή στις αρχές της!

Η Μπάγερν Μονάχου είναι από χθες η νέα κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ κλείνοντας έτσι μια από τις καλύτερες χρονιές στην τεράστια ιστορία της.

Η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε τα πάντα μένοντας πιστή στις αρχές της!

Η Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε τη χρονιά κάτω από έντονη αμφισβήτηση. Παρά το γεμάτο σε επιλογές και ποιότητα ρόστερ η εικόνα της ομάδας δεν ήταν αυτή που όλοι περίμεναν. Κάτι δεν κούμπωνε καλά. Τελικά αυτό το κάτι είχε ονοματεπώνυμο. Ο Νίκο Κόβατς καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στον πάγκο της Μπάγερν παρουσίασε ένα σύνολο που δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο να δείξει. Η απομάκρυνσή του τον περασμένο Νοέμβρη έφερε στη θέση του προπονητή τον Χάνσι Φλικ. Και τα πάντα άλλαξαν. Οι Βαυαροί από ένα αδιάφορο σύνολο μεταλλάχθηκαν σε μια αρμάδα που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Στην καλύτερη ομάδα του κόσμου που κατέκτησε το τρεμπλ. Το μεγαλύτερο παράσημο για αυτούς είναι ότι κατάφεραν να κυριαρχήσουν με τον δικό τους -άκρως ποδοσφαιρικό- τρόπο.

Φλικ ο σωστός άνθρωπος για το σωστό πρότζεκτ

Από την αρχή της χρονιάς φαινόταν ότι κάτι καλό πάει να γίνει στη Μπάγερν. Οι Βαυαροί μετά από πολλά χρόνια προχώρησαν σε μια ουσιαστική ανανέωση του ρόστερ τους. Το κλείσιμο της χρυσής εποχής των «Ρομπερί» απαιτούσε σοβαρό σχεδιασμό και γενναία βήματα για την επόμενη μέρα. Γράφαμε από εδώ ότι το νέο πρότζεκτ του κλαμπ παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού έδειχνε ικανό αργά ή γρήγορα να φέρει νέες σπουδαίες επιτυχίες. Τελικά το γρήγορα ήταν… φέτος.

Βέβαια αν κάποιος έλεγε τον Νοέμβρη ότι η Μπάγερν θα κατακτούσε το τρεμπλ πιθανότατα θα τον περνούσαν για τρελό. Η ομάδα του Μονάχου έφτασε στα τέλη εκείνου του μήνα μέχρι και στη 7η θέση της Μπουντεσλίγκα! Ο Κόβατς είχε δείξει από την προηγούμενη χρονιά ότι δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση. Η δεύτερη ευκαιρία που πήρε ήταν μάλλον λάθος επιλογή. Επιλογή που όμως δεν κόστισε πρώτον επειδή διορθώθηκε γρήγορα και δεύτερο γιατί -κακά τα ψέματα- στο γερμανικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει μια ομάδα με την ποιότητα να εκμεταλλευτεί τις γκέλες της Μπάγερν και να ξεφύγει στη βαθμολογία.

Όταν ο Κόβατς απολύθηκε τα ονόματα για το νέο προπονητή της ομάδας έδιναν και έπαιρναν. Ο Χάνσι Φλικ ανέλαβε προσωρινά μέχρι να βρεθεί ο εκλεκτός. Με τον Γερμανό στο τιμόνι η εικόνα της ομάδας ήταν εξαιρετική κι έτσι το προσωρινά έγινε μέχρι το τέλος της σεζόν. Όσο πέρναγε ο καιρός τα πράγματα πήγαιναν όλο και καλύτερα. Η Μπάγερν ρόλαρε, έβρισκε ξανά την όρεξή της έπαιζε ωραίο, γρήγορο και κυρίως αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Στις αρχές Φλεβάρη ανέβηκε στην κορυφή και δεν έπεσε από εκεί ποτέ ξανά. Με μια ξέφρενη πορεία εντός του 2020 μέτρησε 29 νίκες και μία ισοπαλία σε 30 παιχνίδια σε Γερμανία και Ευρώπη κατακτώντας όποιον τίτλο διεκδίκησε.

Ως φυσικό επακόλουθο ο Φλικ μονιμοποιήθηκε για τα καλά υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Το μέγεθος επιρροής του στο παιχνίδι της ομάδας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Αυτή τη στιγμή η Μπάγερν Μονάχου είναι η κορυφαία ομάδα του πλανήτη και ο βασικότερος υπεύθυνος για αυτό είναι ο 55χρονος Γερμανός προπονητής.

Όπως μόνο αυτή ξέρει

Η Μπάγερν Μονάχου είναι ένα σπουδαίο κλαμπ. Η τεράστια ιστορία της, οι αμέτρητοι τίτλοι και οι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα της αρκούν για να καταλάβει κανείς περί τίνος πρόκειται. Εκτός όμως από μεγάλη ομάδα η Μπάγερν είναι και ιδιαίτερα ξεχωριστή! Ο τρόπος που λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα είναι σεμιναριακός. Σύλλογος που σέβεται την ιστορία του και αυτούς που την έγραψαν. Σε κομβικά διοικητικά πόστα συναντάει κανείς ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ομάδα, αποδεδειγμένα την αγαπάνε και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις αρχές του συλλόγου.

Η Μπάγερν είναι η μοναδική από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης που δεν παρασύρθηκε ποτέ από την τρέλα που επικράτησε στην ποδοσφαιρική αγορά τα τελευταία χρόνια. Όχι γιατί δεν έχει χρήματα να ξοδέψει, αλλά επειδή απλά έχει μια άλλη φιλοσοφία για το πώς χτίζονται οι ομάδες. Ο Λούκας Ερνάντεζ που αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι ήταν η πρώτη μεταγραφή που το κλαμπ αποφάσισε να ξεφύγει οικονομικά. Τα 80 εκατομμύρια που δόθηκαν για τον Γάλλο αμυντικό είναι μακράν τα περισσότερα που έχουν δοθεί ποτέ για έναν παίκτη στην ιστορία της ομάδας. Από εκεί και πέρα δεν έχει ξοδέψει ποτέ πάνω από 45 εκατομμύρια για έναν ποδοσφαιριστή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρη η εντεκάδα της στον χθεσινό τελικό της κόστισε σχεδόν τα μισά λεφτά απ’ ότι κόστισε στην Παρί μόνο ο Νεϊμάρ. Στην εντεκάδα που χθες ανέβηκε στην πιο ψηλή κορυφή του διασυλλογικού ποδοσφαίρου συναντάμε πολλές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Παίκτες από τις ακαδημίες (Αλάμπα, Μίλέρ), παίκτες που ήρθαν ελεύθεροι (Λεβαντόφσκι, Γκροέτσκα), άλλους που δεν θεωρήθηκαν αρκετά καλοί στις προηγούμενες ομάδες τους (Τιάγκο, Γκνάμπρι, Μπόατενγκ) όπως και εκείνους που ήρθαν από το… πουθενά (Ντέιβις, Κίμιχ).

Η στήριξη και η πίστη στο έμψυχο δυναμικό δεν είναι μια τυχαία συνθήκη αλλά μια στοχευμένη επιλογή της ομάδας. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στη δημιουργία ενός συνόλου που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Με έναν τρόπο αμιγώς ποδοσφαιρικό και κυρίως με προσήλωση στις αρχές και τις αξίες του συλλόγου.

Είναι μόνο η αρχή

Η Μπάγερν Μονάχου δείχνει πως έχει όλα τα φόντα να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών για αρκετό καιρό ακόμη. Το ρόστερ που διαθέτει έχει ακόμα πολλά να δώσει. Τουλάχιστον σε βάθος τριετίας οι Βαυαροί σίγουρα θα λογίζονται ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Για αρχή να σημειώσουμε ότι σε αυτό το σύνολο από του χρόνου θα υπάρχει δεδομένα ο Σανέ. Ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης που η τριάδα που θα δημιουργήσει μαζί με Γκνάμπρι και Λέβα ήδη… τρομάζει.

Από εκεί και πέρα οι περισσότεροι παίκτες του ρόστερ βρίσκονται σε εξαιρετικές ηλικίες. Μόνη εξαίρεση αποτελούν ο Μάνουελ Νόιερ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Βέβαια με την εικόνα που παρουσιάζουν και οι δύο στο παρόν δε δείχνουν πως η απόδοσή τους θα έχει άμεσα πτωτική πορεία. Ο μεν Γερμανός πραγματοποίησε την καλύτερή του χρονιά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και έβαλε αρκετούς… βιαστικούς στη θέση τους. Ο δε Πολωνός έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας τους σκοράροντας ασταμάτητα. Είναι ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας για το 2020 είτε αυτή γίνει είτε όχι.

Το μοναδικό σοβαρό ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει η Μπάγερν είναι η περίπτωση του Τιάγκο Αλκάνταρα. Ο Ισπανός υπήρξε κομβικός παίκτης για την ομάδα από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Μόναχο το 2013. Το συμβόλαιό του λήγει τον επόμενο χρόνο και ο ίδιος έχει παρουσιάσει επίσημα τάσεις φυγής. Σε περίπτωση που ο Ισπανός αποχωρήσει δημιουργείται ένα μεγάλο κενό στα χαφ. Ναι το δίδυμο Γκορέτσκα-Κίμιχ τα πήγε εξαιρετικά όσο έπαιξε μαζί αλλά κανείς τους δε μπορεί να προσφέρει αυτά που προσφέρει ο Τιάγκο. Το σχήμα με Γκορέτσκα-Τιάγκο στα χαφ και τον Κιμίχ δεξί μπακ ήταν αυτό που ξεκάθαρα λειτούργησε καλύτερα. Αν ο Τιάγκο φύγει θα χρειαστεί μια δυνατή μεταγραφή στα χαφ.

Σε κάθε περίπτωση μετά από μια τόσο πετυχημένη σεζόν η Μπάγερν Μονάχου έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει απόλυτα δικαιωμένη για τις επιλογές της. Η ομάδα του Φλικ βρίσκεται απόλυτα δίκαια στην κορυφή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος θέλει να τη ρίξει από το θρόνο της τη νέα σεζόν θα πρέπει να φτύσει… αίμα. Η νέα Μπάγερν ήρθε για να μείνει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ