ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
Άσχημα νέα για τη Λίβερπουλ: Ο Κλοπ επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του Ζότα!
Ο Βλάχοβιτς δηλώνει ερωτευμένος με τη Γιουβέντους και δεν… βλέπει την Παρί!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Άρσεναλ: Ίδιο γήπεδο, διαφορετικός τίτλος 1 μήνα μετά (vid)

H Άρσεναλ λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, πανηγύρισε και το Κομιούνιτι Σιλντ κερδίζοντας τη Λίβερπουλ στη διαδικασία των πέναλτι.

Άρσεναλ: Ίδιο γήπεδο, διαφορετικός τίτλος 1 μήνα μετά (vid)

Στο πλαίσιο του Κομιουνίτι Σιλντ η Άρσεναλ κονταροχτυπήθηκε με τη Λίβερπουλ στον “Γουέμπλεϊ”. Με την κανονική διάρκεια να λήγει 1-1, οι 2 ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Στη ρώσικη ρουλέτα, η ομάδα του Αρτέτα ήταν πιο ψύχραιμη και κατέκτηση για 16η φορά στην ιστορία της το τρόπαιο.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνδιού η κατοχή της μπάλας άνηκε στη Λίβερπουλ. Η Άρσεναλ από τη μεριά της πίεζε ψηλά για να εμποδίσει την αντίπαλη ανάπτυξη.

Εξίσου πιεστική πάνω στη μπάλα ήταν και η Λίβερπουλ όταν δεν έχει τη μπάλα. Ωστόσο, το πρώτο αίμα άνηκε στους “κανονιέρηδες”. Στο 13ο λεπτό, ο Ομπαμεγιάνγκ συνέκλινε προς την περιοχή και με ένα εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ.

Η Άρσεναλ συνέχιζε να απειλεί στην κόντρα αλλά ο Άλισον έσωσε την ομάδα από ένα δεύτερο τέρμα, αποκρούοντας το συρτό σουτ του Ενκέτια. Μετά τα 20ο λεπτο η Λίβερπουλ είχε κλείσει στα καρέ της την ομάδα του Αρτέτα.

Ωστόσο, οι “κόκκινοι” τα έβρισκαν σκούρα να τη διασπάσουν κάθετα, με αποτέλεσμα να παίζουν κυρίως από τα άκρα και από την πλευρά του Ρόμπερτσον. Οι περισσότερες σέντρες του Σκωτσέζου, όμως, είτε δεν έβρισκαν στόχο είτε εξουδετερώνονταν από την αντίπαλη άμυνα. Έτσι, αυτό το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου.

Στη ρώσικη ρουλέτα κρίθηκε το παιχνίδι

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε με τους “κανονιέρηδες” να περιμένουν το αντίπαλο τους στο δικό τους μισό. Όμως, περίμεναν τη στιγμή τους στην αντεπίθεση όντας πάντα επικίνδυνοι.

Η Λίβερπουλ έφτασε κοντά στο γκολ 56ο λεπτό με τον Μανέ να παραλαμβάνει την κάθετη του Ρόμπετσον αλλά να μην πλασάρει καλά τον Μαρτίνεζ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε να αλλάξει το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1 αλλά τα λάθη σε εύκολες πάσες παρέμεναν. Η πίεση της Λίβερπουλ ψηλά τελικά απέδωσε καρπούς και η Λίβερπουλ βρήκε το γκολ που έψαχνε. Την ισοφάριση πέτυχε ο Μιναμίνο μετά από μία φάση διαρκείας και ένα ψύχραιμο τελείωμα.

Στο 81ο λεπτό, οι “κόκκινοι” έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν, με τον Μαρτίνεζ να αρνείται για 2η φορά το γκολ στον Μανέ.

Η Άρσεναλ μετά το 80΄κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο και απείλησε με τον Γουίλοκ, Ωστόσο, η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς δεν προβλέπεται παράταση στο αγγλικό Σούπερ Καπ. Η Άρσεναλ ήταν πιο ψύχραιμη στη διαδικασία των πέναλτι και πανηγύρισε το τρόπαιο.

Από πλευράς Λίβερπουλ ευστόχησαν ο Σαλάχ, ο Φαμπίνιο, ο Μιναμίνο, ο Τζόουνς και αστόχησε μόνο ο Μπρούστερ

Από πλευράς Άρσεναλ ευστόχησαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της. Συγκεκριμένα, δίχτυα βρήκαν ο Νέλσον, ο Μάιτλαντ Νάιλς, ο Σοάρες, ο Λουίζ και ο Ομπαμεγιάνκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ