ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Η εξήγηση της εμμονής του Μπαρτομέου με τον Μέσι

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, έχει παραπάνω από ένα λόγο για να θέλει με τόση μανία να κρατήσει τον Μέσι στο σύλλογο.

Η εξήγηση της εμμονής του Μπαρτομέου με τον Μέσι

Ο άνθρωπος που αυτή τη στιγμή στέκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο εμπόδιο στη μεταγραφή του Μέσι από τη Μπαρτσελόνα στη Μάντσεστερ Σίτι είναι ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου. Το μεγάλο κεφάλι του συλλόγου έχει παραπάνω από ένα λόγο για να θέλει να κρατήσει τον Μέσι στο σύλλογο. Αρχικά, ο Ρόναλντ Κούμαν θέλει τον Μέσι στην ομάδα και ο Μπαρτομέου του υποσχέθηκε ότι θα τον κρατήσει. Την επόμενη μέρα της υπόσχεσης ο πατέρας του παίκτη είπε στον πρόεδρο ότι ο ο γιος του θέλει να αποχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση ο Κούμαν έχει υποστηρίξει ότι μπορεί να φτιάξει μία δυνατή ομάδα και χωρίς τον Μέσι.

Ωστόσο, οι λόγοι που τόσο εμμονικά εμποδίζει την αποχώρηση του είναι μεγαλύτεροι από το ποδοσφαιρικό μέγεθος του Μέσι. Ειδικότερα, σύμφωνα με το γνωστό δημοσιογράφο Guillem Balague, ο Μπαρτομέου δε θέλει να ενισχύσει τους αντιπάλους. Αναφερόμαστε φυσικά, στους υποψήφιους προέδρους για τις εκλογές της Μπαρτσελόνα τον επόμενο Μάρτη. Αν τελικά ο Μέσι πωληθεί σε χαμηλή τιμή τότε ο επόμενος πρόεδρος μπορεί να τον κατηγορήσει για κακοδιαχείριση.

Αυτό μπορεί να σημάνει την πληρωμή ενός προστίμου ή ακόμα και τη φυλάκιση του Μπαρτομέου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της Μπαρτσελόνα που ο πρόεδρος της περνάει χρόνο σε ένα κελί. Ο προκάτοχός του Μπαρτομέου, Σάντρο Ροσέλ, πέρασε 20 μήνες στη φυλακή. Συγκεκριμένα, κατηγορήθηκε για κατάχρηση χρημάτων από την υπογραφή του Νεϊμάρ από τη Σάντος το 2013.

Το σήριαλ με το συμβόλαιο του

Ο σύλλογος θεωρεί πως το συμβόλαιο του τερματίστηκε στις 10 Ιουνίου και αυτομάτως ανανεώθηκε για έναν ακόμα χρόνο. Οι δικηγόροι του Μέσι αναφέρουν ότι η σεζόν δεν τέλειωσε στις 10 Ιουνίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Συνεπώς, ο Μέσι διατηρεί την επιλογή να τερματίσει το συμβόλαιό του και να μείνει ελεύθερος. Αν αυτό ισχύσει τελικά θα είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον σύλλογο να τον αποκτήσει.

Αν, πάντως, θεωρηθεί ότι το συμβόλαιό του ανανεώθηκε αυτόματα, τότε η ρήτρα αποδέσμευσης του φτάνει το αστρονομικό ποσό των 700 εκατ. ευρώ και ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021. Η Μπάρτσα, πάντως, ισχυρίζεται ότι από τη στιγμή που γραπτώς υπάρχει η υπογραφή του Μέσι για τον τερματισμό του συμβολαίου του μέχρι τις 10 Ιουνίου, δε τίθεται θέμα να μείνει ελεύθερος από τώρα. Οι “μπλαουγκράνα”, μάλιστα, είναι διατεθειμένοι ακόμα και να πάνε στα δικαστήρια γι αυτό το λόγο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ