ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Η βόμβα Μέσι εξερράγη και ανατινάζει όλο τον οργανισμό Μπαρτσελόνα!

Ο Μέσι ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα στη Μπαρτσελόνα ότι θέλει να αποχωρήσει. Ναι είναι αλήθεια κι ας μην το περίμενε ποτέ κανείς.

Η βόμβα Μέσι εξερράγη και ανατινάζει όλο τον οργανισμό Μπαρτσελόνα!

Μέσι και Μπαρτσελόνα είναι δύο έννοιες ταυτόσημες. Δε μπορείς να τους σκεφτείς χώρια. Ο Αργεντίνος βρέθηκε εκεί από μικρό παιδί και έφτασε σήμερα να είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Μαζί δεν κέρδισαν απλά τα πάντα, έγραψαν ιστορία. Η εποχή Μέσι γιγάντωσε τη Μπαρτσελόνα. Την έκανε την κορυφαία ομάδα στον κόσμο. Αυτά που είδαν τα μάτια μας από αυτόν τον παίκτη και αυτή την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια είναι ανεκτίμητα. Η σχέση Μέσι-Μπαρτσελόνα υπήρξε ανέκαθεν ξεχωριστή. Αμοιβαίος σεβασμός, τεράστια εκτίμηση, αγνή αγάπη. Η σκέψη ότι θα δεις ποτέ τον Μέσι με άλλη φανέλα δεν σου πέρναγε καν από το μυαλό. Κι όμως χθες ο τεράστιος Αργεντίνος ανακοίνωσε στην ομάδα ότι επιθυμεί να αποχωρήσει. Το σοκ και η αμηχανία είναι διάχυτα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ο βασιλιάς αφήνει το θρόνο. Από χθες και μέχρι να ανακοινωθεί η επόμενη ομάδα του όλοι θα ασχολούνται με αυτό. Πως φτάσαμε όμως μέχρι εδώ;

Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα

Η Μπαρτσελόνα έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να θυμίζει την ομάδα κόσμημα που κέρδισε τα πάντα στις αρχές της δεκαετίας. Το 2015 με το MSN να οργιάζει ήταν η τελευταία φορά που είδαμε μια πραγματικά κυρίαρχη ομάδα των «Μπλαουγκράνα». Από εκεί και πέρα οι Καταλανοί συνέχισαν να πρωταγωνιστούν απλά χωρίς να εντυπωσιάζουν τόσο. Πως θα μπορούσε άλλωστε μια ομάδα που έχει στις τάξεις της τον καλύτερο παίκτη του κόσμου να μην βρίσκεται στον αφρό; Η παρουσία του Λιονέλ Μέσι υπήρξε εγγύηση πως όσο κι αν η Μπάρτσα δεν μοιάζει με την φανταστική αρμάδα του Πεπ θα συνεχίζει στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ είναι παιδί της ομάδας. Την αγαπάει βαθιά, την πονάει βαθύτερα. Τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν λειτουργεί καλά στην Μπαρτσελόνα. Η διοίκηση Μπαρτομέου δίνει σεμινάριο για το πώς να ΜΗΝ χειρίζεται κανείς ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Αυτό που βλέπουμε είναι μια διοίκηση που θέλει να έχει το πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο αγωνιστικό κομμάτι. Οι προπονητές επιλέγονται με βάση το πόσο δεκτικοί θα είναι στην παρεμβατικότητα αυτή. Καράβια χρημάτων δίνονται σε μεταγραφές χωρίς κανένα σκεπτικό από πίσω. Οι περισσότεροι παίκτες του ρόστερ ακούνε κάθε χρόνο ότι είναι περιττοί και ότι δεν κάνουν για την Μπάρτσα.

Οι σχέσεις τους με την ηγεσία πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ο Μέσι εδώ και αρκετό καιρό έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον Μπαρτομέου και τον τρόπο που τρέχει η ομάδα. Και μπορεί οι τίτλοι εντός συνόρων να καμουφλάρουν κάπως το πρόβλημα ωστόσο τα συνεχόμενα ευρωπαϊκά στραπάτσα επαναφέρουν τους πάντες στην πραγματικότητα.

Γράφαμε από εδώ πριν μερικούς μήνες όταν μαίνονταν η κόντρα παικτών-διοίκησης για τη μείωση αποδοχών λόγω πανδημίας ότι η Μπαρτσελόνα δεν πρέπει να θεωρεί τον Μέσι δεδομένο. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύαμε ότι λίγο αργότερα θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Η αποχώρηση Μέσι είναι ένα «έγκλημα» που βαραίνει αποκλειστικά τη διοίκηση Μπαρτομέου.

Προκλητική στάση μέχρι τέλους

Αυτά που συμβαίνουν στη Μπαρτσελόνα μετά τη συντριβή κόντρα στη Μπάγερν είναι τόσο ανήκουστα όσο και λυπηρά. Οι «Μπλαουγκράνα» ήταν έτσι κι αλλιώς ένα καζάνι που βράζει και ο ιστορικός διασυρμός από τους Βαυαρούς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι η στάση της διοίκησης σε μια τέτοια κρίση υπήρξε το λιγότερο προκλητική. Γνωρίζοντας έτσι κι αλλιώς το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Μέσι έκανε ότι μπορούσε για τον ωθήσει στην έξοδο.

Ο Κούμαν ανέλαβε την θέση του προπονητή και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να «τελειώσει» τον Σουάρεζ. Με ένα τηλεφώνημα του ενός λεπτού ο Ολλανδός ανακοίνωσε στον παίκτη ότι δεν τον υπολογίζει. Σε έναν παίκτη ζωντανό θρύλο της ομάδας που έχει προσφέρει τα μέγιστα και που συνεχίζει να βρίσκεται σε τοπ επίπεδο. Αν ο Μέσι έπρεπε να διαλέξει έναν παίκτη που δεν θέλει με τίποτα να φύγει αυτός θα ήταν ο Ουρουγουανός. Οι δυο τους έχουν άριστη σχέση τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Το στεγνό άδειασμα του κολλητού του σίγουρα δεν τον χαροποίησε ιδιαίτερα.

Σα να μην έφτανε αυτό ο Κούμαν σε συνομιλία που είχε με τον Μέσι του ανακοίνωσε πως τα προνόμια που απολάμβανε μέχρι τώρα τελείωσαν! Με λίγα λόγια του έδωσε να καταλάβει ότι αυτά που ήξερε πρέπει να τα ξεχάσει. Αυτό το είπε ο Κούμαν που ανέλαβε… χθες στον καλύτερο παίκτη του κόσμου που βρίσκεται στην ομάδα από τα 10 του. Πόσο πιο λάθος μπορεί να χειριστεί ένας οργανισμός ένα τόσο σημαντικό ζήτημα; Αν ο Μέσι σκεφτόταν την αποχώρηση όλα αυτά τον έκαναν να κλειδώσει αυτή τη σκέψη στο μυαλό του.

Νομίζατε ότι τελειώσαμε εδώ; Όχι βέβαια! Μετά το αίτημα για αποχώρηση η διοίκηση του εξήγησε ότι ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να καταβληθεί η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων που έχει στο συμβόλαιό του. Πράγμα αδύνατο. Κάπως έτσι οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για δικαστική διαμάχη με θέμα το ζήτημα της ρήτρας. Πόσο κρίμα;

Δεν αξίζει τέτοιο φινάλε

Ο τρόπος που τελειώνει αυτή η σχέση είναι το λιγότερο στενάχωρος. Δύο πλευρές που έγραψαν μαζί μερικές από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να σέρνονται στα δικαστήρια. Η ευθύνη εδώ βαραίνει αποκλειστικά την Μπαρτσελόνα. Όταν ένας τέτοιος παίκτης σου ζητάει να αποχωρήσει σίγουρα δεν το κάνει ελαφρά την καρδία. Ο Μέσι το σκέφτηκε καλά πριν το ξεστομίσει. Για την ακρίβεια το δουλεύει στο μυαλό του χρόνια. Δεδομένα εξάντλησε κάθε πιθανότητα για να το αποφύγει.

Όταν λοιπόν φτάνει στο σημείο στα 33 του να ζητήσει από την ομάδα στην οποία είναι αρχηγός και με την όποιά έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα του να φύγει πάει να πει ότι το έχει πραγματικά ανάγκη. Φυσικά αυτό δεν θα γίνει τζάμπα αλλά το να του ζητάς να φέρει πρόταση 700 εκατομμύρια ευρώ είναι ανέφικτο και… εκδικητικό. Η Μπαρτσελόνα δεν έχει απολύτως τίποτα να κερδίσει από αυτό. Το να σέρνεται στα δικαστήρια με τον πιο εμβληματικό παίκτη της ιστορίας της δεν την τιμά καθόλου. Το να προσπαθήσει να τον κρατήσει παρά την θέλησή του την μικραίνει σαν ομάδα.

Η σύγκριση με την περίπτωση Κριστιάνο είναι αναπόφευκτη. Ο Πορτογάλος έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ίδια ηλικία. Χωρίς καθόλου θόρυβο και παρασκήνιο οι «Μερέχνες» αποδέχτηκαν την πρόταση 100 εκατομμυρίων της Γιουβέντους και σεβάστηκαν την επιθυμία του. Πιστεύει κανείς ότι δεν ήθελαν να τον κρατήσουν ή ότι δεν προσπάθησαν; Όχι βέβαια. Όταν μιλάμε για τέτοια μεγέθη όμως και σε τέτοιες ηλικίες η επιθυμία οφείλει να γίνει σεβαστή.

Η άσχημη τροπή που παίρνει η υπόθεση Μέσι στεναχωρεί οποιονδήποτε ασχολείται και αγαπάει το ποδόσφαιρο. Η διοίκηση πρέπει να βάλει επιτέλους ένα στοπ στην κατηφόρα της και να σώσει ότι σώζεται έστω και την τελευταία στιγμή. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα με αρχές που δεν της ταιριάζουν τέτοιες συμπεριφορές. Το κεφάλαιο Μέσι θα έπρεπε να κλείσει όσο όμορφα ξεκίνησε και εξελίχθηκε. Όπου κι αν πάει άλλωστε ο Αργεντίνος μάγος της στρογγυλής θεάς στις καρδίες όλων μας θα μείνει για πάντα «Μπλαουγκράνα»!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ