ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Ήρθε η στιγμή που η Μπαρτσελόνα έχει… ανάγκη τον Κουτίνιο!

Ο Φελίπε Κουτίνιο επιστρέφει στη Μπαρτσελόνα για μια δεύτερη ευκαιρία. Οι «Μπλαουγκράνα» έχουν περισσότερο ανάγκη τον Βραζιλιάνο απ’ ότι τους έχει αυτός.

Ήρθε η στιγμή που η Μπαρτσελόνα έχει… ανάγκη τον Κουτίνιο!

Η μεταγραφή του Κουτίνιο από τη Λίβερπουλ στη Μπαρτσελόνα τον Γενάρη του 2018 εξελίχθηκε σε σίριαλ. Ο παίκτης κίνησε γη και ουρανό προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να γίνει παίκτης της Μπάρτσα. Τα 150 εκατομμύρια που δόθηκαν για χάρη του αποτελούν μέχρι και σήμερα ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Το παραμύθι εξελίχθηκε γρήγορα σε εφιάλτη. Ο Βραζιλιάνος δεν βρήκε ποτέ ρόλο στη Μπαρτσελόνα. Δεν έγινε ποτέ σημαντικός για την ομάδα. Έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα, ενώ πέρυσι δόθηκε δανεικός στη Μπάγερν Μονάχου. Οι «Μπλαουγκράνα» τον αντιμετώπισαν ως περιττό και η μεταγραφή του χαρακτηρίστηκε γρήγορα σαν αποτυχημένη. Ο τροχός όμως άλλαξε. Ο Κουτίνιο κέρδισε ότι υπήρχε με τη Μπάγερν και επιστρέφει στη Μπαρτσελόνα όχι σαν αναγκαίο κακό αλλά σαν μια πολύ σημαντική μονάδα του ρόστερ.

Τραγική διαχείριση της Μπαρτσελόνα

Για τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας των «Μπλαουγκράνα» έχουμε γράψει χιλιάδες φορές όχι μόνο εμείς αλλά όλος ο πλανήτης. Η περίπτωση του Κουτίνιο δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Μια μεταγραφή που κόστισε ένα καράβι λεφτά και έγινε χωρίς κανένα πλάνο, κανένα σκεπτικό για το πώς ο παίκτης θα ενταχθεί στην ομάδα και θα αναδείξει τα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού του. Σε μια λογική όλοι καλοί χωράνε η Μπαρτσελόνα έφερε τον Βραζιλιάνο στο Καμπ Νου απλά γιατί ήταν καλός παίκτης και μεγάλο όνομα. Ακριβώς το ίδιο έκανε πέρυσι και με τον Γκριεζμάν. Κουτίνιο Μπαρτσελόνα

Κάπως έτσι ο Κουτίνιο  -και ο Γάλλος αργότερα- από παίκτης του κορυφαίου επιπέδου άρχισε να μοιάζει με έναν ποδοσφαιριστή της σειράς. Μπερδεμένος με το ποιος είναι ο ρόλος του μέσα στο γήπεδο δεν θύμιζε σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που οργίαζε με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Η κριτική ξεκίνησε την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο χορτάρι και κορυφώθηκε μετά το τέλος της σεζόν 18/19. Της πρώτης του γεμάτης σεζόν. Ο Κουτίνιο προφανώς δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο. Απλά δεν κόλλησε σε καμία στιγμή στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

Σε ένα περιβάλλον που εδώ που τα λέμε δεν κόλλησε κανείς παίκτης που ήρθε τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Η Μπαρτσελόνα αγοράζει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και τους κάνει να φαίνονται δέκα σκαλιά κάτω απ’ ότι είναι επειδή δεν τους κάνει σε κανένα σημείο να νιώσουν πραγματικά σημαντικοί. Κουτίνιο

Ποδοσφαιριστές που έχουν μάθει να πρωταγωνιστούν και να παίρνουν πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες δεν λαμβάνουν την αντιμετώπιση που τους αρμόζει. Τα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ που έχει δαπανήσει η ομάδα στους Ντεμπελέ, Γκριεζμάν και Κουτίνιο είναι εξωφρενικά πολλά για να πάνε στα σκουπίδια. Έστω και τώρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να αξιοποιήσει αυτούς τους παίκτες που σίγουρα δεν τους λείπει η ποιότητα.

Δανεισμός-λύτρωση στη Μπάγερν

Η υπόθεση του Κουτίνιο διαφέρει από τις άλλες δύο (Ντεμπελέ, Γκριεζμάν). Ο Βραζιλιάνος έφτασε σε σημείο να περισσεύει σε τέτοιο βαθμό που δόθηκε… δανεικός και μάλιστα με οψιόν αγοράς. Βέβαια έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ο ίδιος ο παίκτης δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιο καλύτερο σενάριο! Έφυγε από τη Μπαρτσελόνα σε μια χρονιά που όλα πήγαν κατά διαόλου. Μετά από πολλά χρόνια οι Καταλανοί έμειναν με άδεια τα χέρια καθώς δεν κατέκτησαν κανένα τίτλο. Η τοξικότητα χτύπησε κόκκινο, δύο προπονητές απολύθηκαν, ο Μέσι θέλει να φύγει. Κουτίνιο Μπάγερν

Αντίθετα ο Βραζιλιάνος βρισκόταν στο Μόναχο κατακτώντας τον ένα τίτλο πίσω από τον άλλο. Ναι δεν ήταν σούπερ αλλά δεν ήταν και κακός. 38 συμμετοχές με 11 γκολ και 9 ασίστ είναι μια ικανοποιητική σεζόν. Αν η οψιόν του δεν ήταν τόσο υψηλή -120 εκατομμύρια- θεωρώ ότι η Μπάγερν Μονάχου θα τον αγόραζε. Άλλωστε ο Φλικ έχει εκφράσει αρκετές φορές την εκτίμησή του στις ικανότητες του παίκτη. Μέχρι τη διακοπή της πανδημίας ο Κουτίνιο ήταν βασικός στην κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Ένας τραυματισμός στη συνέχεια τον έκανε να χάσει έδαφος.

Έμεινε εκτός αγώνων για το μεγαλύτερο διάστημα της επανέναρξης και επέστρεψε στα τέλη Ιούνη στο τελευταίο ματς της Μπουντεσλίγκα κόντρα στη Βόλφσμπουργκ. Όπως ήταν απολύτως λογικό για τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ ο Φλικ προτίμησε παίκτες με ρυθμό χωρίς ωστόσο να σταματήσει να υπολογίζει τον Κουτίνιο. Τον πέρασε σαν αλλαγή σε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης όταν αυτή ξεκίνησε και πάλι. Σε ένα από αυτά μάλιστα μας θύμισε πόσο… σατανικό παιχνίδι είναι το ποδόσφαιρο.

Στον προημιτελικό κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Κουτίνιο πέρασε σαν αλλαγή στο 75 με το σκορ στο 5-2. Με δύο γκολ και μια ασίστ το κοντέρ σταμάτησε στα 8 και κάπως έτσι ο Βραζιλιάνος έγινε ο βασικότερος υπεύθυνος για τον πιο ιστορικό διασυρμό… της ομάδας του! Εσείς πιστεύετε στο κάρμα;

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Τα 120 εκατομμύρια ευρώ της οψιόν ήταν πράγματι ένα τεράστιο ποσό δεδομένου της προσφοράς του παίκτη αλλά κυρίως της εποχής. Η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η πανδημία στις περισσότερες ομάδες ήταν μεγάλη και τέτοια ποσά δύσκολα θα δοθούν φέτος. Η Μπάγερν έπραξε λογικά και δεν ενεργοποίησε τη ρήτρα. Έτσι μετά την κατάκτηση του τρεμπλ ο Κουτίνιο επιστρέφει… στον τόπο του εγκλήματος. Η Μπαρτσελόνα είναι αυτή τη στιγμή -μακράν του δεύτερου- το πιο τοξικό περιβάλλον που συναντάει κανείς σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και την επικαιρότητα μονοπωλούν η αποχώρηση του Μέσι και τα σκάνδαλα του Μπαρτομέου.

Μέσα σε όλα αυτά εμφανίστηκε σήμερα στην προπόνηση ένας παλιός γνώριμος. Ο Φελίπε Κουτίνιο έβαλε τη μασκούλα του, φόρεσε τα ρούχα της προπόνησης και έσκασε μύτη με το χαμόγελο στα χείλη για να προπονηθεί με την ομάδα στην οποία ανήκει. Γιατί άλλωστε να μην είναι χαμογελαστός; Πριν δύο βδομάδες πανηγύρισε την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Του πρώτου της καριέρας του. Ενός τροπαίου που ήλπιζε να σηκώσει με την Μπαρτσελόνα φεύγοντας από τη Λίβερπουλ και που τελικά είδε τη Λίβερπουλ να το σηκώνει πρώτη από αυτόν. Αλλά είπαμε η ζωή κάνει κύκλους και το κάρμα δεν συγχωρεί.

Κάπως έτσι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Κουτίνιο είναι κάπως κωμική. Ο Βραζιλιάνος έχει γλυτώσει μια χρονιά γεμάτη γκρίνια και αρνητισμό και στη θέση της έζησε μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες και τίτλους. Η διάθεσή του δεν έχει καμία σχέση με αυτή του κλαμπ. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί κομβικό για τη συνέχεια.

Ο Κουτίνιο προσδοκά σε μια νέα αρχή με την Μπάρτσα. Ο Κούμαν του έχει κάνει γνωστό ότι τον υπολογίζει και ο ίδιος περιμένει το όνειρό του να γίνει πραγματικότητα έστω και με καθυστέρηση. Η κατάκτηση του τρεμπλ με την Μπάγερν του έδωσε την καλύτερη ώθηση για αυτό το νέο ξεκίνημα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα έχει μεγαλύτερη ανάγκη τον Κουτίνιο απ’ ότι ο Κουτίνιο τη Μπαρτσελόνα. Ένα χρόνο πριν αυτό δεν θα το περίμενε κανείς. Μα κανείς!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ