ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Φαν Ντε Μπεκ είναι ό,τι πρέπει για τη Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ!

Ο Ντόνι Φαν Ντε Μπεκ έρχεται στη Γιουνάιτεντ για να απογειώσει τη μεσαία της γραμμή. Ο Ολλανδός ταιριάζει γάντι στο ποδόσφαιρο του Σόλσκιερ.

Ο Φαν Ντε Μπεκ είναι ό,τι πρέπει για τη Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ!

Ο Φαν Ντε Μπεκ ήταν ο τελευταίος από τη φοβερή και τρομερή φουρνιά του Άγιαξ που δεν είχε πάρει ακόμη μεταγραφή σε κάποιο μεγάλο κλαμπ. Τους Ντε Λιγκτ (Γιουβέντους) και Ντε Γιόνγκ (Μπαρτσελόνα) ακολούθησε τον Γενάρη ο Ζίγιεχ (Τσέλσι). Το ενδιαφέρον από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες ήταν έντονο ήδη από πέρυσι και η «καλή» μεταγραφή του Ολλανδού χαφ ήταν απλά θέμα χρόνου. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε λοιπόν και ο Ντόνι Φαν Ντε Μπεκ θα είναι από δω και στο εξής ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είχαν θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός εξτρέμ και ενός στόπερ όμως τελικά παίρνουν ένα χαφ. Οι απορίες για το πώς θα συνυπάρξει ο Ολλανδός με τον Πογκμπά και τον Φερνάντες στη μεσαία γραμμή είναι πολλές και εύλογες. Ο Σόλσκιερ ωστόσο έχει κερδίσει αν μη τι άλλο το δικαίωμα να έχει την πλήρη εμπιστοσύνη της διοίκησης για τους παίκτες που επιλέγει. Άλλωστε όποιος έχει έρθει από τη μέρα που ανέλαβε ο Νορβηγός έχει βγει και με το παραπάνω. Έτσι θα γίνει και με τον 23χρόνο πρώην -πλέον- χαφ του Άγιαξ.

Μια απαραίτητη… πολυτέλεια

Έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές ότι η ανοικοδόμηση του ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση. Μετά τη φυγή του Σερ Άλεξ στην ομάδα ήρθαν παίκτες με πολλά μηδενικά στα συμβόλαιά τους οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα. Το μισθολόγιο της Γιουνάιτεντ όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν στο τοπ 3 της Ευρώπης. Αντίθετα η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας απείχε έτη φωτός από ανάλογα στάνταρ. Από πέρυσι το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να έρθουν σιγά σιγά παίκτες οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά. Που θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς. Φαν Ντε Μπεκ

Επειδή όμως οι παίκτες που χρειάζονται είναι πολλοί στον αριθμό και ακριβοί στη τιμή η διαδικασία γίνεται χρονοβόρα. Ο Σόλσκιερ κατάφερε να μονιμοποιήσει σαν παίκτες διαφοράς ποδοσφαιριστές που ήδη υπήρχαν στο ρόστερ σίγουρα και έτσι κέρδισε χρόνο και… χρήμα. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο χάρτης του έμψυχου δυναμικού σήμερα η πιο πλήρης γραμμή είναι αυτή του κέντρου. Κι όμως η πρώτη μεταγραφή είναι ένας ακόμη χαφ. Παράλογο; Σε πρώτη ανάγνωση ναι. Με μια δεύτερη ματιά όμως καθόλου.

Ο Ντόνι Φαν Ντε Μπεκ είναι παίκτης με χαρακτηριστικά που δεν έχει κανένας άλλος χαφ στην ομάδα. Για την ακρίβεια είναι ένας χαφ με χαρακτηριστικά που δύσκολα συναντάς και σε άλλους χαφ κορυφαίου επιπέδου. Ο Ολλανδός είναι ένας πολύ σύγχρονος ποδοσφαιριστής. Κινείται άψογα στους κενούς χώρους, πατάει και στις δύο περιοχές και έχει ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα ερχόμενος σαν κρυφό φορ. Φαν Ντε Μπεκ Άγιαξ

Μπορεί με την ίδια άνεση να παίξει τόσο στη θέση 8 όσο και στη θέση 10 γεγονός που τον καθιστά πολύτιμο αφού θα μπορέσει να δώσει κα μερικές ανάσες στον Φερνάντες που παίζει ασταμάτητα από τότε που ήρθε. Ο Φαν Ντε Μπεκ μπορεί να μην ήταν προτεραιότητα στον αγωνιστικό σχεδιασμό ήταν ωστόσο απαραίτητος. Μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει οφείλει να έχει στο δυναμικό της παίκτες που δεν μοιάζουν με τους άλλους.

Η εξίσωση του κέντρου έχει απλή λύση

Ο Φαν Ντε Μπεκ λοιπόν είναι το νέο όπλο του Σόλσκιερ στο χώρο του κέντρου. Κάπως έτσι οι επιλογές στον άξονα αυξάνονται για τον Νορβηγό τεχνικό. Φερνάντες, Πογκμπά, Φρεντ, Μάτιτς, ΜακΤόμινεϊ και προσεχώς Φαν Ντε Μπεκ διεκδικούν τρεις θέσεις στα χαφ. Διαβάζοντας τα ονόματα η απάντηση δείχνει ξεκάθαρη. Μπρούνο Φερνάντες και Πογκμπά δεν κουνιούνται ούτε με… γερανό από την εντεκάδα. Την ίδια στιγμή οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν έδωσαν 40 εκατομμύρια ευρώ για έναν από τους πιο ανερχόμενους χαφ στην Ευρώπη για να τον έχουν στον πάγκο. Η βασική τριάδα λοιπόν είναι εν μέρει ξεκάθαρη.

Το ερώτημα που γεννάται εδώ είναι πως θα λειτουργήσει μια διάταξη χωρίς κανένα αμυντικό χαφ. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που το σύστημα της Γιουνάιτεντ είναι ένα ξεκάθαρο 4-2-3-1 αφού  ο Φερνάντες αγωνίζεται σαν δεκάρι στην τριάδα πίσω από το φορ. Την απάντηση στην ερώτηση αυτή την ξέρει προς στιγμήν μόνο ο Σόλσκιερ. Όπως αναφέραμε και παραπάνω ο Νορβηγός έχει κερδίσει με το σπαθί του το δικαίωμα της εμπιστοσύνης στις επιλογές του. Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου βέβαια.

Η δυάδα στα χαφ της Γιουνάιτεντ θα είναι ο Πογκμπά με τον Φαν Ντε Μπεκ και μπροστά τους θα έχουν τον Μπρούνο. Στα περισσότερα ματς της σεζόν που η Γιουνάιτεντ θα είναι το φαβορί αυτό δεν θα αποτελεί πρόβλημα. Η δημιουργική ποιότητα αυτής της τριάδας είναι ικανή να λήξει εύκολα παιχνίδια με κατώτερους αντιπάλους. Φαν Ντε Μπεκ μεταγραφή

Άλλωστε μπορεί κανείς εκ των τριών να μην είναι εξάρι ωστόσο ουδείς «κλέβει» στην άμυνα. Ένα τέτοιο σχήμα δεν είναι δα και παγκόσμια πρωτοτυπία. Στη Σίτι για παράδειγμα έχουμε δει τον Γκουαρντιόλα αμέτρητες φορές να ξεκινάει χωρίς καθαρό αμυντικό χαφ. Στα ντέρμπι ίσως να χρειαστεί μια διαφορετική προσέγγιση ίσως και όχι. Σε κάθε περίπτωση οι Μάτιτς και ΜακΤόμινεϊ θα είναι εκεί για να προσφέρουν περισσότερη σκληράδα και αμυντική προστασία όταν και όποτε χρειαστεί.

Καλή αρχή, χρειάζεται συνέχεια

Η αλήθεια είναι ότι η Γιουνάιτεντ άργησε να πραγματοποιήσει την πρώτη της κίνηση. Δεδομένων των αναγκών που υπάρχουν στο ρόστερ ο σχεδιασμός έχει μείνει κάπως πίσω. Το σίριαλ απόκτησης του Σάντσο μονοπώλησε την μεταγραφική καθημερινότητα των «Κόκκινων Διαβόλων» και οι υπόλοιπες υποθέσεις μπήκαν στον «πάγο». Βέβαια αυτό μικρή σημασία θα έχει αν γίνουν οι κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν. Ο Φαν Ντε Μπεκ απογειώνει ποιοτικά το κέντρο της ομάδας και κλείνει τις όποιες ανοιχτές υποθέσεις υπήρχαν εκεί.

Η γραμμή στην οποία η ομάδα χρειάζεται σημαντική ενίσχυση είναι ξεκάθαρα η αμυντική. Τόσο στα αριστερό άκρο αλλά κυρίως στο κέντρο αυτής. Ο Ουπαμεκανό που είναι το όνομα που παίζει περισσότερο για τη θέση του στόπερ είναι η ιδανική προσθήκη για τη Γιουνάιτεντ. Ο 22χρονος Γάλλος που εντυπωσίασε φέτος με τη Λειψία έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να ταιριάξει με τον Μαγκουάιρ. Γρήγορος, δυνατός, καλός με τη μπάλα στα πόδια. Το μέλλον -και το παρόν- της θέσης στο κορυφαίο επίπεδο. Η Γιουνάιτεντ πρέπει να κινήσει γη και ουρανό για να τον κάνει δικό της. Θα είναι μια μεταγραφή κομβικής σημασίας για τις προσδοκίες της τη σεζόν που μας έρχεται.

Για τα αριστερά ακούγεται ο Σέρχιο Ρεγκιλόν. Ο Ισπανός πραγματοποιείσαι φανταστική σεζόν με τη Σεβίλλη σαν δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δείχνει έτοιμος να αναλάβει το ρόλο του βασικού αριστερού μπακ σε μια μεγάλη ομάδα. Ρόλο που δεν θα έχει στη Μαδρίτη. Ο Ρεγκιλόν μπορεί να προσφέρει ανταγωνισμό στο Σο για τη θέση του αριστερού μπακ και γιατί όχι να την κερδίσει. Η Γιουνάιτεντ μπορεί να αποκτήσει και τους δύο χωρίς να δώσει εξωφρενικά λεφτά.

Από κει και πέρα ο Σάντσο παραμένει πάντα στο κάδρο σαν η μεγάλη μεταγραφή. Αυτή που αλλάζει τις ισορροπίες. Το χέρι θα χρειαστεί να μπει βαθιά στη τσέπη ωστόσο ο νεαρός Άγγλος είναι μια πολύ special περίπτωση ποδοσφαιριστή. Αν καταφέρει να τους πάρει και τους τρεις η Γιουνάιτεντ μπορεί κάλλιστα να θεωρεί τον εαυτό της διεκδικητή του τίτλου για τη νέα σεζόν. Προς το παρόν ο Φαν Ντε Μπεκ είναι μια πολύ καλή αρχή και ως γνωστόν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ